Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Adaptarea produsului in lansarea pe piata

Marketing

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Piata laptelui (caracteristici, oferta si factori de conditionare)
Somajul si exploatarea Lumii a Treia
Cercetarea si piata
Specificul si sistematica pietei de animale vii si carnii
STRATEGIE BRAVO'S - ANALIZA CONCURENTEI
CERCETAREA IN SPRIJINUL ELABORARII STRATEGIEI PUBLICITARE
NEGOCIERI INTERCULTURALE
Rolul anchetei in studiile de piata
MANAGEMENTUL NEGOCIERII PROPRIU-ZISE
Studiul dimensiunilor pietei


Adaptarea produsului in lansarea pe piata

Analiza primara si filtrarea ideilor permit retinerea celor mai apte idei pentru lansarea noilor produse: sa raspunda strategiei de crestere a intreprinderii si sa raspunda capacitatii intreprinderii de a lansa cu succes noul produs.

Formalizarea ideii intr-un concept de produs si definirea unei prime apropieri de obiectivele si de strategia de marketing avuta in vedere pentru lansarea un nou produs cuprind urmatoarele substrategii: o strategie a produsului, o strategie a pretului, o strategie a distributiei, o strategie de marca, o strategie promotionala.Aceste substrategii se refera la elementele marketingului mix care sunt singurele variabile controlate de intreprindere in vederea actiunii pe piata. A alege o strategie de lansare pentru noul produs va insemna deci ajustarea acestor variabile controlabile pentru a realiza obiectivele de marketing fixate de ele insele in cadrul strategiei de crestere. Fiecare dintre aceste substrategii va avea o importanta mai mult sau mai putin mare, conform tipului de piata si tipului noului produs.

Totodata se va gasi pentru diferite produse ale aceleiasi piete profilul potrivit al strategiei de marketing. Luand in considerare mijloacele tehnice si comerciale necesare realizarii obiectivelor, responsabilul programului de marketing trebuie sa formuleze alternativele strategiei de marketing si sa evalueze pe plan financiar costul si rentabilitatea lor. Pe masura dezvoltarii produsului, ele va colecta prin diferite teste informatii care vor reduce gradul de incertitudine atasat reusitei comerciale a noului produs.

Pentru a defini strategia de marketing va trebui sa se cunoasca raspunsul la cele trei intrebari fundamentale: Ce vom vinde? Cui vom vinde? Pe ce ne bazam?

A raspunde la primele doua intrebari echivaleaza cu pozitionarea noului produs pe o piata, adica definirea satisfactiilor pe care le va procura acesta si insotirea sa cu segmentul sau segmentele de piata cele mai potrivite. Vor fi precizati atunci nu numai consumatorii potentiali, dar si ansamblul ofertei care le va fi facuta, adica produsul insusi, de asemenea calitatea, ambalajul, pretul, modul de distributie, ansamblul elementelor care constituie marketingul mix.Pentru a raspunde la cea de-a treia intrebare, intreprinderea trebuie sa decida pe ce baza, in virtutea carui factor va avea loc lansarea si vazarea noului produs. Ce argumente vor avea in vedere publicitatea, forta de vanzare pentru a incita la cumpararea acestui produs. Va fi vorba de o calitate a produsului (prin natura sa sau prin caracteristicile sale) sau de un alt element oferit inconditii mai bune pe care celelalte produse concurentiale nu le ofera.

In cazul produselor de mare consum, a caror vanzare la consumatori sau utilizatori se face numai prin publicitate si promovare, acesta decizie echivaleaza cu gasirea unei pozitionari publicitare. Raspunzand celor doua intrebari care definesc piata potentiala si necesitatile la care raspunde noul produs, intreprinderea poate specifica oferta pe care o va face acestei piete si poate preciza in special caracteristicile noului produs lansat. Intreprinderea porneste de la un produs cu anumite caracteristici pentru determinarea pietei potentiale, dar ea poate modifica acest produs pentru a-l adapta mai bine pietei.

Activitatea de informare a lansarii produselor noi se axeaza pe elaborarea si difuzarea informatiilor referitoare la noile produse, precum si pe utilizarea altor mijloace de informare pentru a trezi interesul consumatorilor potentiali.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1095
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site