Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


CAMPANIE PUBLICITARA - PARFUMURILE ESSENCE

Marketing

+ Font mai mare | - Font mai micUnniversitatea din Bucuresti

Facultatea de Jurnalism si Stiintele ComunicariiC a m p a n i e    p u b l i c i t a r a

PARFUMURILE ESSENCE

CUPRINS

Introducere

CAP.I PREZENTAREA FIRMEI SI A PRODUSELOR

CAP.II IDENTIFICAREA SI ANALIZA TINTEI CAMPANIEI PROMOTIONALE

CAP.III Definirea obiectivelor

2.1.Obiective de marketing

2.2. Obiective de comunicare

CAP.iV Crearea platformei reclamei

3.1.Planul campaniei

3.2. Temele campaniei si executarea acesteia

CAP.V Stabilirea bugetului promotional

CAP.VI EValUarea eficentei campaniei

BIBLIOGRAFIE

ANEXE

INTRODUCERE

Acest proiect are in vedere lansarea pe piata a firmei "ESSENCE" si a produselor sale si realizarea unei campanii de promovare in randul publicului tinta.

Motivul pentru care am ales promovarea acestui produs il constituie unicitatea lui pe piata romaneasca .

Introducerea pe piata romaneasca a unui astfel de produs ,reprezinta un avantaj atat pentru cei care il comercializeaza cat si pentru utilizatori,deoarece acest produs pune in evidenta gusturile proprii si reprezinta in totalitate creatia clientului .Un alt punct forte al acestui produs ar fi modul de comercializare al acestuia,intrucat clientul este implicat direct in producerea parfumului dorit si obtinerea unui miros unicat.

CAP.I PREZENTAREA FIRMEI SI A PRODUSULUI

Firma "ESSENCE" este o intreprindere de comert cu amanuntul. Activitatea acesteia se va axa pe crearea si vanzarea de parfumuri in functie de preferintale clientului, prin amestecarea esentelor preferate de catre acesta.

Conform Codului Activitatilor Economice Nationale (CAEN), firma are ca domeniu de activitate comertul cu amanuntul al produselor cosmetice si de parfumerie (5233).

Ideea de afacere este inovatoare, inexistenta pe piata din Brasov, bazandu-se pe faptul ca oamenii sunt diferiti si au gusturi diferite. Astfel, femeile au posibilitatea sa-si creeze un stil propriu, reliefand oportunitatea de a obtine parfumul visat care sa le reprezinte. Principalul scop al firmei " ESSENCE" este de a implementa pe piata un nou mod de a cumpara un parfum intr-un timp scurt, renuntand la plimbarile lungi prin diversele magazine de parfumerie.

Oferta firmei "ESSENCE" se bazeaza pe comercializarea parfumurilor " preparate" dupa preferintele clientelelor

Parfumurile preparate dupa preferintele clientului se axeaza pe imaginatia clientului, rolul de baza fiind combinatia perfecta intre esente. Firma detine o lista de 100 de esente, alcatuita din cele mai rare si deosebite tipuri de esenta.

Aceste esente se impart in 7 categorii:
Hesperide: Sunt apele tonice si cele care improspateaza, alaturi de apele de colonie. Barbatii si femeile le apreciaza.
Florale: Familia cea mai importanta printre parfumurile feminine. Tema principala e o floare sau un buchet floral
Lemnoase: Aceasta familie regrupeaza, mai ales, mirosurile masculine (lemn de cedru, de santal).
Orientale/cu extracte de ambra: Aceste parfumuri au arome vanilate. Multe parfumuri ametitoare se gasesc in aceasta familie.
Cipres: Aceasta familie e un amestec de muschi de stejar, iasomie si bergamota.
Ferigi: Lavanda, muschi de stejar, cumarina se regasesc in aceste parfumuri, mai ales masculine ale acestei familii.Seci: Familie mica de arome masculine care le cuprinde pe cele ale mierii, esenta de mesteacan, fumul si tabacul.

Un parfum e alcatuit din substante mirositoare al caror grad de volatilitate variaza.

Evolutia unui parfum incepe cu notele initiale, trece prin cele medii si sfarseste cu cele de baza.

Note initiale. Sunt esente volatile ca: lamaia, portocala, rozmarinul si lavanda Prima impresie pe care o dau e cea de parfum. Evaporarea lor se face intre 2 si 4 ore.
Note medii. Sunt esente mai puternice care caracterizeaza un parfum ca cel de trandafir, iasomie, lacramioara Sunt liantul intre notele initiale si cele de baza. Evaporarea lor e mai lenta.
Note de fond. Sunt esente durabile, lemnoase si animaliere. Evaporarea lor e foarte lenta; pot chiar persista zile intregi.

Gama de produse pe care firma o comercializeaza,cuprinde parfumul,apa de parfum si apa de toaleta

Parfum
- Numit 'concentrat de parfum'.
- Produsul cel mai concentrat (15-30% de concentrat mirositor).
- Mirosul persista de la 4-8 ore.
- In general rezervat pentru seara.

Apa de parfum
- Numit 'apa de parfum' sau 'extract de parfum'.
- De la 8-20% concentrat odorant.
- Mirosul persista de la 3-6 ore.

Apa de toaleta
- De la 6-12% concentrat odorant.
- Mirosul persista de la 2-4 ore.
- Produs ideal pentru zi.

Piata parfumurilor este dezvoltata, existand numerosi ofertantii, ceea ce implica concurenta. Aceasta concurenta este una indirecta pentru firma " ESSENCE", deoarece produsul oferit de aceasta este unic pe piata , insa consumatorii pot sa-l substituie cu altele similare. Unicitatea produsului este data, de faptul ca potentialii clientii folosesc retete proprii pentru crearea parfumului, si nu il cumpara gata facut din alte magazine de parfumerie.

Firma ofera posibilitatea ca potentialii clienti sa isi creeze singuri produsul dupa propriul gust. Acest lucru conduce la un avantaj comparativ, evident fata de celelalte firme, intrucat, acestia sunt satisfacuti intru totul, prin alegerea esentelor preferate si a denumirii parfumului. In concluzie, clientul isi creaza singur produsul dupa bunul gust, firma "ESSENCE" oferindu-i materiile prime si tehnologia.

Totodata, in identificarea problemei consumatorului firma se bazeaza pe acele persoane pline de imaginatie, inovatoare, dornice sa-si impuna un stil unic si original. In acelasi timp, stiindu-se dificultatea alegerii unui cadou, in special de catre barbati, firma " ESSENCE" vine in ajutorul acestor indivizii, cunoscand doar cateva trasaturii definitorii, caracteristice ale persoanelor sarbatorite.

CAP.II IDENTIFICAREA SI ANALIZA TINTEI CAMPANIEI

PROMOTIONALE

Piata pe care va activa firma si anume, piata parfumurilor, este o piata aflata in crestere, caracterizata printr-o cerere puternica la astfel de produse. Clientii vizati sunt persoanele de sex feminin, indiferent de varsta, cu venituri peste medie, care apartin atat mediului urban, dar si celui rural, insa principalul segement fiind cel urban.

Succesul afacerii este dat, in primul rand de zona in care este amplasata firma fiind una dintre cele mai circulate zone ale Brasovului; deoarece Piata Sfatului este intens populate,inclusive de turisti. In al doilea rand, femeile pun accentul in principal pe aspectul fizic, pornind de la felul in care se imbraca, arata, miros, fapt care confera un atu major pentru produsul oferit de firma "ESSENCE".

Firma isi asuma riscul de a concura cu marile marci de parfumuri, bine cunoscute pe piata, cum ar fi Christian Dior, Chanel, Davidoff, Nina Ricci etc., deoarece exista persoane un parfum unic,reprezentativ.

CAP.III. DEFINIREA OBIECTIVELOR

3.1 Obiective de marketing

Prin aceasta campanie promotionala se doreste :

lansarea pe piata a firmei

lansarea produsului

atingerea unei cote de minim 10 % dupa primele 4 luni de la lansarea produsului

atingerea pozitiei de lider pe piata locala

cresterea volumului vanzarilor produsului

Obiective de comunicare

Obiectivele de comunicare urmarite sunt:

identificarea de catre publicul vizat a produsului

informarea publicului in legatura cu aparitia produsului

diferentierea produselor prin crearea unei imagini care sa puna in valoare oferta intreprinderii.cunoasterea calitatii produsului in randul publicului tinta

Deoarece produsul reprezinta o noutate pe piata, se incearca adoptarea unei comunicarii cat mai agresive, pentru a face produsul cunoscut in scurt timp. Aceasta strategie include mai multe tehnici de comunicare promotionala, care se bazeaza pe: publicitate, promovarea vanzarilor, relatii publice.

CAP.IV CREAREA PLATFORMEI RECLAMEI

Planul campaniei

Campania promotional se va desfasura in perioada 1 decembrie 2007-1 decembrie 2008,si se vor utiliza urmatoarele mijloace:

difuzarea unui spot radio la urmatoarele posturi radio:Kiss Fm, Radio 21 Brasov si Pro Fm;

presa scrisa-reviste:Zile si nopti,Shopping fun;

panouri publicitare

Temele campaniei si executarea acesteia

Suporturile alese pentru desfasurarea campaniei publicitare sunt:

v     PUBLICITATEA

- Principalul mijloc de promovare a produsului firmei, este publicitatea in revistele pentru femei. S-a ales aceasta metoda deoarece: revistele ofera o segmentare precisa a audientei, publicitatea prin intermediul revistelor are o viata lunga datorita faptului ca revistele sunt pastrate o perioada mare de timp; datorita tehnologiei avansate din domeniul printarii calitatea imaginilor din reviste este deosebita; cititorii revistelor cauta sa se informeze, cauta mesajul, sunt deschisi sa receptioneze mesajul.

S-au ales revistele: ZILE SI NOPTI si SHOPPING FUN, destinata in principal femeilor. In aceste reviste se va afla un anunt care prezinta posibilitatea oferita de catre firma clientului de a-si crea propriul parfum. Contractul cu cele 2 reviste este unul pe o perioada de un an, cu plata pe luna, iar dupa 6 luni firma va beneficia de un disount de 5%.

Anuntul publicitar va fi acelasi in fiecare luna, deoarece obiectul principal de activitate al firmei este crearea de parfumuri prin amestecarea esentelor preferate ale clientului. Acesta va contine pe fundal portretul unei femei ce foloseste un parfum al firmei "ESSENCE",parfum creat dupa propriile preferinte.Modalitatea in care utilizeaza parfumul evidentiaza faptul ca aceasta are nevoie doar de parfumul visurilor ei pentru a se simti implinita Tot in anunt se vor gasi informatiile de contact ale firmei si sloganul acesteia: "IESI DIN TIPARE!".

Anuntul va fi pozitionat pe pagina din dreapta a revistelor deoarece este cunoscut faptul ca atunci cand o persoana citeste o revista privirea acesteia cade intai pe pagina dreapta.

- A doua forma de publicitate este reprezentata de inchirierrea de panouri publicitare, folosite pentru promovarea principalei activitati a firmei. Acestea vor fi in numar de 3: unul pe Bulevardul Eroilor,langa Modarom, acesta fiind un ecran luminos ce cuprinde mai multe reclame diferite,, cel de-al doilea in Centrul Civic iar cel de-al treilea va fi instalat la intersectia strazilor Zizin - Calea Bucuresti - Toamnei. Reclama va fi diferita de cea din revista dar va avea acelasi slogan"IESI DIN TIPARE". In vederea inchirierii panourilor, s-a incheiat un contract cu firma "InterallData", pe o perioada de 3 luni, insa anunturile vor fi expuse un an de zile, astfel:

In lunile decembrie,ianuarie,februarie si martie anuntul va fi expus la toate cele 3 panouri

In celelalte luni anuntul va mai fi expus doar in Centrul Civic.

S-au ales aceste perioade ale anului deoarece in lunile in curs sau care urmeaza vor fi luni ale cadourilor.

- Un alt mijloc de promovare folosit este publicitatea la radio. S-au ales posturile KISS FM,RADIO 21 BRASOV,PRO FM, pentru difuzarea reclamei deoarece sunt cele mai ascultate posturi de radio din Brasov, si se adreseaza tuturor categoriilor de persoane.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 5318
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved