Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


STUDIU PRIVIND STRATEGIA DE PUBLICITATE LA SOCIETATEA BEL

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micSTUDIU PRIVIND STRATEGIA DE PUBLICITATE LA SOCIETATEA BEL1. Prezentarea societatii BEL

Pe piata de vest a tarii, BEL este principalul furnizor de produse lactate proaspete. Conform studiilor de piata efectuate in cadrul compartimentului Marketing, 9 din 10 persoane au auzit de BEL si produsele ce poarta marca firmei, iar 7 din 10 sunt consumatori fideli, inca de la aparitia produselor pe piata.

Infiintata la sfarsitul anului 1994 ca SRL cu capital integral romanesc si doi actionari, Barabas Ludovic si Kohn Miodrag, fiecare detinand 50%, in vara anului 1999, BEL s-a transformat in societate pe actiuni.

Statutul si actul de constituire al societatii sunt incheiate la data de 111.1999 in conformitate cu Legea nr. 31 si Legea nr. 35 1995 precum si a Codului Comercial Roman. Autorizarea functionarii societatii comerciale cu raspundere limitata BEL DISTRIBUTION, precum si dispozitia de inregistrare a societatii comerciale la Registrul Comertului, la Administratia Financiara si publicarea sentintei in Monitorul Oficial al Romaniei, a fost hotarata de catre Tribunalul Judetean Timis.

BEL DISTRIBUTION a luat fiinta la sfarsitul anului 1999, ca urmare a divizarii societatii BEL BELA-DETA SA in doua alte societati: de productie(BEL) cu sectiile la Deta si Lugoj si de distributie (BEL DISTRIBUTION), in Timisoara.

In prezent apartine concernului international Nutritia , fiind achizitionata de aceasta la sfarsitul anului 2000.

Mai mult decat o afacere prospera, dupa cum reiese din datele economico-financiare, BEL este un exemplu de firma care a reusit respectand in acelasi timp si consumatorul. Produsele BEL sunt apreciate din punct de vedere calitativ pe toate pietele pe care firma este prezenta.

Cifra de afaceri si profitul

Tabelul nr. 3

miliarde lei

Previzionat 2001

Cifra de afaceri

Profit brut/net

Zilnic, masinile de colectare din parcul auto propriu strabat sute de km pe drumurile judetelor Timis, Caras-Severin, Arad si Hunedoara, adunand lapte proaspat de la producatori individuali si ferme private.

"Drumul laptelui" este atent supravegheat pentru ca, odata ajunsi la cele doua puncte de procesare, laptele colectat zilnic sa aiba parametrii corespunzatori unei prelucrari superioare.

Cea mai mare parte a investitiilor facute de conducerea firmei au fost orientate spre modernizarea si tehnologizarea fabricii Deta, astfel incat, in prezent, aceasta este una din cele mai performante unitati de procesare a laptelui din Romania.

Utilata cu masini din ultima generatie, provenite din tari cu traditie in prelucrarea laptelui (Italia, Franta, Germania etc.), fabrica Deta dispune de un flux tehnologic performant, care, desi urmareste traseul clasic al prelucrarii laptelui, depaseste cu mult nivelul parametrilor de eficienta obisnuiti.

Etapele parcurse de lapte sunt:

normalizarea continutului de grasime;

omogenizarea;

dezodorizarea;

pasteurizarea la temperaturi diferite, in functie de destinatia produsului.

Laptele pasteurizat si racit este dirijat apoi spre sala de ambalare lapte consum si apoi, spre cultivatoarele lacto-acidelor.

Elementul esential in ciclul de prelucrare a laptelui - frigul - este obtinut in propria uzina de producere a agentului frigorific, complet automatizata.

Fabrica este dotata cu camere de luat vederi, monitoarele oferind permanent date despre desfasurarea activitatii in punctele-cheie, munca intregului colectiv putand fi optimizata si permanent eficientizata, iar calitatea productiei fiind astfel mentinuta in standardele stabilite.

Rezultat al colaborarii firmei cu cei mai renumiti furnizori externi, ambalajele si materiile prime auxiliare (culturi) sunt de cea mai buna calitate acestea concurand deopotriva la crearea identitatii marcii.

Produsele finite, proaspete si naturale, sunt realizate in conditii de maxima igiena, dupa retete care le confera superioritate pe piata produselor lactate.

Astfel, intreaga gama a lacto-acidelor: iaurtul, cel mai cunoscut produs BEL, laptele batut si smantana au gustul lactatelor realizate in casa, acesta fiind si motivul pentru care sunt foarte apreciate de consumatori.

Gama de produse oferite:

lapte consum 3%, 2,4%, 1,8% si 0,1% grasime (la punga sau la tetrapak

produse lacto-acide:

iaurt(avand continuturi de grasimi diferite)

iaurt de fructe (Milli)

lapte batut

kefir

smantana fermentata

smantana dulce pentru frisca

unt

telemea

crema de unt si de branza

cascaval etc.

Chiar daca nu atat de tehnologizata ca si fabrica Deta, sectia de prelucrare din Lugoj este locul unde se realizeaza crema BEL, un produs deosebit de apreciat pe piata, obtinut din branza proaspata de vaca si smantana. Tot la Lugoj se afla o sectie de ambalare a laptelui la punga si o alta de branzeturi.

Lista partenerilor este cu adevarat lunga, BEL asigurand zilnic marfa in peste

de magazine din intreaga tara, printre cei mai importanti clienti, insa, numarandu-se magazinele METRO din Timisoara si Bucuresti si de asemenea reteaua de magazine PROFI    si BILLA.

Filialele din Deva, Resita, Arad, Craiova, Oradea si Bucuresti, prin depozitele proprii, asigura desfacerea produselor BEL si pe alte piete decat cea reprezentata de orasul Timisoara. Oriunde patrund pe piata, produsele BEL sunt agreate de consumatori, cota de piata a BEL - ului aflandu-se in continua crestere.

Tipuri de clienti:

firme de stat (gradinite, spitale, scoli; unitati alimentare- ALCOM, AGROCOMERT etc);

firme private (magazine alimentare);

mari intreprinderi de stat si private carora li se livreaza lapte antidot (BONATIM, ELBA, ARPILUX, AZUR, DERMATINA, SIDERURGICA HUNEDOARA, FILTY, GUBAN, 1 IUNIE etc);

hoteluri si restaurante (CONTINENTAL, BULEVARD, PALACE etc).

Pornind - la inceputul activitatii - cu un numar relativ mic de angajati (57), numarul acestora a inregistrat o crestere in primii ani , pentru ca apoi sa inregistreze o scadere datorita investitiilor facute de conducerea firmei pentru tehnologizare.

Numarul de angajati

Tabelul nr. 4

Numar angajati

Computerele aflate la compartimentele Financiar - Contabilitate, Desfacere, Aprovizionare, Marketing si Secretariat si pe care sunt instalate programe si sisteme informationale de ultima ora sunt legate in retea si furnizeaza toate datele necesare optimizarii intregii activitati.

Societatea dispune de un sistem managerial eficient care a inteles importanta noilor compartimente de tipul Marketing, Analiza Economica, Resurse Umane.

Cel putin de doua ori pe an societatea angajeaza o firma de consultanta pentru evaluarea performantelor celor care conduc activitatea societatii, urmand ca in functie de rezultatele evaluarii sa se organizeze cursuri de management, marketing si perfectionare in diferite domenii.

O optiune strategica a societatii timisorene fiind dezvoltarea unei imagini pe masura rezultatelor, si, nu in ultimul rand, aceea de a se mentine in topul preferintelor consumatorilor, BEL investeste in publicitate /reclama fonduri care sa-i confere stabilitate pe termen lung.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1416
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved