Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Cum sa-ti faci un CV

Resurse umane+ Font mai mare | - Font mai micCum sa-ti faci un CV.

Cum sa construim cu curriculum vitae?
Cand incepem cautarea unui loc de munca, ne punem automat problema unui CURRICULUM VITAE. Informatii complete se pot gasi in cartile de specialitate, dar stiu ca nu toata lumea are acces la acestea.Dintre primele intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti fac parte si cele de mai jos:

Cat de lung trebuie sa fie CV-ul ?

Cum putem condensa toata experienta profesionala pe o singura pagina?

Ce ar trebui eliminat si ce ar trebui pus in valoare din experienta si atributele personale?

inainte de trecerea propriu-zisa la redactarea CV-ului, este bine sa se ia in calcul un amanunt: un CV nu este o autobiografie. De aceea, trebuie facuta diferenta intre lucrurile importante si cele mai putin importante.
Angajatorii iau in calcul aceste lucruri atunci cand au multe CV-uri si trebuie sa le sorteze. CV-ul vostru trebuie sa treaca de aceasta etapa.

Pentru a testa daca CV-ul vostru este selectabil, va puteti pune cateva intrebari :

  Poate vedea un angajator competentele mele din acest CV in 10-15 secunde?2.    Este informatia pertinenta? Atrage atentia angajatorului?
3.    imi vinde bine, acest CV, calitatile?

Daca raspunsul la toate aceste intrebari este 'DA', atunci CV-ul este bun. Daca mai apar si raspunsuri 'Nu', atunci puteti urma cativa pasi spre imbunatatire :

invatati sa va vindeti bine calitatile. Un CV este facut pentru a fi citit rapid, el trebuie sa reflecte foarte bine competentele voastre. Punctele forte trebuie sa reiasa din prima parte a paginei.

Fiti obiectivi, adaptati CV-ul. Multi sunt mandri de realizarile lor si cred ca un CV ar trebui sa contina toate detaliile carierei lor. Totusi, un CV e bine sa contina doar informatiile necesare pentru a obtine un interviu.

3.   Fiti duri cu voi insiva. Eliminati informatiile nefolositoare. De exemplu: daca vrei sa te angajezi la un serviciu de livrat pizza, atunci nu este necesar sa mentionezi specializarile stiintifice din timpul facultatii. Daca este nevoie, cereti opinia sau sfatul unui coleg, prieten
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2453
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved