Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Intrebarile preferate ale Intervievatorilor si

Resurse umane+ Font mai mare | - Font mai micIntrebarile preferate ale Intervievatorilor si raspunsurile

Esti imbracat cu cel mai bun costum al tau pentru interviuri si esti fata in fata cu cea mai buna prietena a ta, care si-a luat cea mai inpenetrabila fata de angajator posibila. Ai asezat cu atentie o camera video care sa-ti inregistreze fiecare miscare. Totul este pregatit pentru a simula un interviu.

"Povesteste-mi despre tine", spune prietena / intervievatoarea ta, potrivindu-si ochelarii si fixandu-te cu privirea.

Ce-ai putea sa-i spui? Ce i-ai spune unui intervievator adevarat sau unui manager angajator?

"Nu-mi spune unde te-ai nascut si ai copilarit", ne invata Jonathan Ferguson, director al Serviciilor de Cariere din cadrul Universitatii George Washington si veteran al nenumaratelor simulari de Interviuri cu studentii. " Nu-mi spune ca ai fost majoreta. Concentreaza-te asupra rezultatelor academice si asupra experientei profesionale. Intreaba-te care sunt primele 5 lucruri pe care ai vrea ca intervievatorul sa le stie despre tine."

Ferguson spune ca, desi multi intervievatori pun intrebari mai la subiect decat "Povesteste-mi despre tine", este foarte probabil sa apara acest subiect de discutie, si este bine ca studentii sa fie pregatiti sa raspunda.

Ce alte intrebari pun intervievatorii? In continuare, iata 10 astfel de intrebari, impreuna cu idei despre cum sa raspunzi sau ce fel de calitati cauta angajatorii, oferite cu amabilitate de catre domnul Ferguson si alti 3 angajatori experimentati ai campusului universitar.

1. Ce te vezi facand peste 5 ani?

"Vreau sa aud ceva concret, legat de cariera", spune Haley Peoples, College Relations Manager al JC Penney Co. Inc. din Dallas, Texas. "Nu vreau sa aud ceva de genul Vreau sa devin astronaut sau Vreau sa castig Oscarul.

Intrebarea este formulata pentru a-l ajuta pe intervievator sa isi dea seama daca intervievatul va fi multumit de jobul respectiv, sau daca va dori sa lucreze doar pana va gasi ceva "mai bun".

2. Cum devii indispensabil intr-o companie?

"Cautam competente atat tehnice, cat si interpersonale", spune Doris J. Smith-Brooks, Recruiting and Advertising Manager pentru Boeing Co. din Seattle, Washington.
Smith-Brooks afirma ca studentii care au avut diverse indatoriri educationale prin stagii de practica, in general raspund mai bine acestei intrebari, deoarece stiu ce presupune lucrul intr-o companie.

3. Care este calitatea ta cea mai importanta?

"Nu vorbi doar despre calitatea aceasta - fa legatura cu jobul", spune Ferguson. "Arata-le ca esti un candidat calificat".

4. Care este slabiciunea ta cea mai mare?

"Spune ceva de genul: Am dificultati in ceea ce priveste, dar iata care sunt strategiile pe care le folosesc pentru a rezolva problema, spune Ferguson. "De exemplu, ai putea spune: Nu sunt cea mai organizata persoana din lume, asa ca intotdeauna raspund emailurilor si telefoanelor primite imediat. Sunt constient de problema mea si am tactici pentru a o rezolva.

5. Povesteste-mi despre o perioada in care ai fost foarte solicitat. Cum ti-ai rezolvat indatoririle?

"In general, primim raspunsuri de genul: Semestrul trecut aveam de luat 21 de credite, asa ca mi-am facut un plan zilnic, si mi-am porgramat toate indatoririle foarte strict", spune Felix J. Martinez, Senior Staff Recruiter la Abbott Laboratories, din Abbott Park, Illinois. "Cautam o persoana care priveste intotdeauna cu un pas inainte, si isi planifica taskurile".

Martinez spune ca angajatorii de la Abbott Laboratories folosesc Metoda STAR pentru interviu - intervievatii trebuie sa descrie o situatie care sa includa un task ce trebuia realizat, actiunea facuta pentru a indeplini taskul si rezultatul actiunii.

"Le spunem candidatilor si ce vrem sa aflam prin aceasta metoda, pentru a fi constienti si a raspunde la obiect", spune el, adaugand ca astfel candidatii se concentreaza mai bine asupra raspunsurilor pe care le dau.

6. Povesteste-mi despre o situatie in care aveai de indeplinit un task impreuna cu o persoana dificila.

"Vreau sa aud ceva care sa imi demonstreze ca intervievatul are abilitatea de a fi sensibil la nevoile celorlalti, dar, in acelasi timp, poate sa ii si influenteze", spune Haley Peoples, adaugand ca a auzit o multime de raspunsuri "gresite" la aceasta intrebare. "Nu spune Am evitat persoana respectiva, sau M-a facut sa plang".7. Cum reusesti sa accepti o directie data de o alta persoana, si, in acelasi timp, sa iti pastrezi ideile?

Smith-Brooks afirma din nou ca stagiile de practica din perioada cursurilor le pot oferi studentilor experienta necesara pentru a putea raspunde acestei intrebari, aratand faptul ca studentii care au calitati interpersonale, strans legate de job reusesc sa faca acest lucru foarte bine.

8. Da-mi exemple de activitati si elemente din jurul tau care te motiveaza.

"Majoritatea disciplinelor nostre tehnice sunt profesii in care predomina lucrul in echipa si este necesar sa te intelegi cu oamenii din jurul tau si sa ii motivezi", spune Smith-Brooks.

9. Spune-mi cum rezolvi o problema etica.

"Sa presupunem ca lucrezi intr-o banca si un client vechi doreste sa schimbe un cec in numerar imediat, dar nu are in contul sau echivalentul necesar pentru a acoperi cecul", spune Martinez, explicand ca daca politica bancii interzice eliberarea de numerar in acest mod, casierul ar avea de ales intre a viola politica bancii sau a indeparta un client bun.

Martinez spune ca cea mai buna cale de a rezolva o asemenea situatie este de a te duce sa vorbesti cu un superior, sa ii explici situatia, si sa ii ceri sfatul. Studentii care nu pot prezenta o situatie pe care au rezolvat-o, pot povesti in schimb cum au invatat din greselile lor.

El mai spune, de asemenea: "Explica faptul ca ulterior, ai rezolvat problema asa cum trebuia".


10. Povesteste-mi despre o situatie in care aveai de indeplinit o problema fara a avea reguli sau indicatii referitoare la aceasta.

"Caut acel simt al urgentei in initierea unei actiuni", spune Peoples, explicand ca intrebarea este menita sa probeze abilitatea studentului de a depasi obstacolele.

In opinia lui Peoples, studentii care ofera cele mai bune raspunsuri la aceasta intrebare descriu o problema posibil legata de jobul respectiv, de indatoririle lui.

"Caut cel mai potrivit raspuns in termeni de customer service", spune el.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1355
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved