Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

INVESTIGATII PARACLINICE

sanatate+ Font mai mare | - Font mai micINVESTIGATII PARACLINICE

Este dificil a se stabili o lista de investigatii paraclinice unanim valabila. Testele necesare pot fi decise numai dupa realizarea unei vizite preanestezic corecte, in functie de patologia asociata pe care pacientul o prezinta si de tipul interventiei propuse.Conduita moderna presupune ca fiecare sectie, raportat la profilul sau, sa realizeze o lista de investigatii de baza care pot fi suplimentate, la indicatia medicului anestezist, dupa anamneza, examenul fizic al pacientului si evaluarea investigatiilor pe care acesta le-a efectuat.

Consideram obligatorii urmatoarele investigatii:

EKG este indicat la barbatii peste 40 de ani, la femeile peste 50 de ani si la orice alt pacient, indiferent de varsta, care are antecedente cardiace, hipertensive sau pulmonare sau la care examenul preanestezic ridica suspiciuni privind existenta unor astfel de afectiuni. Atunci cand pacientii sunt propusi pentru o interventie de mare amploare este indicata efectuarea EKG.

Radiografia de torace este obligatorie la pacientii ce prezinta afectiuni respiratorii si/sau cardiace, acute sau cronice, afectiuni maligne, pacienti peste 60 de ani, traumatisme, suspiciune tbc, interventii mari.

Hemograma este efectuata tuturor femeilor, barbatilor peste 40 de ani, ca si in cazul unor afectiuni hematologice, boli maligne, suspiciuni privind anemii de diverse cauze, interventii de mare amploare sau acele interventii unde exista risc de sangerare intra sau postoperatorie.

Biochimie serica este indicata pacientilor cu afectiuni digestive, metabolice, renale, endocrine, maligne sau inaintea interventiilor mari.

Probele de coagulare se efectueaza la pacienti cu sangerari in antecedente, afectiuni hepatice, la cei ce sunt in tratament cu anticoagulante, cu AINS, inaintea operatiilor vasculare sau a interventiilor de mare amploare.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2776
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved