Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

NARCISSUS POETICUS (Zarnacadea)

sanatate+ Font mai mare | - Font mai micNARCISSUS POETICUS (Zarnacadea)

Genul Narcissus cuprinde un mare numar de specii cu frunze subtiri, in forma de panglica si flori in forma de palnie cu o cupa caracateristica, ale carei culori variaza de la alb la glben si la portocaliu.Planta perena printr-un bulb tunicat din care pleaca o tulpina aeriana comprimata, lunga de 20-50 cm, prevazuta cu 4 frunze liniare, plane, de   aceeasi lungime cu tulpina.

Florile albe, de regula solitare (rareori cate 2-3) la varfu tulpinii, foarte placut mirositoare au un perigon format din 6 tepale unite la baza  sub forma de tub, iar in partea superioara a tubului se afla o paracoronula de culoare gabena si cu marginea rosie. Androceul este alcatuit din 6 stamine inserate pe tubul perigonului, iar gineceeul tricarpelar are ovarul inferior protejat de un spat membranos. Fructu pseudocapsular oculicida.

Specie cultivata frecvent prin parcuri si gradini ca planta decorativa.

Cultivare: usoara. Se expun primavara si vara, in acest din urma anotimp bulbii fiind in repaus vegetativ. Bulbii se planteaza la inceputul toamnei, intr-un compost alcatuit din turba si putin nisip, foarte umed, caruia i se administreaza un ingrasamant in mod sistematic.

Reproducere: Se poate realiza prin seminte, la sfarsitul verii sau la inceputul toamnei, intr-un pamant umed si la o temperatura de 7 C. Inmultirea prin bulbi este mai simpla si inflorirea este mai rapida (dupa 1-2 ani, fata de 3-5 ani, ca in cazul insamantarii).

Pericole O abundenta a apei poate produce putrezirea bulbilor. Parazitii (unele nematode si larve) se elimina prin introducerea bulbilor in apa la o temperatura de 40 C timp de o ora.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1783
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved