Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


Ambalajul si mediul ambiant

Alimentatie nutritie+ Font mai mare | - Font mai micAmbalajul si mediul ambiant


1.Ecologia si ambalajul polimericDeseurile-sunt materiale si obiecte de care se debaraseaza stapīnul lor dupa propria dorinta sau coform legii,cea ce face necesar organizarea colectarii lor,sortarea lor,curatarea,transportarea si prelucrarea,stocarea si prelucrarea de mai departe sau careva alta īntrebuintare,deasemenea lichidarea lor.

Deseurile se īmpart īn casnice si industriale.Deseurile casnice-gunoiul,ce se acumuleaza īn apartamente,case magazine mari,īntreprinderi de deservire casnica s.a.;industriale- cele ce se acumuleaza la īntreprinderile īndustriale.

Problema protectiei mediului īnconjurator de ambalajul uzat si folosit poate fi rezolvata pe doua cai:distrugerii si utilizarii (prin ultima se subīntelege transformarea lui īntr-un produs folositor).

Uniunea Europeana īntreprinde eforturi considerabile īn vederea īntroducerii marcarii ecologice unificate. Rezolvarea acestei probleme se realizeaza de catre organele competente ale tarilor din cadrul Uniunii Europene pe baza de concurs.

Catre aceasta grupa se pot referi semnele,ce indica produsele care pot fi refolosite sau au fost obtinute īn urma reciclarii. Dintr-o varietate mare al acestor semne cele mai raspīndite sunt acelea care reprezinta un ciclu īnchis si indica sistemul de producere-folosirea-utilizarea cu indicarea materialului din care a fost executat produsul.

Semne ce īndeamna la pastrarea mediului ambiant.

Semnele din aceasta grupade cele mai dese ori se īntīlnesc pe ambalaje marfurilor de consum. Semnul lor se reduce la īndemnarea de a nu face gunoi,de a mentiona curatenia si de a da produsele folosite la reciclare,aruncāndu-le īn coteinere gunoi corespunzatoare.

Semne ce avertizeaza despre pericolul ce-l au produsele sau obiectele asupra mediului ambiant.

La ele se refera semnele speciale pentru indicarea substantelor,ce reprezinta pericol pentru fauna si flora marina īn timpul transportului pe caile marine

Semnul „Periculos pentru mediul ambiant Un factor binevenit īn ultimul timp este aparitia pe productia īmtreprinderilor mixte a semnelor si reprezentarilor ecologice īnsotite de īnscriptii īn limba rusa si īndreptate spre pastrarea mediului ambiant.2.Caile de desompunere fortate al deseurilor polimerice.

Īn conditii naturale producerea si exploatatia produsului din polimeri se supune unor schimbari distructive.Īn rezultat produsele fragmentarii cu o masa moleculara medie destul de joasa sunt īn stare sa se asimileze de catre diferite microorganisme din mediul īnconjurator.

Costul tuturor adaosurilor materialelor polimere si ambalajelor din ele se determina costul polimerului de baza initial,si altor substante,adaosurilor si proceselor de obtinere.Īn timpul de fata cererea de ambalaj expus este mare.Īn tarile dezvoltate o mare parte a ambalajelor, sunt de o singura utilizare care se fabrica din materiale biodeformabile descompuse biologic. Dar trebuie de mentionat ca fabricarea si utilizarea materialelor biodeformabile practic nu rezolva problema protejarii mediului ambiant de utilizare a ambalajelor polimerilor deja utilizate.

Sunt mai multe conditii:

-greutatea de reglare a vitezei descompunerii īn gunoisti sub actiunea factorilor esentiali a mediului ambiant;

-costul ridicat al adaosurilor;

-aspectele ecologice care sunt legate cu aceea ca dupa datele cercetarilor,nu se micsoreaza pericolul actionarii negative a materialelor biodeformabile si produselor si deformarii lor īn natura si lumea animala;

-pierderea nereversibila a substantelor scumpe si a combustibilului resursele energetice,care la rezolvarea corecta poate sa aduca un profit mare gospodariilor taranesti.Īn legatura,cu aceasta distrugerea a deseurilor caii de formare si utilizarea substantelor rapid deformabile ambalajul trebuie sa aiba o utilizare limitata si a utilizarii controlate.

Utilizarea materialelor polimerice reciclate

Cel mai rational mod de īnlaturare a deseurilor īn forma purtata(utilizata)sau a ambalajului utilizat-si utilizarii lor,īn timpul de fata, sunt cunoscute urmatoarele cai de utilizare corecta a substantelor polimerice:

-arderea cu scopul obtinerii energiei;

-descompunerea termica (piroliz,distrugere,descompunerea pāna la monomerii initiali);

-reciclarea si folosirea din nou.

La arderea deseurilor īn cuptoarele de ardere a deseurilor nu este rentabila posibilitatea utilizarii,deoarece propune sortarea initiala a deseurilor.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 63
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved