Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Gradinita

Dionaea muscipula si lucrari practice de ingrijire a ei

didactica pedagogie

+ Font mai mare | - Font mai micDionaea muscipula si lucrari practice de ingrijire a ei

Dintre plantele carnivore cu capcane, reprezentatul cel mai tipic este Dionaea muscipula (capcana mustei Venus), care creste in mlastinile din padurile Americii de Nord si de Sud.Fig. 7 Hrǎnirea insectivora la

Dionaea muscipula

Planta se gaseste si in florariile din tara noastra, de unde poate fi procurata si crescuta, ingrijita in microsera scolara.

Frunzele sunt asezate intr-o rozeta pe tulpini turtite, sunt prinse in centru si par semicirculare; ele sunt

marginite de perii ca niste dinti. Frumoase si interesante, frunzele sunt un verde pal, spre rosu in interiorul capcanelor. Florile albe, in inflorescenta se gasesc in varful unui lujer.

Plante insectivore precum "Capcana mustei Venus" isi suplimenteaza hrana preparata prin fotosinteza cu insecte.Cand o insecta se aseaza pe suprafata din interior, jumatatile frunzei se inchid. Ea este digerata de secretii din glandele din jumatatile frunzei, care se redeschid treptat.

Mediul ei de viata se asigura in microsera scolara folosindu - se un ghiveci si un compost pe jumatate muschi de turba (sau substitut al turbei) si jumatate sfagnum.Se asigura umezeala prin tinerea plantei tot timpul intr-o farfurie cu apa fiarta si racita.

Iarna, poate fi hranita asezandu - i -se  bucati de carne mici sau insecte in capcana.

Se fereste de soare puternic vara.

Planta poate fi utilizata in aplicarea unui experiment de fiziologie vegetala, in predarea lectiei ,,Nutritia mixotrofa'' la clasa a X - a, prin enuntarea unei (unor) ipoteze , verificarea ei (lor) prin experienta de fiziologie vegetala(evidentierea nutritiei insectivore-fig. 7), argumentarea ipotezei, contraargumentarea ei, elaborarea de concluzii.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2100
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved