Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Gradinita

Programul Step by Step

didactica pedagogie

+ Font mai mare | - Font mai micProgramul Step by Step

Programul Step by Step sustine necesitatea crearii unui model educational care sa faca elevul constient ca tot ce se intampla in viata este interdependent. De asemenea, el pune accent pe colaborarea scolii cu familiile elevilor, pe implicarea parintilor acestora in conceperea si organizarea activitatilor din scoala.La baza activitatilor didactice se afla munca in grupuri, scopurile acestor activitatii fiind de a-i invata pe copii sa isi dezvolte un simt al identitatii si pretuirii de sine, sa coopereze, sa se respecte unii pe altii si sa se integreze in comunitatea elevilor. Modalitatile de lucru pe grupuri alterneaza atat datorita modului de dispunere a mobilierului, cat si metodelor aplicate, care cer organizarea elevilor in formatii de lucru de diferite marimi.

Metodologia didactica utilizata este activizanta in primul rand datorita faptului ca vizeaza abordarea individualizata a elevilor clasei, tinand cont de nivelul de dezvoltare al fiecaruia. O modalitate eficienta de individualizare a invatarii este organizarea centrelor de activitate care sa raspunda intereselor si nevoilor elevilor. Fiecare centru de activitate include activitati pe mai multe niveluri si cu materiale diferite, organizate logic, functie de cerintele si stilurile individuale de invatare.Exemple de centre de activitate: de alfabetizare, de lectura, de stiinte, de matematica, de arte, de teatru si jocuri etc.

Activitatile de invatare ale elevilor sunt bazate pe cercetare, pe asocierea informatiilor noi cu cele asimilate si a materialelor noi cu cele pe care ie cunosc deja. Cu ocazia activitatilor desfasurate in centrele de activitate, organizate in conformitate cu obiective comune prestabilite, elevii au ocazia sa-si dezvolte deprinderi, sa impartaseasca din experienta celorlalti, sa-si consolideze cunostintele, intr-un climat pozitiv si intr-o atmosfera de incredere.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1712
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved