Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri

Chirurgie veterinara

COCOSUL DE MUNTE

Animale+ Font mai mare | - Font mai micCOCOSUL DE MUNTEDescriere : cel mai mare tetranoid din tara, lungimea masculului ajungand la 92-108 cm, cu o greutate de 2-3 kg. Specia se caracterizeaza printr-un dimorphism sexual foarte pronuntat, datorat atat diferentelor de talie cat si a celor de dezvoltare a penajului si coloritului.

Masculul are o culoare general inchisa, batand spre negru, Femela este mult mai modest colorata, predominand culoarea general ruginie, stropita cu pete albe si negre cu abdomen mai deschis la culoare. Simturile cele mai dezvoltate sunt auzul si vazul, traieste izolat.

Hrana : predominant de origine vegetala se compune din fructe de padure, fire de iarba si seminte de buruieni, iar in sezonul hibernal din muguri de conifere.

Reproductie : sezonul de imperechere are loc obisnuit intre 15 aprilie si 15 mai. Ponta este depusa in cuiburi facute pe sol camuflate in vegetatie deasa si consta in 6-10 oua de culoare galbui-roscate. Incubatia dureaza intre 26-29 zile, puii rezultati find nidifugi.

Repartitie geografica : este raspandita in tot lantul carpatic, Alpi tarile Scandinave, Rusia si in numar tot mai mic in Pirinei si Scotia. In Romania poate fi gasita mai abundant in Carpatii rasariteni.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1504
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved