Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie


APE STATATOARE

Hidrologie+ Font mai mare | - Font mai micAPE STATATOARE

Barajul si Lacul Mihaileni, este un lac de origine antropica situat pe Crisul Alb. Barajul are o inaltime de 34 de m, iar suprafata este de 119 ha. Volumul de apa stocat va fi de 10,33 milioane m3.Acumularea Taut, este situata la circa 1 km amonte de localitatea Taut, la confluenta raului Cigher cu Valea Timercea, in bazinul superior al Vaii Cigher. Barajul are o inaltime maxima de 22 m si o lungime la coronament de 508 m. Coronamentul este carosabil si are o latime de 9 m. Suprafata luciului de apa este de 240 hectare iar volumul de stocare este de 33,7 milioane m3.

Acumularea Chier, este situata amonte de localitatea Chier si colecteaza Valea Mare (cu afluentii sai: Vaile Almas si Draut) si Valea Dudita cu afluentul Serastrau. Acumularea are o suprafata de 350 ha si stocheaza un volum de 9,95 milioane m3.

Lacul Rovina (Ineu I), in suprafata de 72 hectare si volum de 1,08 mil m3, variabila in functie de nivelul apei acumulata artificial. Este situata in apropierea orasului Ineu, la nord - est de acesta, unde se invecineaza cu fondul forestier, respectiv cu trupul de padure Rovina.

Lacul Ineu II, in suprafata de 98 hectare si cu un volum de 1,47 milioane m3, este situat pe partea dreapta a drumului judetean Arad - Ineu, la circa 2 km de Ineu.

Lacul Seleus, include 5 lacuri piscicole grupate pe Canalul Morilor in dreptul localitatii Seleus. Suprafata totala este de 180 hectare (volumul de 2,7 milioane m3). Lacurile folosite in scopuri piscicole (productie si iernat peste) sunt alimentate din Canalul Morilor si Bigiu.

Lacul Socodor, cuprinde 2 lacuri piscicole in apropiere de localitatea Socodor. Suprafata totala este de 155 hectare (volumul de 2,32 milioane m3). Lacurile sunt folosite in scopuri piscicole fiind alimentate prin intermediul canalului Pogonier.

Lacul Pilu, situat la intrare in localitatea Pilu, are o suprafata totala de 260 hectare si un volumul de 3,9 milioane m3. Lacul este folosit in scopuri piscicole fiind alimentat din Canalul Morilor.

Lacul Chisineu Cris, situat in apropiere de localitatea Chisineu Cris, are o suprafata totala de 175 hectare (volumul de 2,6 milioane m3). Lacul este folosit in scopuri piscicole.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2941
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved