Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


Contul anual al executiei bugetelor locale

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micContul anual al     executiei bugetelor locale

Contul anual de executie a bugetelor locale este intocmit de catre ordonatorii principali de credite in structura urmatoare:
Venituri

Cheltuieli

Prevederi bugetare initiale

Prevederi bugetare definitive

Incasari realizate

Credite bugetare initiale

Credite bugetare definitive

Plati efectuate

Figura 1.3. Contul anual al executiei bugetelor locale

Trimestrial si anual, ordonatorii principali de credite intocmesc situatii financiare asupra executiei bugetare, care se depun la directiile generale ale finantelor publice. Dupa verificare, acestea intocmesc si depun la Ministerul Finantelor Publice situatii financiare centralizate privind executia bugetelor, pe ansamblul judetului, la termenele si potrivit normelor stabilite de acesta. Ministerul Finantelor Publice transmite spre informare Ministerului Administratiei si Internelor o situatie financiara centralizata privind executia bugetelor locale.
Ordonatorii principali de credite au obligatia sa intocmeasca si sa anexeze la situatiile financiare anuale rapoarte anuale de performanta, in care sa prezinte, pe fiecare program, obiectivele, rezultatele preconizate si pe cele obtinute, indicatorii si costurile asociate, precum si situatii privind angajamentele legale.
Situatiile financiare anuale, inclusiv anexele la acestea, se prezinta de catre ordonatorii principali de credite, spre aprobare, autoritatilor deliberative.
In cazul in care rezultatul executiei bugetelor locale este excelent, acesta se utilizeaza, dupa regularizarea cu bugetul de stat in limita transferurilor din bugetul de stat sau din alte bugete, astfel:rambursarea eventualelor imprumuturi restante, plata dobanzilor, comisioanelor, spezelor si a altor costuri aferente acestora;

constituirea fondului de rulment ce se pastreaza intr-un cont distinct deschis la unitatile teritoriale ale trezoreriei statului. Acesta poate fi utilizat, temporar, pentru acoperirea golurilor de casa provenite din decalajele dintre veniturile si cheltuielile anului curent, precum si pentru acoperirea definitiva a eventualului deficit bugetar rezultat la finele exercitiului bugetar. De asemenea, fondul de rulment poate fi folosit, cu aprobarea Consiliului local, judetean si Consiliului General al Municipiului Bucuresti, si pentru finantarea unor proiecte de investitii de competenta autoritatilor administratiei publice locale sau pentru dezvoltarea serviciilor publice locale in interesul colectivitatii.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 884
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site