Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


Domeniul de Relatii Publice – un domeniu al viitorului

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micDomeniul de Relatii Publice – un domeniu al viitorului

Domeniul Relatiilor Publice este unul care evolueaza continuu, nu numai in alte tari, ci si in tara noastra. Simona-Mirela Miculescu considera ca noul mileniu, a adus cu sine, noi provocari, si in acest domeniu: „Cert este ca una dintre sfidarile-cheie pentru practicienii si studentii in relatii publice ai acestui inceput de mileniu, va fi familiarizarea cu maniera in care acest domeniu este inteles si practicat in diverse zone ale lumii. Fara indoiala, pe masura ce inaintam intr-o noua era a comunicatiilor din ce in ce mai rapide si mai atotcuprinzatoare, in care companiile cauta tot mai mult sa exploateze oportunitatile de comert international, este evident ca practicienii vor trebui sa fie capabili sa dezvolte programe de comunicare menite a transcende frontiere internationale sau a functiona global. ”
Profesionistii in Relatii Publice, trebuie sa se adapteze si la noile tehnici de comunicare, lucru ce nu semnifica, inlocuirea celor traditionale, ci imbinarea celor tipuri de comunicare, in vederea obtinerii unei eficiente maxime. O noua componenta a Relatiilor Publice, care incepe sa fie utilizata din ce in ce mai des, este cea de e-PR sau Relatii Publice online. „e-PR sunt relatiile publice pe internet. “e” reprezinta o prescurtare a cuvantului englezesc electronic. “e” din e-PR este acelati “e” folosit in e-mail sau e-commerce si reprezinta varianta virtuala (online) a termenului insotit. Pentru a se referi la relatiile publice online , diversi autori folosesc termeni cum ar fi : PR online, relatii publice in retea, relatii publice pe Internet sau comunicare online. ”[2] Era normal ca Relatiile Publice, sa inceapa sa se dezvolte si in mediul online, avand in vedere, cat de rapid a evoluat tehnologia, si cat de multi consumatori a atras, intr-un timp relativ scurt. Aceasta schimbare, a adus si beneficii: Aceasta componenta a relatiilor publice a adus in primul rand posibilitatea comunicationala la nivel de masa, costurile relativ mici permitand tuturor organizatiilor sa devina comunicator de masa. “[3]

Ceea ce este cel mai important, legat de aceasta noua componenta, se refera la faptul ca e-PR nu reprezinta nimic magic. In multe privinte, nici nu difera de relatiile publice traditionale. Se ocupa tot de comunicarea mesajului unei organizatii catre publicurile ei cheie. Nu inseamna ca o face exact in acelati fel. ”[4] Relatiile Publice traditionale utilizeaza radio-ul, presa scrisa si televiziunea, ca mijloace de distribuire a mesajelor, in timp ce Relatiile Publice online se folosesc de Internet, pentru aceasta.

La vizita sa in Romania, din anul 2006, profesorul Dennis L. Wilcox, a dat in care afirma urmatoarele: „Uitandu-ma la Romania, cred ca aceasta este o oportunitate pentru voi toti, dar si pentru noi toti pentru ca se vor crea noi locuri de munca si noi domenii de activitate. Unul din aceste domenii care va juca un rol important in viitorul Romaniei va fi cel al relatiilor publice. Si asta pentru ca relatiile publice sunt o modalitate prin care va puteti spune povestile despre tara voastra, despre companiile si activitatile voastre astfel incat sa le afle si restul lumii. ”[5] Relatiile Publice sunt cu alte cuvinte, un domeniu de viitor, pentru Romania. Eu consider ca, domeniul Relatiilor Publice, in ansamblul lui, este un domeniu al viitorului.

Miculescu, Simona-Mirela, op. cit. , p. 93.

Ruff, Veghes, Iulian, Grigore, Bogdan, Relatiile publice si publicitatea online, Ed. Polirom, Iasi, 2003, p. 30.

Ibidem, p. 31.

Ibidem, p. 34.

https://www.comunic.ro/article.php?id=2404 , 28 – 04 – 2010 , ora 13:00.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 814
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site