Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane

Planificarea strategica

management+ Font mai mare | - Font mai micPlanificarea strategica

Planificarea strategica reprezinta o componenta manageriala fundamentala cu rolul de interfata intre firma si mediu.

Importanta planificarii strategice a determinat aparitia si consacrarea conceptului de management strategic.Modelul consacrat al procesului de management strategic este prezentat in figura 5.1


Fig. 5.1. Procesul managementului strategic

Din analiza factorilor mediului extern al organizatiilor rezulta ca acestia pot constitui pentru planificarea strategica oportunitati sau pericole. Un factor de mediu reprezinta pentru firma oportunitate daca favorizeaza  atingerea si eventual depasirea obiectivelor.

In categoria de pericole se incadreaza factorii de mediu care impiedica firma sa-si atinga obiectivele.

Identificarea oportunitatilor si pericolelor implica multa atentie si pricepere, mai ales ca unele oportunitati pot fi in acelasi timp si pericole insemnate.

Analiza factorilor interni se refera la folosirea resurselor si potentialului firmei. Este important a se preciza procentajul problemelor forta/ slabiciune repartizat pe atribute: organizational, tehnic (productie + cercetare-dezvoltare ), resurse umane, marketing financiar.

Dupa analiza factorilor externi si interni, managerii executivi ai firmei actualizeaza-daca este cazul- misiunea si obiectivele firmei, care sunt folositoare pentru formularea strategiilor.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1709
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved