Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Elementele componente ale relatiilor publice

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micElementele componente ale relatiilor publice

O monografie a relatiilor publice realizata de Societatea Americana de Relatii Publice (PRSA) evidentiaza urmatoarele elemente componente de baza ale relatiilor publice:Consilierea conducerii cu privire la politica si strategia de comunicare a organizatiei.

Cercetarea comportamentului si valorilor publicului, in scopul trasarii strategiei de relatii publice. O astfel de cercetare este necesara pentru stabilirea intelegerii reciproce, dar si pentru a influenta si convinge publicul sa aiba o pozitie pozitiva fata de organizatie.

Relatiile cu media In acest domeniu atributiile relatiilor publice constau in crearea permanenta a unor evenimente care sa pastreze organizatia in atentia presei si in satisfacerea intereselor sau curiozitatilor pe care jurnalistii le pot avea la un moment dat in legatura cu organizatia.

Publicitatea. Transiterea unor mesaje planificate prin canalele madia stabilite pentru a indeplini interesele organizatiei.

Relatiile cu angajatii/membrii organizatiei, pentru a-i informa, a raspunde problemelor lor si a le oferi o motivatie.

Raporturile organizatiei cu restul comunitatii care au drept scop crearea unui climat favorabil pentru realizarea intereselor ambelor parti.

Afacerile publice. Termenul este folosit pentru a descrie activitatile de relatii publice ale agentiilor guvernamentale si presupune implicarea efectiva in viata publica a unei organizatii pentru a o ajuta sa se adapteze la asteptarile publicului.Lobbying - ul sau legatura organizatiei cu legislativul pentru a influenta adoptarea unor decizii favorabile intereselor sale.

Relatiile financiare, cunoscute si sub denumirea de relatii cu investitorii sau actionarii, constau in mentinerea increderii investitorilor in organizatie si intretinerea unor relatii bune cu comunitatea financiara.

Relatiile cu alte organizatii din aceeasi ramura de activitate.

Strangerile de fonduri constau in incurajarea publicului sa sprijine organizatia prin contributii financiare.

Relatiile multiculturale sunt relatiile cu alte grupuri culturale.

Evenimentele speciale au menirea de stimula interesul publicului fata de produs sau organizatie si ofera o gama larga de posibilitati de comunicare a mesajului promotional.

Comunicarea de marketing care cuprinde o combinatie de activitati (reclama, vanzari prin posta, expozitii comerciale, evenimente speciale), concepute sa vanda un produs, serviciu sau idee.   
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1607
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved