Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Intemediarul si functiile acestuia (definitie,, functiile tehnice si economice)

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micIntemediarul si functiile acestuia (definitie,, functiile tehnice si economice).

Distributia prin intermediari este utilizata in cadrul filierei in situatia in care costurile indica neutralizarea canalului direct (inlocuirea acestuia); respectiv marja bruta de profit solicitata de intermediari este mai mica decat costurile indirecte care ar fi implicate de comercializarea produselor de catre producatorul insasi. Existenta filierelor de distributie prin intermediari, cu referire la canalele lungi pentru produsele horticole, este argumentata si de necesitatea concentrarii produselor, intr-un singur loc, in scopul de a usura comercializarea lor prin magazine, de a controla calitatea, starea fito-sanitara, de a se acorda posibilitatea compararii reale si eficiente a diferitelor produse provenite de la diversi producatori.Functiilor intermediarului se pot deduce din contactul dintre furnizori si clienti. Aceste functii sunt grupate in:

Functiile tehnice sunt legate de activitatile ce trebuie efectuate de intermediari in cadrul teritorial unde au loc circuite de distributie. Referitor la aceste functii pot fi delimitate atributii privind: receptia, depozitarea, ambalarea, transportul, sortarea, conditionarea etc.

Functiile economice ale intermediarilor se refera in special la stabilirea preturilor in preluarea produselor agricole de la producator, ritmul livrarii produselor catre consumator, stabilirea conditiilor de livrare-preluare, finantarea pierderilor si a stocurilor etc. - toate acestea prin utilizarea diferitelor forme de negociere efectuate pe baza contractului intre parteneri.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2471
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved