Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Oferta in cadrul pietei animalelor vii si carnii. (structura si tipuri de valorificare).

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micOferta in cadrul pietei animalelor vii si carnii. (structura si tipuri de valorificare).

Oferta in cadrul pietei de carne este asigurata de la urmatoarele categorii de animale:- Animalele adulte care incheindu-si ciclul productiv si alte directii de exploatare (lapte, oua, etc.), sunt reformate anual din efectivul matca si destinate valorificarii pentru carne. Datorita varstei inaintate, ele furnizeaza o carne de calitate inferioara, necorespunzatoare cerintelor tuturor categoriilor consumatorilor. Cota cu care aceasta categorie participa pe piata la fondul de carne al fiecarei specii reprezinta 30-35%.

- Animalele semiadulte reprezinta acele animale care dupa ce au fost crescute ca tineret, in majoritatea cazurilor in sistem extensiv, sau ingrasate intr-o scurta perioada de timp, sunt apoi valorificate pentru carne. Carnea obtinuta din aceasta categorie prezinta insusiri superioare, asigurand pentru piata o cota de carne a speciei respective de cca 50-55%.

- Animalele tinere (tineret) sunt considerate cele sacrificate pana la varsta mentionata la cele semiadulte si au insusiri calitative superioare. Cota cu care aceasta categorie participa pe piata productiei de carne a speciei respective este de 10-15%.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1245
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved