Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Strategia de Marketing pe Internet pentru S.C. Alpha S.R.L.

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micStrategia de Marketing pe Internet pentru

S.C. Alpha S.R.L.Alpha 1 Prezentarea firmei "Alpha "

Alpha este o firma noua specializata in tipar si productie publicitara (tipar, tipografie, produse promotionale, tipar digital, identitate vizuala, web design).

Are sediul intr-un apartament situat in Bd Unirii nr 61 bl F3 ap 205 Bucuresti. Capitalul social este in valoare de 1000 RON. In ceea ce piveste numarul de angajati in mod scriptic acesta este 0. Fiind o firma infiintata in anul 2006 cei care sunt parteneri de afacere lucreza voluntar alaturi de prietenii lor pana ce firma va deveni una profitabila

Ea s-a nascut din entuziasmul si increderea a doi proaspat absolventi de facultate care au dorit sa foloseasca in folosul lor cunostintele dobandite in timpul facultatii.

In partea de tipar si tipografie ei lucreaza cu compania "mama" Alpha MDN care are o experienta vasta in domeniu. In ceea ce priveste produse efective pe care firma le ofera aceste vor fi prezentate mai pe larg in partea de realizare a site-ului. Putem insa sa le enumeram:

Tipar offset;

Tipar digital;

Obiecte promotionale;

Identitate de firma;

Web si software;

Consumabile tipografice.

Fiind o firma mica ce se incadreaza in categoria IMM-urilor se confrunta si ea cu mare problema a acestei categorii de firme si anume finantarea. Pentru a putea functiona si a se putea dezvolta are nevoie de surse de finantare pe care nu le poate dobandi decat dupa ce se face cunoscuta si isi alcatuieste un portofoliu de clienti.

Alpha 2 Promovarea pe Internet a Alpha

Am ales aceasta firma pentru a incerca sa gasesc o modalitate de promovare pe internet deoarece este exact tipul de afacere care prin intermediul internetului poate atinge maximul de eficienta in marketing.

Fiind vorba de o firma foarte mica nu putem discuta de un buget de marketing prestabilit. Nu putem vorbi de o integrare a marketingului pe internet in planul de marketing deoarece acesta nu exista. Insa, fara o modalitate de promovare orice afacere este sortita esecului. Fiind o alegere necostisitoare promovarea pe internet este decizia optima in cazul Alpha . Sigur, datorita obiectului sau de activitate care include tipografierea ea isi poate produce si alte metode de promovare traditionale (fluturasi, cataloage tiparite etc.), dar nici una dintre acestea nu se poate reliza fara consumuri financiare importante pe care o firma la inceput de drum nu si le poate permite.

Nu putem discuta de o vanzare pe internet a produselor firmei deoarece acesta este un pas mare pe care doar firmele mature si-l pot permite. Vom incerca sa folosim internetul ca mediu de promovare, pentru ca firma sa se faca cunoscuta potentililor clienti. Fiind o firma care include cumva 2 domenii (tipar si Web), pentru cel de al doilea obiect de activitate cu siguranta segmentul tinta si-l poate gasi cel mai bine pe internet. Un solicitant de servicii Web si Software va cauta furnizorii pe internet pentru ca acolo sunt prezenti cei mai buni.

De altfel compania colaboratoare Alpha MDN are deja o experienta castigatoare in ceea ce priveste promovarea pe internet asa ca preluand modelul de la aceasta pot crede in succesul oferit de aceasta modalitate de marketing.

Cum in firma unul dintre asociati este absolvent al Facultatii de Automatica este asigurat si personalul necesar realizarii site-ului si mai ales a mentinerii acestuia in permanenta actualitate, aceasta fiind una din cele mai costisitoare activitati pentru o promovare eficienta a unui site si a informatiilor de pe internet in general.

Se va urmarii un obiectiv cuantificabil reflectat in numarul de clienti obtinuti prin informatiile postate pe internet mai ales prin intermediul site-ului. Nu putem vorbi de o crestere a numarului de vizitatori deoarece site-ul abia acum se creeaza iar in faza de lansare nu ne putem astepta la un trafic spectaculos.

Obiectivul principal trebuie sa aiba in vedere cel mai important moment din viitorul apropiat si anume integrarea in Uniunea Europeana cu toate implicarile ei in activitatea IMM-urilor. Avem nevoie de o promovare agresiva pana la inceputul lui 2007. Singura metoda rapida si oportuna in aceste conditii este marketingul pe internet. In momentul in care se vor ridica facilitatile oferite IMM-urilor in ceea ce priveste impozitarea Alpha va trebui sa aiba o situatie financiara solida cu un portofoliu stabil de clienti care sa-i asigure continuitatea si dupa integrarea europeana.

In concluzie avand la dispozitie toate avantajele si dezavantajele mentionate anterior vom incerca sa creem o imagine de ansamblu de cum ar trebui sa fie conturata promovarea pe internet a firmei Alpha .

Vom incepe cu sigla. Aceasta trebuie sa aiba un design placut dar mai ales sa fie usor de retinut pentru cei ce il vizualizeaza. Ca o solutie ne-am gandit la acesta:

Fig.

Sigla Alpha

Cel mai important pas in marketing-ul pe internet il reprezinta desigur crearea site-ului. Ca solutie de design acesta trebuie sa fie placut ca aspect, pagina principala sa se incarce usor si mai ales informatia sa fie generala, pentru ca orice utiizator sa fie satisfacut de raspunsul la dorinta sa de informare despere firma si despre produse. Pentru simplitate ne-am gandit la doar trei optiuni de meniu in pagina principala:

Despre Noi

Servicii

Portofoliu

Datele de contact se vor regasi si ele dar afisate pe pagiana principala pentru a incuraja folosirea lor.

O idee de design pentru prima pagina a site-ului este urmatoarea:

Fig.

Design-ul principal al site-ului Alpha

Pe langa un design atractiv alta caracteristica teribil de importanta este cea referitoare la textele incluse in site si la numarul de pasi efectuati pana la obtinerea informatiei necesare.

Voi prezenta in continuare textele pe care le-am conceput pentru a fi publicate pe site.

Sectiunea "Despre Noi"

'Alpha este o companie specializata in tipar si productie publicitara.

Punem tipografia proprie si experienta de peste 10 ani in domeniu la dispozitia dumneavoastra pentru a va livra servicii profesioniste si de calitate.

Suntem experti in tipar, ca doar cu asta am inceput. Avem in plus idei bune, graficieni talentati si suntem pregatiti sa va ajutam sa va promovati imaginea cu print-uri, promotionale, cd-uri de prezentare sau site-uri web.

Contactati-ne pentru a beneficia de sfaturi profesioniste si a maximiza rezultatul obtinut cu bugetul dumneavoastra."

Sectiunea "Produse":

"Tiparim totul de la carti (avem editura), pana la materiale de prezentare si promotionale pentru firme.

Oferim clientilor nostri servicii de tipar digital si personalizare de obiecte promotionale. In plus, departamentul nostru de consultanta de imagine va poate ajuta in construirea unei identitati vizuale coerente. oferim servicii specializate de grafica si design, si realizam studii de imagine si comunicare vizuala."

Alpha vine in ajutorul clientilor sai pentru a maximiza avantajele oferite de mediile de comunicare electronica. un site reusit, un CD multimedia sau o aplicatie software eficienta, toate pot face diferenta intre dumneavastra si concurenta"

Acesta sectiune se imparte in mai multe pagini cu urmatoarele titluri si texte:

Tipar offset;

"Alpha ofera in tipografia proprie o gama completa de servicii de tipar offset la preturi de producator. Tiparim pentru dumneavoastra in conditii de calitate si pret exceptionale orice materiale de prezentare sau promotionale. Realizam de asemenea pachete de produse pentru evenimente specifice (targuri, conferinte) adaptate nevoilor dumneavoastra.

materiale de prezentare: mape de prezentare, foi cu antet, plicuri personalizate, carti de vizita, cataloage de prezentare si reviste, brosuri, prospecte de produs, agende si calendare

materiale promotionale: fluturasi, pliante, volante, afise si postere, pliculete de CD

etichete, cutii, ambalaje tiparite si stantate

carti si reviste

pungi pentru cadouri

felicitari

caiete scolare si produse de papetarie

tipizate

Folosim pentru tipar hartie si carton offset, dublu si triplu cretat, cartoane cromo, duplex, cartoane colorate in masa, hartie speciala pentru etichete, hartie autocopiativa, autocolanta, hartie si cartoane transparente. Avem un nivel de dotare care ne permite sa realizam lucrari in conditii grafice deosebite. Oferim clientilor nostri servicii complete:

pre-press: tehnoredactare, scanare si prelucrare de imagine, machetare

filme tipografice

tipar in 5 grupuri de culoare

finisare: biguire, stantare, lacuire, pastifiere, finisare, ambalare"

Tipar digital;

"Oferim clientilor nostri servicii de tipar digital pentru situatiile in care tiparul offset nu este potrivit.

Tiparul digital are multiple avantaje in cazul unor tiraje mici:

avantajele executarii de tiraje mici si foarte mici

costuri mai reduse deoarece sunt elimitate costurile fixe, foarte mari ale tiparului offset

posibilitatea imprimarii de informatii diferite

finisari profesionale

puteti folosi tiparul digital pentru a tipari o gama foarte larga de materiale pentru firma dumneavoastra:

carti de vizita

pliante, brosuri, fluturasi

foi cu antet, cataloage si mape de prezentare

prospecte de produs

plicuri personalizate

felicitari, calendare, agende

In toate cazurile, specialistii nostri va vor ajuta sa alegeti materialele cele mai potrivite."

Obiecte promotionale;

"Noi, la Alpha venim in sprijinul clientilor nostri pentru realizarea de obiecte promotionale care sa provomeze imaginea companiei dumneavoastra.

Concepem si Realizam:

 • CD-uri
 • agende si calendare
 • pixuri, brichete
 • umbrele, tricouri
 • baloane
 • si multe alte obiecte personalizate

Identitate de firma;

"Alpha pune la dispozitia clientilor sai stiinta de a folosi imaginea unei companii in folosul acesteia.

Va propunem sa va creati un avantaj competitiv fata de competitie printr-o identitate vizuala coerenta si completa.

Noi va ajutam oferindu-va consultanta de specialitate pentru realizarea de

sigle de companie

studii de imagine si de identitate vizuala

conceptia de materiale de prezentare

pachete de promovare generale sau pentru evenimente specifice

CD-uri multimedia de prezentare"

Web si software;

"Alpha ofera prin intermediul departamentului sau de programare urmatoarele servicii:

cumparare domeniu

conceptie, intretinere si gazduire de site-uri web

realizare de CD-uri multimedia de prezentare

aplicatii software personalizate"

Consumabile tipografice;

Alpha livreaza o gama variata de consumabile tipografice:

 • cerneluri pentru masini plane
 • placi tipografice
 • alcool
 • degresant
 • bureti si manusi
 • developer
 • folie de montaj
 • black tonerspray
 • creioane de corectura
 • cleaner film, folie, sticla
 • cauciuc tipografic

Contactati-ne pentru o oferta completa."

Sectiunea "Portofolio". Pentru ca momentan clientii cu nume importante pe piata nu exista in portofoliu firmei nou create vor fi folosite exemple din portofoliu firmei Alpha MDN.

Se cunoaste fapul ca numele unui client important si recomandarea acestuia este o metoda de marketing extrem de productiva in atargerea de clienti noi. Garantia calitatii oferita de o firma cunoscuta are un impact importnat in perceptia vizitatorului uni site interesat de achizitionarea unui produs. Unul dintre clientii importanti cu care Alpha lucreaza este EXIMPROD GRUP.

Dupa construirea unui site el trebuie sa se faca cunoscut. Este cunoscut faptul ca prin motoarele de cautare se aduce cel mai mare numar de vizitatori. Pentru aceasta inscrierea este necesara identificarea cuvintelor cheie dupa care va fi gasita fiecare pagina a site-ului. Cuvintele cheie la care ne-am gandit sunt urmatoarele:

serigrafie,

serigrafie promotionale,

tampografie,

tipografie

tipografie digitala,

tipografie bucuresti,

produse promotionale,

productie publicitara,

agende,

calendare personalizate

identitate vizuala,

web design

studiu de imagine,

cd prezentare,

sigle de companie,

pachete promovare,

identitate de corporatie

Ca si descriere a continutului site-ului ne-am gandit la urmatoarea formulare:

"Alpha , societate de productie publicitara cu ateliere proprii de tipografie, serigrafie, tampografie, dealer de agende si calendare precum si un important furnizor de obiecte promotionale personalizate"

Procesul de mentinere a site-ului in atentia permanenta a utilizatorilor este un proces laborios de care se vor ocupa permanent angajatii firmei specializati in domeniu. Se scutesc astfel importante resurse fianciare.

Inscrierea pe portaluri a site-ului este de asemenea aducatoare de trafic. In acest sens am cautat si intocmit o lista de portaluri pe care site-ul va fi inscris. De asemenea includerea adreselor personale de mail ale angajatilor (partenerilor) pe diferite grupuri de discutii (gen yahoo groups) este utila atat ca modalitate de a atrage clienti si trafic prin posare de mesaje referitoar al obiectul de activitate al firmei cat si pentru a atrage eventuali investitori si parteneri de afaceri. Trebuie avut grija la postarea de mesaje pe grupuri de discutii la continutul acestora care nu trebuie sa aiba tenta publicitara ci sa fie mai mult declarative pentru a putea trece de filtrul moderatorilor acestor grupuri.

Portaluri de inscris:

pa.ro

e-oferta.ro

indexb.ro

listafirme.ro

adresa.ro

neogen.ro

portal.ro

php.ro

profitromania.ro

roportal.ro

Cere.ro

okay.ro

camerele de comert buzau, buc

acasa.ro

top 66.ro

caferomania.ro

enigma.ro

buzau.ro

anet.ro

ro-link.ro

directbusiness.ro

linkuri.ro

ghidafaceri.ro

best-top.ro

trafic.ro

la-start.ro

publionline.ro

memo.ro

supertop.ro

epagini.com

afacereamea.ro

here.ro

afla.ro

roschool.com

portal.g4.ro

urgentclick.com

legaturi.ro

mimmc.ro

xweb.ro

roportal.ro

cautari.ro

 • business.ro
 • memo.ro
 • clubafaceri.ro

Dupa ce am explicat in mare aspectele referiotoare la site care ramane cea mai importanta parte a marketingului pe internet in continuare voi incerca sa descriu putin alte metode de promovare cu ajutorul internetului.

E-Mail Marketing Aceasta categorie de marketing face pare din marketingul direct. O serie de mailuri trimise acolo unde este concentrat cel mai mare numar de potentiali clienti pot aduce rezultate financiar importante.

In folosirea acestei metode pentru firma in cauza m-am gandit la o serie de mail-uri cu oferte complete trimise catre agentiile de pubilicitate. Acolo sunt concentrate cea mai mare parte a contarctelor din domeniu. Tinand cont de tipografia proprie preturile oferite de Alpha sunt mai mici decat ale concurentei.

Totusi fiind vorba de o industrie care nu are produse standard este foarte greu de oferit un pret al produselor inainte de construirea unei machete pentru produsele dorite. Acesta este un impediment si in construirea unui catalog digital sau pe suport de hartie, obiect atat de necesar in marketing. De aceea este oportuna insistarea in campania de marketing asupra ideii de contactare a furnizorului pentru detalii.

Promovarea reciproca. Fiind o firma in faza de lansare nu poate avea pretentii prea mari in ceea ce priveste promovarea reciproca cu site-uri de renume. Totusi avand parteneri si relatii in mai multe domenii se poate incerca schimbul de link-uri si cel de bannere cu acestia. Intrucat pop up-urile au fost identificate de catre utilizatori in cadrul unei cercetari ca fiind cele mai enervate metode de publiciate pe internet am exclus acesta posibiltate din metodele de promovare.

Newsletter. Fiind o activitate ce presupune achizitionarea unu serviciu periodic si nu doar ca si achizitie unica este oportuna informarea clientilor cu noile informatii referitore la noile tehnologii si produse. Momentan este prea devreme pentru o asemnea investitie ce presupune un efort substantial dar pe masura ce portofoliul de clienti va creste si acestia isi vor manifesta interesul fata de noutati sigur vom realiza un newsletter.

Ca o idee generala ce se desprinde din inceracrea de a face marketing unui IMM este aceea ca a promova o astfel de firma este o provocare financiara, o lupta cu contabilitatea, dar acesta permite un lucru bun si anume incurajarea metodelor creative de promovare. Cu siguranta, cu ajutorul internetului, firma se va face rapid cunoscuta pe piata si speram noi ca metodele prezentate aici vor fi perfectionate cu timpul si vor ramane ca baza pentru promovarile viitoare.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1502
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved