Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


NOTIUNEA CONFLICTELOR DE INTERESE

Resurse umane

+ Font mai mare | - Font mai mic
NOTIUNEA CONFLICTELOR DE INTERESE
Conflictele de interese sunt acele conflicte de munca, care intervin intre salariati si unitai in legatura cu inceperea, desfasurarea si incheierea negocierilor colective care urmaresc incheierea contractelor colective de munca si care se solutioneaza de catre parti conform procedurilor reglementate prin Legea 168/1999.

Prin urmare,conflictele de munca ce intervin intre salariati in legatura cu inceperea, desfasurarea si incheierea negocierilor colective sunt conflicte de interse. Aceasta categorie de conflicte este determinata numai de neintelegerile dintre parti referitoare la negocierea si incheierea contractelor colective de munca.

Asadar, din sfera conflictelor de interese sunt excluse conflictele care se nasc cu prilejul negocierii si incheierii contractelor individuale de munca.

Art. 7 alin. 2 din Legea 168/1999 dispune ca „orice conflict de munca ce intervine intre salariati si unitati in legatura cu inceperea, desfasurarea si incheierea negocierilor colective se solutioneaza de catre parti potrivit procedurilor reglementate prin lege”.

Putem defini conflictele de interese ca acele conflicte de munca ce intervin intre salariati si unitati in legatura cu inceperea, desfasurarea si incheierea negocierilor colective care urmaresc incheierea cotractului colectiv de munca si care se solutioneaza de catre parti potrivit procedurilor reglementate prin Legea nr. 168/1999.Conform dispozitiilor art. 248, alin. 2 si art. 4 din Legea nr. 168/1999, „conflictele de munca ce au ca obiect stabilirea conditiilor de munca cu ocazia negocierii contractelor colective de munca sunt conflicte referitoare la interesele cu caracter profesional, social sau economic al salariatilor, denumite conflicte de interese”.Constantin Bratu, Reglementarea juridica si solutionarea conflictelor de munca, Editura ARTPRINT ,2005 ,p. 25.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1180
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site