CATEGORII DOCUMENTE |
Alimentatie nutritie | Asistenta sociala | Cosmetica frumusete | Logopedie | Retete culinare | Sport |
DIABETUL ZAHARAT
Boala caracterizata prin neputinta totala sau partiala a organismului de a utiliza zaharul (glucidele) din alimentatie; deficienta determina cresterea cantitatii zaharului din sange (hiperglicemie), zaharul se elimina prin urina (glicozurie), bolnavului ii este mereu foame (polifagie) iar pentru eliminarea zaharului ne intrebuintat, pentru dizolvarea lui consuma foarte multe lichide (polidipsie). Metabolismul(Intrebuintarea) glucidelor este un procedeu complex, in care rolul principal il are hormonul pancreatic insulina. In diabetul zaharat insulina scade partial sau total prin diminuarea secretiei de insulina. Nevoile crescute ale organismului pentru insulina, prezenta enzimelor care degradeaza sau descompun insulina. Diabetul zaharat poate sa apara la ori ce varsta cu mai mare frecventa insa intre 40-50 ani. Cu cat apare la o varsta mai inaintata cu atat evolutia lui este mai benigna. Diabetul zaharat poate fi urmat de complicatii grave: ateroscleroza generalizata sau localizata (pe inima infarct miocardic- pe membre- endocardita obliteranta cu gangrena membrelor- cataracta (opacifierea cristalinului-la ochi).
Coma este complicatia cea mai grava a diabetului zaharat si se produce prin acumularea in sange a produselor toxice, rezultate din utilizarea necorespunzatoare a proteinelor si grasimilor. Diabetul zaharat este o boala raspandita si poate fi si ereditara.
Se va respecta cu strictete regimul instituit de medicul specialist si tratamentul indicat. Suplimentar se mai poate indica:
Tinctura de propolis 30% care se va lua pe un miez de paine cate 2 picaturi la fiecare 5 kg corp de3 ori pe zi, in special pentru prevenirea infectiilor si evitarea antibioticelor. Se poate lua si perioade lungi de timp (3-6 luni zilnic) fara efecte negative.
Afinele sub ori ce forma sunt socotite de fapt insulina vegetala si se pot folosi: fructe uscate sub forma de ceai sau tinctura. Frunze sub forma de praf cate 1 lingurita macinata fin care se va pune sub limba pentru 10 minute apoi se inghite cu putina apa. Se poate lua de 3 ori pe zi cu 15 minute inainte de mesele principale.
Tecile de fasole sub forma de ceai, brusture radacina ceai, angelica, vasc.
Se poate face un tratament simplu cu varza acra. Se vor face pentru aceasta cure de 3 saptamani de varza acra in care se va consuma in fiecare dimineata cate 250-500 g de varza acra taiata marunt cu ulei de masline presat la rece peste ea. Se poate de asemenea consuma zilnic 200 ml de moare de pe varza acra, in cazul in care nu este prea sarata. Daca aveti diabet puneti in varza la murat si patrunjel si pastarnac si consumati zilnic perioade de timp lungi aceasta apa de pe varza acra (moare) care poate sa va ajute foarte mult.
Se poate face o cura de lamai. Se va consuma in prima zi sucul unei lamai, in a doua sucul de la 2 lamai si treptat cu cate 1 lamaie in plus pe zi se va ajunge la 10 lamai pe zi, cand se va scadea tot treptat cu cate 1 lamaie pana se va ajunge la 1 lamaie pe zi.
Se mai pot folosi sucuri de: telina, praz, ceapa, sparanghel, cartofi, castraveti, afine, salata verde, usturoi, varza.
Mai pot ajuta ceaiurile de : anghinare, frunze de nuc, frunze de dud, frunze de urzica, teci de fasole, cicoare, radacina de brusture, pereti despartitori din fructe de nuci, radacini uscate de papadie, maces, patlagina, coacaz negru, dafin, mesteacan frunze, porumbe frunze, fragi padure (frunze), iarba mare. Din toate acestea se pot face ceaiuri care se pot consuma zilnic cate 2-3 cani.
Se evita abuzurile alimentare, mai ales se va tine un regim alimentar lacto-vegetarian fara carne cel putin cate 1-2 zile pe saptamana.
Evitati sedentarismul si emotiile prea puternice.
Practicati sporturi adecvate varstei.
Este admisa mierea naturala 2-3 lingurite pe zi.
Se poate administra zilnic moare de pe varza acra cate 2-3 cani zilnic in cura de 30 zile.
De asemenea se poate lua bors din tarate zilnic cate 2-3 cani.
Se mai poate ca apa care se consuma sa fie introdusa intr-o sticla si sa se rada 2 morcovi si 1 patrunjel care se pun in aceasta apa sa se macereze peste noapte. A doua zi se va consuma aceasta apa. Se poate face acest lucru zilnic.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare |
Vizualizari: 2106
Importanta:
Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2025 . All rights reserved