Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

INTRERUPEREA SARCINII - Starile patologice ale glandelor endocrine

sanatate+ Font mai mare | - Font mai micINTRERUPEREA SARCINII

Starile patologice ale glandelor endocrine.

Unele boli glandulare preexistente sarcinii se agraveaza in cursul ei si in consecinta este necesar avortul.Acromegalia in evolutie sau chiar daca sindromul este intr-o perioada stationara, deoarece boala se agraveaza in timpul sarcinii; deseori survine avortul spontan, iar cand sarcina evolueaza, monstruozitatile sau macrosomiile fetale sunt frecvent intalnite.

Boala Basedow tipica (gusa, exoftalmie, metabolism bazal crescut peste 40%, tahicardie peste 100, etc), deoarece este agravata in mod manifest de sarcina, in cursul careia se observa mai ales exagerarea tulburarilor cardiace si oculare; de asemenea adenomul toxic, care este intotdeauna agravat de sarcina.

Boala Addison care se agraveaza in cursul sarcinii, ducand la coma in exitus, in perioade variabile, dupa gravitatea insuficientei suprarenale.

In insuficienta suprarenala cronica frusta, avortul medical este de asemenea indicat, numai daca fenomenele se agraveaza in primele 2 luni de sarcina si incercarile de tratament nu dau rezultat, accentuandu-se tulburarile digestive (varsaturi, inapetenta, diaree) si scaderea in greutate, prin accentuarea tulburarilor nervoase.

Paraganglionul hipertensiv (Hipertensiunea arteriala paroxistica de origine medulosuprarenala), care se agraveaza in timpul sarcinii, din cauza accentuarii procesului hiperplazic medular, constituie o indicatie a avortului medical.

Tetania- cu crize acute care se agraveaza manifest, chiar daca este tinuta sub tratament, constituie totdeauna o indicatie a avortului medical.

Obezitatea hipotrofica hipertensiva (boala Itenko-Cushing), care se agraveaza in timpul sarcinii din cauza accentuarii procesului de hiperplazie hipofizara si suprarenala, care sta la baza bolii.

Diabetul pancreatic cu acidoza- care din cauza agravarii acidozei, mareste riscurile aparitiei unei come ireductibile.

Diabetul insipid- cu diureza mai mare de 5 litri indica avortul medical mai ales daca in primele 2 luni de sarcina apar fenomene de agravare manifestate prin cresterea polidispepsiei si poliuriei, accentuarea tulburarilor nevrotice, pierderea in greutate.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1447
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved