Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

PROGNOSTICUL CIROZELOR

sanatate+ Font mai mare | - Font mai micPROGNOSTICUL CIROZELORPrognosticul indepartat al cirozelor este totdeauna sever.

In ceea ce priveste prognosticul imediat, este mai bun in cazurile in care ascita cedeaza rapid la repaus, dieta sau diuretice.

O terapia corecta poate frana evolutia unei ciroze hepatice decompensate. Prognosticul mai bun au cazurile in care decompensarea este precipitata de un factor reversibil ( hemoragie, hepatita etilica ).

Prognosticul depinde de gradul insuficientei hepato-celulare. O hemoragie din varicele esofagiene este urmata de coma hepatica daca insuficienta hepatica este importanta dar poate fi bine suportata daca functia hepatica este buna.

In ciroza hepatica decompensata numai 21% din bolnavi supravietuiesc 6 ani, iar peste 75% mor in acest interval.

Bolnavii la care apare ascita au doar 40% sanse de a trai 2 ani.

Moartea in ciroza hepatica se produce in 30% din cazuri prin hemoragie din varicele esofagiene , in 25% din cazuri prin coma hepatica, iar restul prin alte complicatii , mai ales peritonita bacteriana spontana, neoplasm si sindrom hepatorenal.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1694
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved