Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Polyanthes tuberosa (Tuberoze)

sanatate+ Font mai mare | - Font mai micPolyanthes tuberosa (Tuberoze)

Este o planta erbacee, cu flori mari, albe, foarte placut mirositoare, originara din America centrala. Infloreste din iulie pana in noiembrie.Tulpina este simpla, rotunda, dreapta, plina si poate atinge 1 metru inaltime. Frunzele, majoritatea radiculare, sunt lipsite de peri, liniare, caniculate, ascutite si lungi, iar cele tulpinale, mai inguste si mai scurte. Florile sunt mari, de culoare alba, simple sau duble, foarte mirositoare, aproape sesile cate una sau doua, insotite de o mica bractee, dispuse intr-un spic lax la varful tulpinii, periantul putin carnos, de forma unei palnii cu 6 segmente rotunjite. Infloreste din iulie pana in noiembrie si isi are originea in America Centrala.

In cultura, specia cea mai raspandita este Polyanthes tuberosa care are mai multe specii.

Tuberozele se inmultesc prin bulbii de inlocuire, care pot fi in numar de 1-3, plasati in imediata apropiere a mugurelui florifer.

Deoarece tuberozele sunt pretentioase fata de factorii de mediu, se vor alege soluri usor permeabile, bine ingrasate si adapostite de curenti de aer.

Se pot planta in parcuri si gradini, in apropierea locurilor mai aglomerate pentru parfumul lor placut.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1602
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved