Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Fitness

Metodica invatarii sistemului de atac 1-3-1

Sport+ Font mai mare | - Font mai micMetodica invatarii sistemului de atac 1-3-1

Sistemul de atac cu jucator centru si pivot

Acest sistem se bucura de mare popularitate pe plan international fiind folosit de multe echipe ale caror performante sunt deosebite. Dispozitivul de atac poate fi folosit cu multa eficacitate si impotriva apararii in zona.Este alcatuit din trei planuri de atac.

Dispozitiv de atac 1-3-1

Jucatorul pivot este jucatorul cu o mare experienta, el este un bun realizator si recuperator. El trebuie sa se plaseze in dublaj lateral sau vertical fata de pozitia mingii. Isi va coordona circulatia in functie de locul mingii si circulatia extremelor si a jucatorului centru.

Jucatorii extrema trebuie sa fie buni aruncatori de la semidistanta si distanta. Circulatia lor este in adancime de-a lungul liniilor laterale si pe sub panou. Actioneaza folosind actiuni de depasire, dublaje, blocaje si incrucisari. Angajeaza jucatorul pivot sau centru pe aparitia acestora si participa la recuperarea ofensiva.

Jucatorul centru este un foarte bun manuitor de minge, realizator - distribuitor si recuperator. Este un jucator de mare mobilitate care participa permanent la dublaje, depasiri numerice.

Conducatorul de joc sau fundasul defensiv trebuie sa manuiasca foarte bine mingea, schimband locul si circulatia mingii de pe o parte pe alta a terenului. Este un foarte bun aruncator la cos de la distanta, fiind totodata si jucatorul de baza in asigurarea echilibrului defensiv al acestui sistem de atac.Combinatiile de baza
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1726
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved