Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracte
EconomieTransporturiTurismZootehnie

Dezvolta si mentine - o atitudine permanent pozitiva in timp ce iti edifici propria afacere

afaceri+ Font mai mare | - Font mai micDEZVOLTA SI MENTINE - O ATITUDINE PERMANENT POZITIVA IN TIMP CE ITI EDIFICI PROPRIA AFACERE
Te provoc ca in viata ta sa pastrezi echilibrul in ceea ce priveste: Increderea, Familia, Finantele, Distractia, Sanatatea, Prietenia Firma (cariera)

Atata timp cat pastram echilibrul in viata, ne putem concetnra epntru a depasi obstacolele din calea scopurilor noastre. Este extrem de fdificil sa realizezi ceva semnificativ daca nu ai un plan, mai ales unul scris. Rezerva ti timp in fiecare zi, in fiecare luna, in fiecare trimestru si neaparat in fiecare an pentru a evalua ce anue ai realizat. Apoi, aduna ti fortele si ia o de la capat pentru realizarea unor noi scopuri.

Exista o filozofie unica .Se numeste Secretul de a Face Bani.

Stii care este acesta? MUNCESTE sau munceste!

Daca esti sarac munceste.

Daca sanatatea iti este amenintata munceste.

Daca te simti descurajat munceste.

Daca esti bogat, continua sa muncesti.

Daca increderea ti se clatina si simti ca iti pierzi mintile munceste.

Daca viselel ti se clatina si simti ca iti pierzi speratna munceste.

Daca tristetea te copleseste si cei dragi sunt neloiali munceste.

Daca simti ca esti coplesit pe nedrept de responsabilitati munceste.

Daca esti fericit, continua sa muncesti.


Intentia autorilor acestei carti este sa te faca sa respecti un anumit regim de viata. A sosit mmomentul sa nu mai fii sclavul fricii, anxietatii, spaimei si neputintei. Opreste te si gandeste te la lucrurile care te coplesesc. A sosit momentul sa scapi de toate comportamentele negative care iti blogheaza dezvoltarea. Imagineaza ti cat de optimist vei fi, ce bine te vei simti. Elegant. Plin de energie. Increzator.

Permanent pozitiv


1. O ATITUDINE COMPLET NOUA.

'Ceea ce a revolutionat viata generatiei noastre a fost descoperirea ca fiinele umane schimbandu si ganduile isi pot schimba aspectele exterioare ale vietii.' - Tim Templeton.

Schimbarea comportamentului este chiea controlarii atidudinilor proprii.

Oamenii care au o atitudine permanent pozitiva, au invatat cum sa eivte influenta elementelor negative din viata lor.


Obtinerea controlului.


Intelegerea propriilor motive Ce anume te ar motiva pe tine sa mergi pe traversa? (in exemplu, traversa este pe podul Golden Gate, la 227 metri inaltzime, si se si leagana)

Ce anume conteaza cel mai mult pentru tine? 'Daca descopermim factorii motivatori, propriile noatre motive - lucrurile care conteaza pentur noi in viata - si poi ii legam de evenimentele pe care le putem controla, cream premisele favorabile realizarii scopurilor noastre.'


Intocmirea unui plan bazat pe propriul motiv.

Planul de actiune de 90 de zile va schijmba afacerea voastra pentru totdeauna: Acest plan va scoate in evidenta cele mai importante actiuni pe care le veti decide sa le faceti, evenimentele pe care le puteti controla si modul in care veti actiona. Procedand astfel, veti parcurte ziua in mod riguros, concentrati. Asta va reduce stresul si va va oferi mai multa enerige petnru a fi mult mai productivi. Rezultatul se va traduce in bani.


Vizualizarea scopului. 'Urmatorul pas pe care il vom face este sa notam pe hartie un scop ce poate fi realizat in 90 de zile. Cuvantul cheie aici este REALIZABIL. Se recomandastabilirea unui scop care sa nu se situeze la mai mult de 10 % peste zona de confort. Este important sa intelegeti ca scopul trebuie sa fie rezonabil ca sa il poti realiza. Vreau ca foaia de hartie pe care este scris sa devina imaginea succesului, nu a esecului vostru.


Un scop este un vis cu un termen de realizare.

'Acum, urmatorul pas este planificarea unui eveniment cheie in fiecare luna. Veti putea sa prindeti fiecare vagon de acest eveniment locomotiva. In fiecare zi de lucru, o data ce evenimentul cheie este fixat, veti putea sa va concentrati asupra lui. Trebuie sa vedeti egvenimentele ca pe mototare care va vor ajuta sa va miscati in directia corecta isi sa va atingeti scorpul peste 90 de zile. Fiecare actiune, teleefon sau contact pe care il veti face va contribui la realizarea cu succes a evenimentului definit.

Acum, dupa ce ati identificat evenimentul, puteti preciza cate prezentari si telefoane pentru stabilirea unei intalniri sunt necesare pnetru realizarea scopului vostru? Notati le'


Scopurile pe termen scurt.

Notarea scopurilor pe termen scurt, saptamanale, si a etapelor neceare penru realizarea evenimentului stabilit ca obiectiv lunar.


Un plan de actiune personalizat.


Atunci cand vei pune in aplicare Planul de actiune pentru o periada de 90 de zile, aminteste ti:

1) Identifica evenimentele pe care le poti controla si influenta (numarul de intalniri dintr o zi, prezentari, etc)

2) Afla care este popriul tau motiv in termeni concreti. Ce anume te va face sa mergi epste traversa in forma de I?

3) Pune la punct propriul Plan de acitune pentru o perioada de 90 de zile. Incepe cu un scop realizabil legat de o anumita suna de bani.

4) Descopera un eveniment cheie lunar si dedica te realizarii acestuia (discuta cu colaboratorii tai pentru a identifica evenimentul cheie)

5) Detaliaza scopuri saptamanale care te vor conduce spre evenimentul cheie lunar.

6) Vorbeste le celorlalti despre scopurile tale pentru ca asta creste responsabilitatea si intereste spiritul de camaraderie.

7) Pastreaza cu hotarare directia.2. O IMAGINE DE SINE SANATOASA. - Jim Dornan

'Un mod de a te descoperi este sa te privesti intr o oglinda. Uita te si vei vedea pe cineva tare drag, cineva prietenos si onest, si de incredere, si oemenos, si iubitor, si serios; nesabuit uneori, uneori intelept. Vom vedea acolo un om care paote infuraja, convinge si inspira o alta fiinta umana epntru a trai mai bine, pentru a atinge culmea cea mai inalta pe care poate indrazni sa si o imagineze.'


Conceptiile eronate.

Iata adevarul: o imagine de sine sanatoasa este mai produnda, mai solida si ami putin fragila decat ultimul capriciu al modei. Pentru a fi fericiti si a avea succes cu adevarat, avem nevoie de o imaigne de sine pozitiva, sanatoasa. Inseamna sa stii: CINE ESTI , INCOTRO TE INDREPTI , PENTRU CE TRAIESTI.

Asupra carui lucru ne concentram?

Trei caracteristici care infl comportamentul uman:

1. Superioritatea: Ma consider pe mine insumi si ma manifest in asemenea mod incat sa demonstrez faptul ca nu am nici slabiciuni, nici defecte. Sunt cel mai puternic, cel mai destept si cel mai grozav si indiferent de grup sunt persoana cu cel mai mare succes. Este un sentiment 'pozitiv', dar nu este sanatos.

2. Inferioritatea: Ma consider pe ine usumi ca fiind mai putin talentat, mai putin atractiv si mai fara de succes decat oricine altcineva. Compar punctele forte ale celorlalti cu slabiciunile ele. Vreau intotdeauna sa obtin calitatile care imi lipsesc sau pe care le vad la ceilalti si presupun ca talentele mele sunt insigrnifiante. Nu este nici pozitiv, nici sanatos sa traiesti coplesit de sentimentul de inferioritate.

3. Echilibrul: Recunosc ca am pucnte forte innascute si calitati care pot fi folosite pentru a mi atinge scopurile si sunt constient de calitatile celorlalti fara a mi fi teama ca imi reduc valoarea. Ma straduiesc sa fiu mai bun, dar nu imi fac iluzii ca voi atinge perfectiunea. Aceasta este o atitudine sanatoasa si pozitiva si va conduce la o viata plina de semnificatii si satisfactii.


Trebuie sa lucram asupra aspectelro interne care creeaza o imagine se sine sanatoasa. Nu ii vom atrage pe ceilalit prin ceea ce se afla in exterior ci prin ceea ce se afla in interior.


Trei pasi catre succes.

Identifica ti valorile si punctele forte si concentreaza te asupra acestora in fiecare zi.

Fa o lista cu pucntele slabe asupra carora trebuie sa lucrezi.

'Vorbeste cu tine insuti.'


Reprogrameaza ti computerul.

'Garbage In Garbage Out'


Apara te de negativisti.

Acestia sunt cei care fura visele, cei care spun intotdeauna nu, cei care isi insusesc rolul de critici sau experti, cei care inventeaza porecle. Par sa stie intotdeauna ce este mai bine pentru tine.

Am inceput sa fim foarte atenti la cei carora le perminteam sa ne influenteze. Iata cateva dintre intrebarile pe care le am pus:

- Au reusit ei sa faca ceea ce voriam noi sa facem?

- Au dispus de aceleasi informatii ca si noi?

- Visele lor sunt aceleasi sau la fel de mari ca ale noastre?

Uneori, cei apropiati tie iti pot percilita progresul.


Descopera domeniul in care excelezi.

Priveste te prin ochii celor care au o imagine de sine pozitiva.


Iata cum mi am construit o imagine de sine mai buna:

- Am continuat sa urmaresc un vis atunci cand cei din jurul meu au renuntat, unul dupa altul.

- Am continuat sa ma ridic dupa fiecare cadere.

- Am facut mici progrese atunci cand am simtit forta distrutiva a indoielii.

- Am inteles ca orice mic succes insemna un progres.

- Am castigat respectul egalilor in domeniul meu daotrita unei serii de mici succese.

- Am simtit satisfactie atunci cand am depasit singur o temere sau am rezolvat o problema.

- Am facut ceva bine inca de la prima incercare (sau la a doua, a treia)


Nu poti conduce un automobil parcat! Trebuie sa il pui in miscare. Fa pasi mici, oricat de mici. Dece sa nu actionezi?

10 pasi catre o imagine de sine pozitiva:

1) Identifica ti punctele forte (si pe cele slabe) nu cauta perfectiunea.

2) Cauta dincolo de interesele marunte pentru a gasi adevaratele valori.

3) Nu te lasa pacalit de constrangerile culturale sau ale eglilor - ce are cu adevarat importanta pentru tine?

4) Renunta la trecut si la toate etichetele pe care ti e au pus altii.

5) Creeaza un mod de a vorbi cu tine insuti pozitiv si constructiv. Incurajeaza te cu orice ocazie.

6) Protejeaza ti mediul pentru ca esti infrluentat de lucrurile la cre esti expus. Aminteste ti : gunoi dai, gunoi primesti.

7) Hraneste ti potentialul cu cfarti, casete audio si asocieri sanatoase.

8) Construieste pe baza micilor succese.

9) Descopera domeniile in care excelezi - si fa din ele pietre de temelie pnetru a ti construi increderea.

10) Cauta si fii recunoscator atunci cand descoperi o persoana care te face sa ai incredere in tine insuti.


'Omul este cea ce gandest in sufletul lui.'

Cel mai mare hot de vise pe care il cunosc seste o imagine de sine proasta. Ai fost creat pentru abundenta, prin urmare da startul procesului prin care vei deveni mai puternic si mai increzator pe zi ce trece.

Tu si familia ta maritati asta!

SUBIECTE DE ANALIZA:

Eu insumi sunt responsabil de construirea unei imagini de sine sanatoasa.

Ce concenptii eronate mi au marcat existenta?

Ce caracteristica psihologica imi influenteaza cel ami mult comportamentul?

Cum sa scap de etichetele pe care ceilalti mi le au agatat?

Ceilalti sunt preocupati mai mult de propria persoana, nu de persoana mea.

Ce calitati imi trebuiesc pentru a mi castiga dreptul de a ma simti bine cu mine sinumi?

Cum sa imi identific valorile si punctele forte?

Asupra caror puncte slabe trebuie sa lucrez?

Cum vorbesc cu mine insumi?

Ce trebuie sa fac ca sa ma apar de negativisti?

Care este domeniul in cre excelez?

Ce fel de imaigne de sine au persoanele din jurul meu?


3. TRAIESTE O VIATA BAZATA PE PRINCIPII. - Dr. Ron Jenson.

'Nu vei sti niciodata ca o linie este stramba daca nu ai una dreapta pe care sa o asezi alaturi.' - Socrate.

V.A.L.O.R.I.:

Verifica ti propriile valori.

Alcatuieste ti un sistem etic propriu si o filozofie de viata proprie.

Lupta pentru a gasi adevaratelel perspective asupra diferitelor probleme.

Onoreaza adevaratele valori prin intermediul actiunii.

Reevalueaza ti periodic propria dezvoltare .

Implica te si impartaseste le celorlalti adevarurile dupa care te calauzesi (principiile tale).


Verifica ti propriile valori.

Trebuie sa determini cu acuratetece valori iti directionaaaz viata.

Este important sa faci deosebirea intre principii si valori. In esenta, valoarea este perceptia pe care o ai in legatura ceu ce vei face in viata. Valorile tale se pot schimba, dar principiile nu trebuie sa se schimbe. Principiile reprezinta absolutul. Sunt intodeaunavalabile, in orice imprejurare. Valorile tale se pot schimba pe masura ce intelegi mai bine principiile si modul incare respectarea lor neconditionata, indiferent de circumstante, iti imobogateste viata.

Principiile universal valabile sunt pietrele de temelie pentru un succes autentic.


Fa un bilant al propriilor valori raspunzand la urmatoarele intrebari:

- Cum iti petreci timpul pe care il ai la dispozitie?

- Cum iti cheltuiesti banii pe care ii ai la dispozitie?

- Care sunt eroii tai?

- La ce te gandesti cel mai mult atunci cand esti singur?


10 principii maximizatoare:

1. Actionez ca lucrurile sa se intample: Imi asum responsabilitatea asupra propriei vieti si dezovlt constant obiceiuri pozitive.

2. Tind spre implinirea propriului potential: Imi maresc la maximum punctele forte si imi tratez in mod potrivit slabiciunile.

3. Elimin aspectele negative: Abordez problemele ca pe ocazii pozitive.

4. Interiorizez principiile potrivite: Imi organizez viata functie de principiile de baza.

5. Sunt dedicat unei misiuni: Imi urmaresc cu pasiune misiunea.

6. Echilibrez toate componentele vietii: Caut echilibrul intre toate domeniile importante ale vietii.

7. Sunt atent la nevoile celorlalti: Ii pun pe primul loc si ii sustin cu onestitate.

8. Acumulez energie interna: Imi cultiv caracterul si spiritul.

9. Sunt conectat la realitate: Ma adaptez continuu concentrandu mi energiile pozitive pentru rezolvarea problemelor.

10. Pastrez directia: Nu renunt niciodata, dar absolut niciodata.


Lupta pentru a gasi adevaratele perspective asupra diferitelor probleme.

Onoreaza adevaratele valori prin intermediul actiunii.

'Ma aflu aici pentru a avea grija de oameni si a i ajuta sa aiba succes.'

Reevalueaza periodic propria dezvoltare.

Implica te si impartaseste le celorlalti adevarurile dupa care te calauzesti: Nu trebuie sa fii agreseiv. Nu ii obliga pe ceilalti sa creada in avevarul tau. Fii prietenos, oferia le ajutoarul tau, vin o in intampinarea nevoilor lor si urmareste cum reactioneaza. Invata sa fii rebdator fata de toti cei din jur atunci cand comunici.

Nu ransmite celorlati diei care pot fi puse sub semnul intrebarii. Transmite valori, adevara si corectitudine. Tu alegi. Dedica te aplicarii principiilro dunfdamentale universal valabile si lasa raadacinile acestor principii sa patrunda adanc in viata ta.4. IDENTIFICA CE SI DE CE CONTEAZA PENTRU TINE. - Hal Gooch.

Nu trebuie sa te preocupe CUM. Concentreaza te pe CE si DE CE . Daca ce urile si de ce urile tale nu sunt intotdeauna mai importante de cat cum , vei fi descurajat, dezoreitnat si este probabil ca nu te vei bucura de prea multe realizari. Ce si de ce sunt cruciale pentru progresul tau.

Pentru a valorifica forta ce urilor si de ce urilo,r, trebuie sa incepi sa visezi. Trebuie sa incepi sa ai vise marete.

1) Asuma ti totala repsonabilitate pentru ceea ce ai fost, cecea ce esti si ceea ce vei deveni.

2) Viseaza propriile tale vise.

3) Fii bosedat de ivnatatura.

4) Cauta mentori si colaboratori care te pot ajuta sa dai ce ai mai bun.

DA TOT CE AI MAI BUN!

Trebuie sa imparti visele in bucati suficient de mici pentru a putea fi realizate una dupa alta. Transforamnd visele in cascopuri realizabile ii permiti viziunii tale sa dea putere visului, iar viselor sa alimenteze scopurile cu combustibilul maretiei.

1. Scopurile tale sa fie realizabile.

-scopuri pe termen lung.

-scopuri intermediare.

-scopuri pe termen scurt.

2. Scopurile tale trebuie sa merite osteneala.

3. Trebuie sa fie clare.

4. Scopurile tale au nvoie de respectarea unui program.

Motiveaza i pe ceilalti.

Fa le mici favoruri.

Invata le si foloseste le numele.

Fii atent la nevoile oamenilor si la ceea ce considera ei valoros.

Incurajeaza comunicativitatea si accesibilitatea.

Fii amabil si iertator cu ceilalti.

Permite le oamenilor sa actioneze conform propriilor provocari.

Fa le surprize placute.5) VIZUALIZEAZA LINIA DE SOSIRE.

Beverly Sallee.

Pastreaza echilibrul in urmatoarele sapte domenii ale vietii: Increderea Sanatatea Familia Prietenia Finanatele Firma Distractia.

Urmeaza ti visul cu pasiune, increderen tenacitate si munca grea.


6) SCHIMBAREA VIETII SUB IMPACTUL MENTORILOR.

Tu poti sa incepi sa fii mentor si sa influentezi viata altor oaeni? Incepe cu menbrii familiei si cu cei de a serviciu si cunoscutii tai. Descopera un lucru pe care il fac bine si scoate l in evidenta, in scris sau verbal. Arata le ca ai incredere in ei si complimenteaza i.

Fii concret. Concentreaza te asupra caracterului si aptitudinilor pe care le observi. Fa ti un obicei din a i indruma pe cei din jur. Fii mentorul lor cu ajutorul cuvintelor de incurajare si urmareste cum se schimba.7) AUTDISCIPLINA CREEAZA O ATITUDINE PERMANENT POZITIVA.

Ce este autodisciplina? Procesul de controlare a propriei minti pentru a depasi obstacolele aflate in calea obtinerii reazultatelor dorite. Altfel spus capacitatea de a fi stapanul deplin al mintii tale.

O persoana care are capacitatea de a obtine rezultatele dorite in aproape orice imprejurare va avea intotdeauna o atitudine mintala pozitiva si ii va atrage pe ceilalti, care o vor sustine in procesul necesar pentur atingerea obiectivului dorit.


Autodisciplina este o alegere gubernata de obisnuinta. Decizia de a deveni autodisciplinat este o alegere. Dupa ce alegerea a evoluat si s a transfomrat in decizie, trebuie sa devina subiectul unei rutine zilnice, care o intareste. Bataliile in razboiul autodisciplinei sunt purtate si pierdute in fiecare zi de o minte neantrenata.


Pentru a deveni un om autodisciplinat, trebuie sa reusesti:

1) Sa iti transformi dorintele intr un obiectiv clar.

2) Sa iti respecti si sa iti intaresti in mod consecvent decizia in fiecare zi prin actiune si prin intermediul obiceiurilor.

3) Sa actionezi de fiecare data imediat ce ti se prezinta ocazia de a avansa catre obiectivele tale.


Acesta este cel mai eficient proces prin care poti dobandi un obicei - bun sau rau.


Liderii devin eficienti prin practica. Pentru a fi mai eficient, trebuie sa actionezi mai bine in fiecare zi. Actioneaza in ciuda temerilor sau provocarilor si fa zilnic progrese pentru atingerea scopului tau.

Gandurile tale sunt foarte importante - concetnreaza le asurpa scopului dorit pentru a avea succes.


Un mod de a gandi cu acuratete este semnul unei minti autodisciplinate. Un mod de a gandi cu acuratete insemana separarea opiniilor si sentiemntelor de fapte. Cu vremea, o minte autodisciplinata devine capabila sa aleaga corect TOT timpul.


O minte autodisciplinata se dobandeste datorita fortei obiceiurilor zilnice.

1) Citeste in fiecare zi. Citeste, timp de cel putin 15 minute pe zi, o carte care sa iti influenteze pozitiv caracterul.

2) Pregateste ti fiecare zi. Planifica ti activitatile.

3) Fa sport in fiecare zi. O forma fizica potirivita este esentiala pentru emntierea uei minti auodisciplinate si este trasatura cea mai vizibila a unui individ autodiscipliinat.

4) Realizeaza ceva in fecare zi. In fiecare zi trebuie sa rrealizei un obiectiv care sa te aproprie de Scopul Major Definit.

5) Foloseste autosugestia pentru a ti intari scopurile.8) RENUNTA LA SCUZE SI ACTIONEAZA.

O persoana obisnuita isi foloseste doar 25% din energie si din abilitati in munca depusa. Lumea isi scoate palaria in fata celor care isi folosesc mai mult de 50% edin capacitate si se ridica in picioare in fata celor, putini si rari, care se dedica muncii lor in proportie de 100% - Andrew Carnegie.


Secretul pentru a deveni, in cele din urma, o persoana care, in mod constant, face ca lucrurile sa se intample intr un mod pozitiv si productiv este dezvoltarea unei anumite atitudini si a unor obiceiuri potrivite.

Iti poti controla mai bine viata atunci cand iti dai seama de importanta a trei elemente absolut necesare, pe care trebeui sa le stapanest:

1) Eliminarea definitiva a problemei amandarii ca obicei si obstacol.

2) Deprinderea obiceiului de a evalua si elimina lucrurile nefolositoare si daunatoare din viata ta.

3) Transformarea disciplinei intr o componenta esentiala si activa a caracterului tau.


'Daca amani un lucru usor, acesta devine greu, iar amanarea unui lucru dificil il face imposibil.'

Cele mai multe dintre dificultatile cu care ne confruntam sunt opera noastra. In toate domeniile, amanarea ne multiplica dificultatile.

Lumea este plina de oameni 'ocupati' cu realizarea unor lucruri inutile.

Esentialul este ca amanarea te afecteaza personal.Are o contributie importanta la faptul ca nu esti multumit de tine sinuti.


'Sunt convins ca viata inseamna in procent de 10% ce mi se intampla si 90% cum reactionez la ceea ce mi se intampla'.

Opusul amanarii este hotararea. Cu alte cuvinte, a taragana inseamna a amana sa iei o decizie. E

Este imposibil ca amanarea si decizia sa traiasca sub acelasi acoperis. Sa intelegi asta poate fi ceva revolutionar si transformator. Curand, atitudinea ta hotarata isi va arata beneficiile: mai mult timp pentru tine, mai multe realizari, un sentiment de implinire si renuntarea la distructivul obicei de a amana.


Pentru a ti invinge tendinta de a amana, trebuie sa dezvolti atitudinea potrivita spunandu ti:

-Nu voi mai cauta nici un fel de scuza.

-Pur si simplu voi incepe sa actionez.

-Daca nu fac acum ceea ce am speraat, voi face mai bine data viitoare.

-Eu singur sunt responsabil pentru esecurile mele.

-Eu si numai eu sunt responsabil pentru succesele mele.

-Atunci cand va trebui sa mi inving tendinta de a amana, voi reusi fara sa mi mai caut scuze.


Dintre toate lucrurile care te pot ajuta sa rupi cercul vicios al amanarii, cel mai semnificativ este, poate, pasiunea.

'Cei care realizeaza performante de varf sunt oameni care au inteles cu adevarat ca viata poate fi valorificata cel mai bine prin actiuni dedicate unei misiuni fata de care se simt profund atasati.'


Tendinta de a amana poate fi un tipar foarte greu de distrus, mai ales atunci cand este necesara o schimbare fundamentala in ceea ce priveste caracterul. Renunta sa ti mai spui 'cand/atunci' si incepe sa dezvolti atitudinea 'acum/acum'. Este principiul 'acum/acum'.

Nu iti conditiona fericirea, bunastarea , bociceiurile, integritatea sau orice altceva. Fa in asa fel incat fericirea, bunastarea, obiceiurile, integritatea sau orice altceva sa fie posibile neconditionat.

Fa o acum, pentru ca asa este cel mai bine. Fa o acum, pentru ca depinde doar de tine. Actiunea va starpi din radacini tendinta de a amana.


Vei reusi in orice afacere, sinin viata, daca vei crede cu adevarat ca poti. Prin urmare, ia decizia de a incepe acum si de a nu renunta niciodata.9) CE SA FACI CAND TE LOVESTI DE ZID - Doug Wead.

Nici o probema nu te poate distruge daca nu ii permiti sa o faca.

Aproape toate probelmele se pot rezolva si nu te pot distruge daca nu intri in panica.

'Utilizeaza' sau 'sublimeaza' durerea trandformand o intr o forta creatoare.

Lumina, viata si energia izvorasc din moarte, esec si durere.

Nu uita ca obstacolele sunt combustibilul maretiei.

1) Nici o problema nu te poate distruge daca nu ii permiti sa o faca.

2) Fiecare problema creeaza o ocazie favorabila.

3) Cu cat este mai mare problema, cu atat va fi mai grozava rezolvarea - daca reusesti sa supravietuiesti.10) ACTIONEAZA PENTRU CA LUCRURILE SA SE INTAMPLE.

Oamenii care reusesc sa faca lucruriel sa se intample sunt cei care adopta o atitudine permanent pozitiva si isi duc sarcinile pana la capat. Nu putem recunoaste acesti oameni dupa aparentele exterioare. Este vorba, cu siguranta, de ceva interior. Au in ceomun viziunea, disciplina, atitudinea pozitiva, staruinta, actiunile corecte, angajamentul, determinarea si rezistenta. Aceste calitati trebuie sa se afle in interior pentru ca rezultatele sa fie eveidente in exterior.

1) VISUL

2) PLANUL

3) ACTIUNEA

Conceperea ideii ne entuziasmeaza, dar increderea ne provoaca sa trecem la actiune.


Conventiile, seminariile, workshop urile si sesiunile de comunicare - toate acestea dezvolta o concentrare intensa si o invatare permanenta.


Actiunea este secretul succesului.

Cea mai mare parte a oamenilor iubesc discutiile teoretice, dar foarte putini trec la actiune. ACTIUNEA este singurul lucru care conteaza atunci cand ai ceva de facut.

'Liderii au viziunea si curajul sa actioneze, iar atunci cand o fac, nu sengandes la succes sau la esec asa cum o fac cei lipsiti de curajul de a actiona. Ei cred a orice esec poate deveni o treapta spre o noua realizare.' Esecul poate contribui la intarirea increderii, atata vreme cat esti dispus sa gresesti.


Una dintre trasaturile oamenilor care au succes este ca ei continua sa actioneze. Persevereanta este adesea cea mai buna modalitate de ' a pastra scopul viu in propria minte.' Renuntarea nu este niciodata una din optiuni. Daca, temporar, cad la pamant, ei stiu ca trebuie sa se ridice. Trebuie sa dea, sa dea si sa dea inainte de a primi. Ei inteleg ca o recompensa amanata aduce satisfactii celor suficient de maturi ca sanu renunte.


oamenii care fac ca lucrurile sa se intample nu sunt motivati de sentimente sau de starea de spirit in care se afla, ci de rezultatele urmarite. Adevaratii castigatori isi ideplinesc misiunea fara sa tina seama de starea de spirit dintr un anume moment.

Cel mai placut sentiment din lume este sa stii ca ai facut tot ce trebuia facut si te indrepti in directia corecta. Sentimentul de implinire de astazi este cea mai buna incurajare pentru a actiona eficient maine.

Atunci cand faci ce este important atunci cand trebuie, vei castiga.Timpul pe care il petnreci cu oamenii este direct proportional cu actiunea si angajarea pe care o demonstreaza acestia. De prea multe ori petrecem o multime de timp incercand 'sa valsam cu cineva care nu vrea sa danseze.'

CUM SA NU FIU: :)))

Este mai usor sa te invartesti in cerc decat sa mergi inainte. Oamenii care se invartesc in cerc stabilesc sisteme complicate de indosariere - dar nu au potentiali clienti sau comenzi pe care sa le puna in dosare. Ei invata un nou si extraordinar scenariu de abordare a unei persoane necunoscute sau a aunui nou client - dar nu ridica niciodata receptorul telefonului. Intocmesc o lista de 200 de potentiali clienti - dar nu vorbesc nici macar cu o singura persoana. Navigheaza pe Internet si stiu o multime de lucruri - dar nu incheie niciodata o vanzare.


Faptul ca te afli pe calea cea buna nu este de ajuns.

Trebuie sa te misti altfel cineva aflat in miscare va da peste tine.

ACTIUNEA noastra trebuie sa fie orientata in directia realizarii celro mai importante lucruri care ne apropie de scopul nostru.


Oamenii care continua sa inainteze sunt cei care actioneaza hotarat:

- IES DIN CASA

- RIDICA RECEPTORUL TELEFONULUI

- VORBESC CU O NOUA CUNOSTINTA

- ISI TRANSFORMA VISELE IN REALITATE


Treci la actiune si lasa pe mai tarziu perfectionarea!


Nu renunta niciodata la visul tau. Planifica ti succesul si ai incredere ca este posibil. Fa tot ce crezi ca este necesar. Asa vei deveni un om care face ca lucrurile sa se intample si vei avea o atitudine pemanent pozitiva, in timp ce iti dezvolti afacerea!

LA ATAC!


11) PUTEREA UNEI LISTE CU CEEA CE AI DE FACUT - autor Burke Hedges

'Nu iti poti construi reputatia pe ceea ce urmeaza sa faci.'

Nu pot auzi ce spui pentru ca faptele tale vorbesc mai tare.

Lsta cu ceea ce ai de facut iti permite sa iti proggramezi PRIORITATILE, in loc sa acorzi prioritate lucrurilor care se intampla.


'PRIORITATE, TINTA, TARMEN LIMITA'


Pentru ca este zilnica, vei avea un TERMEN LIMITA. Si notand pe hartie actiunile planificate, vei avea o TINTA - vei sti ceea ce trebuie sa faci asa ca vei sti cand ti ai stins scopul.

Ce este Lista cu ceea ce ai de facut? Este o strategie simpla bazata pe prioritati, pe scopuri si pe persevereanta de a duce sarcinile la bun sfarsit.

Echilibrul in viata: Credinta, Familia, Prietenii, Conditia fizica, Finantele.

Pe primul loc se afla credinta.


Impartirea prioritatilor pe categorii:

-Ce trebuie sa fac?

-Pe cine trebuie sa sun?

-Cu cine ma voi intalni?

-Unde trebuei sa ma duc?

-Ce anume trebuie sa imi amintesc sau sa notez?

Una dintre cele mai bune modalitati de a aborda chestiunea listei este sa te bucuri de faptul ca poti sa bifezi lucrurile inscrise pe lista. De fiecare data cand relizezi un lucru trecut p lista, bifeaza l. Faci ca lucrurile sa se itnample sau le amani? Cel mai mare asasin al ocaziei favorabile este AMANAREA.


12) SA NU CUNOSTI NICIODATA ESECUL - autor Tim Templeton

'Marea glorie nu inseamna sa nu dai gres niciodata, ci sa te ridici de fiecare data dupa ce ai cazut'-Confucius.

Sa ai o atitudine permanent pozitiva in viata si in afaceri si nu vei cunoaste niciodata esecul!

Regula de aur pentru succesul de durata in orice afacere - Pune relatiile interumane pe primul plan!

Regula de aur pentru situatia in care esti refuzat: Trebuie sa stii sa ti pastrezi demnitatea.

Iata cum trebuei sa procedezi cand faci cunostinta cu cineva. Prezinta te si concentreaza tiimediat atentia asurpa noului tau prieten. Pentru inceput, pune cele patru intreberi pagice:

-Cu ce te ocupi?

-Ce iti palce cel mai mult in aceasta activitate?

-Ce le place la tine cel mai mult prietenilor si asociatilor tai?

-Daca ai putea sa o iei de la incpeut, stiind ceea ce stii acum, ce ai face ca sa iti castigi existenta?

Cunoasterea inseamna putere.


DE TRAS LA IMPRIMANTA:

DR. RON JENSON

Traieste o viata bazata pe principii

Identifica si consolideaza valorile absolute in viata perosnala si profesionala. Daotirta acestor valor absolute, vei avea forta, succes si semnificatie.

Petnru a face asta este necesar sa faci urmatoarele:

- Verifica ti propriile valori.

- Alcatuieste-ti un sistem etic propriu.

- Lupta pentru a gasi adevaratele perspective asupra diferitelor probleme.

- Onoreaza adevaratele valori prin intermediul actiunii.

- Reevalueaza ti periodic propria dezvoltare.

- Implica te si impartaseste le celorlalti adevarurile dupa care e calauzesti (principiile tale)

- Actioneaza.


JIM DORNAN

O imagine de sine sanatoasa.

Pe masura ce iti dezvolti o imagine de sine sanatoasa, vei descoperi echilibrul care exista intre: Senzatia de pace, Sentimentul scopului, Simtul umorului.

Iata cum poti construi o imagine d esine mai buna:

- Sa continui sa urmaresti un vis atunci cand cei din jurul tau renunta, unul dupa altul.

- Sa continui sa te ridici dupa fiecare cadere.

- Sa faci mici progrese atunci cand simti forta distructiva a indoielii.

- Sa intelegi ca oice mic succes inseamna un progres.

- Sa castigi respectul egalilor din domeniul tau sau din echipa ta.

- Sa fii multumit atunci cand ai depasit singur o temere sau ai rezolvat singur o problema.

- Sa faci ceva bine de la prima incercare.

O imagine de sine sanatoasa - o lista de verificare:

Identifica ti punctele forte si ep cele slabe nu cauta perfectiunea.

Cauta un sens al valorii si un scop pentru existenta ta.

Nu telasa pacalit de constrangerile culturale - ce are cu adevarat importanta pentru tine?

Renunta la trecut, cu toate etichetele pe care ti le au pus altii.

Creeaza un mod de a vorbi cu tine insuti pozitiv, constructiv.

Controleaza ti mediul - Gunoi dai, gunoi primesti.

'Hraneste ti ' potentialul cu carti, casete audio si asocieri sanatoase.

Construieste pe baza micilor realizari.

Descopera domeniile in care excelezi ca sa ai un fundament penru incredere.

Fii recunoscator atunci cand descoperi o persoana care te face sa ai incredere in tine.


HAL GOOCH

Identifica CE si DE CE conteaza pentru tine

Patru modalitati prin care poti deveni mai bun:

Asuma ti totala responsabilitate pentru ceea ce ai fost, ceea ce esti si ceea ce vei deveni.

Viseaza ti propriile tale vise.

Fii obsedat de invatatura.

Cauta mentori si colaboratori care te pot ajuta sa dai ce ai mai bun.

Patru modalitati de a ramane flexibil:

Incepe fiecare zi int ro maniera pozitiva.

Pastreaza ti scopurile mereu vii in mintea ta.

Aminteste ti , in mod continuu, de ce vrei sa reusesti.

Fii ingaduitor, chiar si cand esti criticat.

Intrebari cu raspuns deschis care te vor ajuta sa iti faci o echipa afland mai multe despre ceilalti:

Spune mi mai mult despre

Ce vrei sa spui cu

Cum vei

Daca ai fi in pielea mea, ce ai face in legatura cu

Ce crezi despre

Cum as ptuea sa aflu ceva despre

Straduieste te sa depui mai mult efort decat oricine altcineva in urmatoarele domenii:

Sa te pregatesti mai bine.

Sa inveti mai mult.

Sa faci mai multe exercitii fizice si sa te pastrezi in cea mai bun forma fizica.

Sa ai cel mai curat automobil si sa porti cele mai curate si mai bine calcate haine.

Sa fii cel mai organizat.

Sa fii o prezenta memorabila.


BEVERLY SALLEE

Vizualizeaza linia de sosire.

Daca esti sarac munceste.

Daca sanatatea iti este amenintata munceste.

Daca te simti descurajat munceste.

Daca esti bogat, continua sa muncesti.

Daca increderea ti se clatina si simti ca iti pierzi mintile munceste.

Daca visele ti se clatina si simti ca iti pierzi speranta munceste.

Daca tristetea te copleseste si cei dragi sunt neloiali munceste.

Daca simti ca esti coplesit pe nedrept de responsabilitati munceste.

Daca esti fericit, continua sa muncesti.


DR. RON JENSON

Schimbarea vietii sub impactul mentorilor ; Influente puternice asupra gandirii pozitive.

Atunci cand adevaratii mentori se implica in viata altor oameni, ei lasa mosteniri durabile. Iata doua intrebari simple pe care ti le poti pune:

TU vezi cum viata cleor din jur se schimba datorita tie?

TU ai incredere in oameni?


JACK DAUGHERY

Autodisciplina creeaza o atitudine permanent pozitiva.

Pentru a deveni un om autodisciplinat, trebuie sa reusesti:

Sa iti transformi dorintele intr un obiectiv clar.

Sa iti resepcti si sa iti intaresti in mod consecvent decizia in fiecare zi prin actiune si prin intermediul obiceiurilor.

Sa actionezi de fiecare data imediat ce ti se prezinta ocazia de a avansa catre obiectivele tale.

Zece principii pentru mentinerea autodisciplinei:

Iti poti controla viitorul.

Rezopnsabilitatea pentru obtinerea succesului iti apartine

Fa zilnic progrese pentru atingerea scopului tau.

Concentreaza te asupra scopului dorit pentru a l putea atinge

Felul de a gandi este determinant pentru obtinerea succesului.

Angajeaza te in cursa

Plaseaza ti scopurile mai sus decat poti ajunge

Un mod de a gandi cu acuratete este semnul unei minti autodisciplinate

Un plan de actiune pentru succces

O minte autodisciplinata se dobandeste datorita fortei obiceiurilor zilnice.


JIM FLOOR

Doi pasi pentru a pune capat tergiversarii.

1) Inceteaza sa ti mai cauti scuze si motive.

2) Porneste imediat si nu te opri pana nu iti atingi scopul.

Trei pasi pentru a ramane sanatos si pe calea cea buna:

1) Eliminarea definitiva a rpoblemei amanarii - obicei si obstacol.

2) Deprinderea obiceiului de a evalua si a elimina lucrurile nefolositoare si daunatoare din viata ta.

3) Transformarea disciplinei int ro componenta esentiala si activa a caracterului tau.

Sase sfaturi pentru a relua lupta atunci cand crezi ca ai dat gres:

1.     Nu voi mai cauta nici un fel de scuze

2.     Pur si simplu voi incepe sa actionez

3.     Daca nu fac acum ceea ce am sperat, voi face mai bine data viitoare.

4.     Eu isngur sunt responsabil pentru esecurile mele

5.     Eu si numai eu sunt responsabil pentru succesele mele

6.     Atunci cand va trebui sa mi inving tendinta de a amana, voi reusi fara sa mi mai caut scuze.


DOUG WEAD

Ce sa faci cand te lovesti de zid.

Trei principii care te vor ajuta sa treci peste momentele grele:

1.     Nici o problema nu te poate distruge daca nu ii permiti sa o faca.

2.     Fiecare problema creeaza o ocazie favorabila.

3.     Cu cat este mai mare problema, cu atat va fi mai grozava rezolvarea - daca reusesti sa supravietuiesti.


BRIAN & MARG HAYS

Actioneaza pentru ca lucrurile sa se intample.

Cele trei feluri de oamnei care exista in lume:

Cei care fac ca lucrurile sa se intample.

Cei care urmaresc pasiv cum se intampla lucrurile.

Cei care se minuneaza de ceea ce s a intamplat.

Cele trei etape ale oricarei realizari:

1) Visul.

2) Planul.

3) Actiunea.

Alte caracteristici ale succesului:

- Sa ai un vis maret pentru ca te va motva sa depasesti obstacolele.

- Sa ti faci un plan pentru ca tu crezi in visul tau.

- Sa actionezi pentru ca actiunea este secretul succesului.


BURKE HEDGES

Puterea unei liste cu ceea ce ai de facut.

Cele trei secrete pentru a prelua controlul asurpa vietii tale:

Programeaza ti PRIORITATILE, in loc sa acorzi prioritate intamplarilor.

Noteaza pe hartie care iti este TINTA casa stii cand ai atins o.

Fa o lista pentru fiecare zi si vei avea un TERMEN LIMITA pentru realizarea fiecarei sarcini.

Aminteste ti sa iti programezi timpul in functie de cele cinci lucruri importante:

Credinta

Familia

Prietenii

Conditia fizica

Finantele

Sa devii o peroana cu o atitudine eprament pozitiva in timp ce iti edifici afacerea inseamna sa devii un om adevarat.

Inseamna sa continui sa te dezvolti ca persoana. Inseamna sa adopti atitudinea lui Tommy si Sa Nu Cunosti Niciodata Esecul.

Inseamna, de asemenea, sa ti urmezi consecvent drumul - in momente bune si rele, la bine si la rau.NU RENUNTA


Atunci cand lucrurile merg prost

Asa cum se intampla cateodata

Atunci cand drumul lung pe care mergi

Ti se pare prea greu

Atunci cand banii sunt putini

Iar datoriile mari;

Atunci cand vrei sa zambesti

Dar esti nevoit sa oftezi

Atunci cand grijile te apasa ceva mai mult

Odihneste-te, daca simti ca trebuie,

Dar sa nu renunti !

Viata este bizara,

Cu multe intamplari neprevazute

Si alfam asta pe propria piele.

Multe esecuri apar

Chiar atunci cand crezi ca ai castigat !

Trebuie sa rezisti !

Nu renunta !


Desi ti se pare ca ritmul este lent

S-ar putea sa reusesti cu alta ocazie.


Succesul inseamna transformarea esecului;

Este nuanta argintie ce apare pe norii indoielii.

Nu poti spune niciodata

cat de aproepe esti de reusita

Pnetru ca s-ar putea sa fie aproape

cand pare foarte departe


Prin urmare, continua lupta

Chiar si atunci cand te simti cel mai greu lovit.

Odihneste-te, daca simti ca trebuie,

Dar sa nu renunti !


Deoarece ma consider profesor, iata ultimele recomandari inainte de a ne lua ramas bun:

Foloseste strategiile liderilor care au reusit !

Sa nu cunosti niciodata esecul !

Dezvolta si mentine o atitudine permanent pozitiva in timp ce iti edifici propria afacere !


SFARSIT
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4410
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved