Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Conditiile speciale - Asigurarea de viata suplimentara MEDICALIS

Asigurari+ Font mai mare | - Font mai micConditiile speciale

Asigurarea de viata suplimentara MEDICALISPrevederi generale

Articolul 1

(1) Conditiile speciale pentru asigurarea de viata suplimentara (in continuare: conditiile) sunt parte integranta a contractului de asigurare de viata (mixta sau de deces), pe care contractantul il incheie cu KD Life Asigurari S.A., (in continuare: asigurator)

(2) Prin aceste conditii se reglementeaza relatiile dintre contractant, asigurat si asigurator in cazul unui accident suferit de catre asigurat in perioada de valabilitate a contractului de asigurare.

Asigurarea de accidente poate acoperi urmatoarele riscuri:

deces;

invaliditate permanenta;

spitalizare

Riscurile de deces si invaliditate permanenta sunt considerate riscuri de baza. Indemnizatia zilnica pentru spitalizare va fi acoperita doar in combinatie cu riscurile de baza.

Notiunea de accident

Articolul 2

In baza prezentelor conditii de asigurare, accidentul este un eveniment produs absolut independent de vointa Asiguratului, datorat unei cauze externe (care intervine subit, datorita unor cauze fizice sau chimice din afara asupra corpului sau) absolut involuntare, neprevazute, violente si intamplatoare, si care singura - independent de orice alta cauza sau imprejurare - determina leziuni corporale sau decesul Asiguratului.

(2) In conformitate cu paragraful anterior, drept accident se considera urmatoarele evenimente: strivirea, coliziunea, lovirea cu un anumit obiect sau de un anumit obiect, socul curentului electric sau al fulgerului, caderea, alunecarea, prabusirea cu capul in jos, ranirea cu o arma si alte obiecte precum si cu substante explozive, impungerea cu un obiect, lovitura sau muscatura unui animal sau intepatura unor insecte, in afara de cazul in care provoaca o boala infectioasa.

(3) Drept accident se considera de asemenea urmatoarele:

1. otravirea cu hrana sau cu substante chimice datorita nestiintei asiguratului, in afara de bolile profesionale;

2. infectia ranii, care a aparut datorita accidentului;

3. otravirea datorita inhalarii gazelor sau aburilor otravitori, in afara de bolile profesionale ;

4. arsuri cu focul sau electricitate, obiecte fierbinti, lichide sau aburi, acizi, substante alcaline sau alte asemenea;

5. sufocarea sau inecarea;

6. inecarea sau inabusirea datorita acoperirii (cu pamant, nisip sau alte asemenea);

7. ruptura de muschi, luxatii, fracturi, precum si rupturi de oase, care apar datorita miscarilor rapide ale corpului si care au fost constatate dupa accident in spital sau in alta institutie medicala. Miscarile rapide ale corpului sau eforturile neasteptate trebuie sa fie urmare unor evenimente externe si neprevazute ;

8. actiunea luminii, razelor solare, temperaturii sau a vremii proaste, daca asiguratul a fost expus la asemenea actiuni datorita accidentului, care a avut loc nemijlocit inainte de aceasta, sau daca s-a aflat in asemenea imprejurari neprevazute, pe care nu le-a putut impiedica, respectiv a fost supus la asemenea actiuni datorita salvarii unei vieti omenesti.

(4) Drept accident si consecinta a acestuia nu sunt considerate, in nici un caz :

1. contaminarea cu salmonela si alte bacterii si virusi patogeni ;

2. bolile molipsitoare, profesionale, degenerative si altele, precum si bolile care sunt de natura psihica;

3. toate felurile de hernii, in afara de acelea care apar datorita ranirii nemjlocite a peretelui abdominal, daca dupa ranire pe langa hernie s-a constatat traumatismul partilor moi ale peretelui abdominal in aceasta zona ;

4. toate starile care apar ca urmare a diferitelor alergii, taieturi si indepartare a bataturilor si altor excrescente ale pielii ;

5. socul anafilactic, in afara de cazul in care apare la tratamentul ca urmare a accidentului;

6. herniile intervertebrale (hernia disci intervertebralis), toate felurile de lumbalgii, discopatii, sacralgii, miofascitis, coxigodinii, ishialgii, fibrozitis, entezitis, spondiloze, spondilolize, spondilolisteze si toate bolile sau afectiunile notate cu expresii asemanatoare precum si luxatiile si fracturile care recidiveza si nu cele obisnuite sau fracturile la aceeasi articulatie.

7. ruptura de ligamente-tesuturi, in afara de cazurile loviturilor directe ;

8. desprinderea retinei (ablatio retinae) la ochiul deja bolnav sau modificat degenerativ. In mod exceptional se considera desprinderea retinei la ochiul anterior sanatos, daca exista semne directe exterioare de traumatism al globului ocular, care au fost constatate intr-o institutie medicala dupa ranire ;

9. consecintele care apar datorita "delirium tremens-ului" si/sau actiunii drogurilor sau altor substante psihoactive;

10. consecintele interventiilor medicale, mai ales a celor operatorii, care se efectueaza datorita tratamentului sau prevenirii bolii, in afara de cazul in care la aceste consecinte s-a ajuns datorita erorii dovedite a personalului medical (vitium artis) ;

11. schimbarilor patologice ale oaselor si afectiuni datorate acestor schimbari;

12. boli neuromusculare sistemice.

(4) Protectia se refera si la accidente suferite de catre asigurat cand acesta este pasager al aparatelor de zbor cu motor admise de lege pentru transportul de persoane.

Pasager al avionului este acea persoana care nu are vreo legatura cu manipularea aparatului si care nu este membru al echipajului.

Incheierea asigurarii

Articolul 3

In baza prezentelor conditii se pot asigura numai persoanele sanatoase cu varsta cuprinsa intre 16 ani si 65 ani, cu conditia ca la expirarea asigurarii sa nu depaseasca varsta de 75 ani.

(2) Nu se asigura persoanele care au o invaliditate permanenta, atestata medical, mai mare de 50%.

(3) Nu se asigura persoanele care sufera de boli nervoase grave, si nici bolnavii mintal.

(4) Nu se asigura persoanele inapte de munca. In baza prezentelor conditii de asigurare, o persoana este considerata inapta de munca in cazul in care, din cauza unei boli sau a unei infirmitati, este incapabila din punct de vedere medical sa desfasoare orice profesie / meserie.

(5) Asigurarea inceteaza, daca, in perioada de valabilitate a contractului, asiguratul a intrat in categoria persoanelor neasigurabile conform art. 3, alineat 2, 3 si 4. In acest caz, asiguratorul va restitui contractantului csigurarii cota-parte din prima de asigurare achitata, aferenta perioadei de asigurare neexpirate.

Inceputul si durata asigurarii

Articolul 4

(1) Acoperirea completa prin asigurarea de viata suplimentara incepe sa fie valabila de la orele 00,00 ale zilei, care este stabilita in polita drept inceputul asigurarii mixte de viata / de deces si care este intotdeauna ziua de 1 a lunii, numai daca pana la aceasta data a fost platita prima prima.

(2) Daca asigurarea suplimentara este reactivata impreuna cu asigurarea mixta de viata, obligatia asiguratorului la asigurarea reactivata incepe la orele 00.00 ale zile urmatoare celei in care asiguratorul a primit cererea pentru reactivarea asigurarii, cu conditia ca pana in acea zi sa fi fost platite toate primele scadente impreuna cu dobanzile de intarziere stabilite de catre asigurator si starea de sanatate a asiguratului sa fie corespunzatoare pentru a fi acceptat in asigurare. Asiguratorul trebuie sa accepte sau sa respinga cererea de reactivare in termen de opt zile de la data la care a primit cererea, daca sunt indeplinite toate conditiile pentru reactivare. Daca in acest termen asiguratorul nu respinge cererea, se considera ca cererea a fost acceptata.

(3) Daca contractantul asigurarii opteaza pentru includerea in contract a asigurarii de viata suplimentara dupa incheierea asigurarii mixte de viata / de deces, obligatia asiguratorului incepe la orele 00.00 ale zile care este inscrisa in polita ca inceput al anului de asigurare, daca pana la acea data a fost platita prima de asigurare aferenta asigurarii suplimentare.

(4) Obligatia asiguratorului conform acestor conditii inceteaza la orele 24.00 ale zilei

1. mentionate in polita ca expirarea contractului de asigurare de viata sau la decesul asiguratului;

2. cand asigurarea de viata, din aceeasi polita, datorita oricarui motiv isi inceteaza valabilitatea;

3. cu inceperea platii rentei, daca este cazul;

4. contractul privind asigurarea de viata a fost transformat intr-un contract cu suma asigurata redusa;

5. cand este stabilita invaliditatea de 100% a asiguratului;

6. cand asiguratul devine bolnav psihic sau nu mai are capacitatea de a incheia acte juridice;

7. cand contractul de asigurare suplimentara de accident este denuntat in conformitate cu articolul 14 din aceste conditii.

Volumul obligatiilor asiguratorului

Articolul 5

(1) In caz de accident, in conformitate cu prevederile acestor conditii, asiguratorul plateste suma de asigurarea respectiv o parte a sumei asigurate, care este convenita in contractul de asigurare si anume:

1. suma asigurata pentru deces, daca asiguratul a decedat din cauza accidentului;

2. suma asigurata pentru invaliditate, daca asiguratul datorita accidentului a devenit invalid 100%, respectiv procentajul sumei asigurate pentru invaliditate, care corespunde procentajului de invaliditate partiala, daca asiguratul datorita accidentului a devenit invalid partial. In cazul invaliditatii totale cu un procent de 100% se va plati 150% din suma de asigurare datorata;

3. compensatia zilnica pentru tratamentul in spital datorita accidentului conform articolului 12 paragraful 7 al acestor conditii.

(2) Asiguratorul are dreptul ca la plata drepturilor din asigurare sa retina toate primele scadente neplatite.

Limitarile obligatiilor asiguratorului

Articolul 6

(1) Daca nu este convenit in mod special si daca nu este platita prima majorata corespunzatoare, sumele de asigurare convenite se reduc proportional cu raportul dintre prima care trebuia platita si prima platita realmente, atunci cand se ajunge la accident:

1. la practicarea unor munci periculoase precum: dezamorsarea grenadelor sau altor materiale explozive, activitati pe durata vanatorii, cascadorie si actorie in scene de film speciale periculoase, sporturi profesionale si de performanta, scufundari profesionale;

2. la conducerea si pilotarea sau antrenamentul cu avionul si/sau aeronavele de toate felurile precum si la salturile sportive cu parasuta. Cele mentionate nu sunt valabile pentru calatorii cu transportul aerian public;

3. cursele de viteza cu autovehicule cu motor, precum si la antrenamentele pentru acestea;

4. participarea in nume individual sau in cadrul unor antrenamente organizate sau concursuri sportive publice la care asiguratul ia parte ca membru inregistrat a unei asociatii sau organizatii sportive;

5. persoanelor reprezentand un risc crescut pentru refacerea urmare a unei boli severe, persoanelor foarte bolnave, cu handicap sau afectiuni grave psihice ori deficiente la incheierea asigurarii.

(2) Riscul sporit din punctul 5 al paragrafului anterior este prezentat de persoanele, care au afectiuni, sau boli, datorita carora capacitatea lor generala de munca este redusa cu peste 50% in conformitate cu prezentele conditii.

(3) Daca asiguratul nu respecta indicatiile medicului curant, asiguratorul nu plateste suma de asigurare in intregime, ci intr-o parte proportionala avand in vedere consecintele sporite care au aparut din aceasta cauza. Cele mentionate sunt valabile de asemenea pentru cazul in care tratamentul este prelungit din cauza altui motiv.

(4) Daca la deteriorarea sanatatii, care este consecinta accidentului, au influentat de asemenea imbolnavirile, modificarile degenerative, respectiv starile degenerative sau afectiunile, obligatia asiguratorului se reduce corespunzator cu partea influentei imbolnavirii, modificarii degenerative respectiv starii degenerative sau afectiunii.

Excluderea obligatiilor asiguratorului

Articolul 7

(1) Sunt excluse toate obligatiile asiguratorului pentru accidentele care apar:

1. datorita cutremurelor;

2. datorita operatiilor militare, rebeliunilor, razboiului in tara de resedinta a asiguratului;

3. datorita faptului ca asiguratul a participat la razboi sau la evenimente asemanatoare razboiului, la razboiul civil, revolutie, rascoala, rezistenta sau tulburari cetatenesti, care apar din asemenea evenimente;

datorita sabotajului sau terorismului si altor evenimente asemanatoare;

5. la conducerea aeronavelor de toate felurile, ale obiectelor navigabile, ale vehiculelor si ale altor vehicule fara autorizatia prevazuta si valabila pentru conducere si transport cu felul si tipul aeronavei, al obiectelor navigabile, vehiculelor cu motor si a altor vehicule;

In conformitate cu aceste conditii speciale se considera ca asiguratul are autorizatia oficiala prevazuta, cand datorita pregatirilor si la sustinerea examenului pentru obtinerea autorizatiei oficiale conduce sub supravegherea directa a instructorului de specialitate autorizat oficial;

6. datorita incercarii sau comiterii sinuciderii de catre asigurat;

7. datorita faptului ca asiguratul, contractantul sau beneficiarul au produs intentionat accidentul;

8. la pregatirea, incercarea, sau savarsirea intentionata a unui delict sau la fuga dupa un asemenea delict;

9. datorita participarii la o incaierare sau la o reglare fizica de conturi, in afara de cazul unei autoaparari dovedite;

10. datorita oricaror tulburari a cunostintei, unui atac de epilepsie, de apoplexie, infarct sau stare de boala a asiguratului;

11. datorita actiunii radiatiei ionizante;

12. actiunii alcoolului, actiunii drogurilor, altor narcotice sau medicamente.

Plata primelor

Articolul 8

(1) Prima pentru asigurarea suplimentara de accident de pe langa asigurarea de viata, conform acestor conditii, se plateste in acelasi timp cu prima pentru asigurarea de viata.

(2) La reactivarea asigurarii, asiguratorului nu-i revine prima pentru asigurarea suplimentara de accident pentru perioada in care asigurarea nu era valabila si asiguratorul nu avea obligatii.

Articolul 9

(1) Modificarea riscurilor pe perioada asigurarii:

1. contractantul sau, respectiv asiguratul este obligat sa informeze asiguratorul despre modificarile activitatilor sale de munca;

2. daca datorita acestei schimbari riscul a crescut, asiguratorul va propune contractantului cresterea primei, iar daca riscul a fost redus, asiguratorul va propune scaderea primei sau cresterea sumei asigurate. Cu toate acestea, noile prime si sume asigurate sunt valabile incepand cu data schimbarii conditiilor de munca;

3. daca contractantul sau asiguratul nu informeaza modificarea conditiilor de munca sau nu agreeaza cresterea primei ori reducerea sa cu 14 zile de la data primirii propunerii asiguratorului, iar un caz asigurat se intampla, suma asigurata va fi crescuta sau redusa proportional cu raportul dintre prima platita si prima care trebuia platita.

Anuntarea accidentului

Articolul 10

(1) Asiguratul, care sufera un traumatism datorita accidentului, este dator:

1. sa viziteze imediat un doctor sau sa cheme un doctor pentru examinare si acordarea asistentei necesare, sa intreprinda imediat tot ceea ce este necesar pentru vindecare si in ceea ce priveste modul de tratament sa urmeze indicatiile si sfaturile medicului;

2. sa comunice asiguratorului in scris accidentul cel mult in 7 zile de la data producerii accidentului ori de la data cand a fost constient, dar nu mai tarziu de doua luni de la data producerii accidentului;

3. in anuntul privind accidentul, sa comunice asiguratorului toate informatiile si datele necesare privind accidentul. Acestea sunt inainte de toate datele privind locul si momentul producerii accidentului, descrierea completa a evenimentelor, numele medicului care l-a examinat pe asigurat si l-a trimis la tratament sau care il trateaza, constatarea medicului privind felul si gradul traumatismelor corporale precum si eventualele consecinte, afectiunile sau bolile (punctul 5 din primul paragraf al articolului 6 din aceste conditii), pe care asiguratul le-ar fi putut avea inainte de accident.

(2) Daca datorita accidentului, asiguratul a decedat, beneficiarul asigurarii trebuie sa-l anunte pe asigurator de acest lucru si sa se ingrijeasca de procurarea intregii documentatii medicale necesare.

(3) Cheltuielile pentru examinarile medicale si constatari (certificatul medical de inceput si de sfarsit, o noua examinare medicala si constatarea specialistilor) si celelalte cheltuieli, care se refera la dovedirea imprejurarilor accidentului, respectiv, la afirmarea drepturilor din contractul de asigurare (aici intra de asemenea cheltuielile pentru avocat si alte prestatii de reprezentare), sunt in sarcina celui care prezinta solicitarea, daca asiguratorul nu decide altfel;

(4) Asiguratorul este imputernicit si are dreptul sa ceara de la asigurat, contractant, beneficiar, institutia medicala sau de la oricare persoana juridica sau fizica explicatii suplimentare precum si dovezi, pentru a se stabili imprejurarile in legatura cu accidentul anuntat.

(5) Daca asiguratul sau beneficiarul, in anuntul privind accidentul, mentioneaza fapte nereale privind accidentul, derularea tratamentului si starea de sanatate, care l-ar pune pe asigurator in situatia de a nu putea aprecia obiectiv drepturile din asigurare, se exclud toate obligatiile asiguratorului fata de asigurat, respectiv, fata de beneficiar.

Stabilirea drepturilor beneficiarului

Articolul 11

(1) Stabilirea drepturilor in cazul de deces din cauza accidentului:

Daca asiguratul a decedat din cauza accidentului, beneficiarul trebuie sa prezinte o instiintare, polita, dovada privind plata primelor, dovada ca decesul a fost consecinta accidentului si celelalte dovezi, pe care le solicita asiguratorul. Beneficiarul care nu este mentionat in mod expres sau nominal in contractul de asigurare trebuie, de asemenea, sa prezinte dovada privind dreptul sau la suma de asigurare.

(2) Stabilirea dreptului in cazul unei invaliditati permanente din cauza accidentului:

Daca accidentul a avut drept consecinta invaliditatea permanenta a asiguratului, asiguratul trebuie sa prezinte o instiintare, polita, dovada privind plata primelor, dovada privind imprejurarile producerii accidentului, documentatia medicala existenta privind consecintele stabilite pentru stabilirea gradului final de invaliditate permanenta si celelalte dovezi, pe care le solicita asiguratorul.

(3) In cazul pierderii capacitatii generale de lucru, o invaliditate permanenta a membrelor, organelor sau vertebrelor va fi determinata cel mai devreme la 6 luni de la terminarea tratamentului medical, cu exceptia amputatiilor.

(4) Asiguratorul are dreptul sa ceara asiguratului, ca pentru stabilirea consecintelor de durata, sa efectueze o examinare medicala la medic pentru a determina consecintele permanente.

(5) Procentajul final de invaliditate este stabilit de asigurator conform Tabelului de stabilire a procentajului de pierdere permanenta a capacitatii (invaliditatii) generale de munca a asiguratului datorita accidentului (in continuare: Tabelul de invaliditate). Capacitatea individuala a asiguratului, statutul social sau domeniul de activitate (ori experienta profesionala) nu vor fi luate in considerare la determinarea gradului de invaliditate.

(6) Daca are loc pierderea mai multor membre sau organe datorita unui singur accident, procentul de invaliditate se obtine prin cumulare. Gradul total de invaliditate nu poate excede 100%.

(7) Pentru mai multe vatamari ale aceluiasi membru sau organ, asiguratorul este obligat sa plateasca maximum din procentul de invaliditate determinat de Tabelul de invaliditate pentru pierderea partiala sau completa a membrului sau organului;

(8) Daca din cauza accidentului este necesara internarea si tratamentul in spital si in conformitate cu contractul de asigurare este convenita de asemenea compensarea zilnica pentru spitalizare, imediat dupa terminarea tratamentului asiguratul este obligat sa prezinte biletul de iesire din spital in original, care trebuie sa contina numele, prenumele, codul numeric personal si adresa asiguratului, data nasterii, data spitalizarii si externarii din spital, diagnosticul si derularea tratamentului. In cazul unei spitalizari asiguratorul trebuie anuntat in maximum 2 zile de la data spitalizarii, inclusiv datele necesare identificarii spitalului.

Plata drepturilor din asigurare

Articolul 12

(1) Asiguratorul plateste drepturile din asigurare, respectiv, partea corespunzatoare a acestora sau compensatia zilnica convenita beneficiarului in paisprezece zile dupa ce s-a stabilit obligatia asiguratorului si nivelul acesteia.

(2) Asiguratorul plateste drepturile din asigurare numai daca accidentul s-a produs pe durata existentei obligatiei asiguratorului si daca consecintele accidentului, prevazute in articolul 5 din aceste conditii, sunt stabilite de catre medic in decurs de un an de la data accidentului.

(3) Procentajul final al invaliditatii se stabileste dupa Tabelul de invaliditate dupa terminarea tratamentului, cand in functie de vatamarile dobandite si consecintele aparute, dupa parerea medicului, nu se poate astepta ca starea sa se imbunatateasca sau sa se inrautateasca, respectiv atunci cand consecintele vatamarilor se stabilizeaza. In cazul in care consecintele vatamarilor nu se stabilizeaza nici la trei ani dupa accident, drept stare finala se adopta aceea de la scurgerea acestui termen si in functie de aceasta se stabileste procentajul de invaliditate.

(4) Pana cand nu se poate stabili procentajul final de invaliditate, asiguratorul poate plati la cererea asiguratului o suma, care indiscutabil, corespunde procentajului de invaliditate, care pe baza documentatiei medicale, poate fi deja stabilit ca permanent.

(5) Daca asiguratul, datorita consecintelor accidentului, decedeaza, inainte de a se scurge un an de la data acestui accident, iar procentajul final de invaliditate a fost deja stabilit, asiguratorul plateste suma de asigurare pentru deces, respectiv diferenta dintre suma de asigurare pentru deces si suma, care a fost inainte de aceasta platita pentru invaliditate, daca aceasta diferenta exista.

(6) Daca procentajul final al invaliditatii nu a fost stabilit, iar asiguratul decedeaza din cauza aceluiasi accident, asiguratorul plateste suma de asigurare pentru deces respectiv numai diferenta dintre aceasta suma si partea probabil platita anterior (acontul), dar aceasta numai atunci cand asiguratul a decedat cel mult dupa trei ani de la data accidentului. Daca asiguratul decedeaza inainte de trei ani de la accident din orice alt motiv, iar gradul de invaliditate nu a fost stabilit, nivelul obligatiei pentru invaliditate este stabilit de medic pe baza documentatiei medicale existente.

(7) Daca din cauza accidentului este necesara internarea si tratamentului asiguratului in spital si conform contractului de asigurare este convenita, de asemenea, si compensarea zilnica pentru cazul internarii si tratamentului in spital datorita accidentului, asiguratorul plateste compensarea convenita din prima pana in ultima zi de internare in spital respectiv pana la data mortii sau a invaliditatii stabilite, dar nu mai mult 180 zile pentru un accident, dar nu poate depasi un numar de 90 de zile pentru acelasi accident.

Cu toate acestea, asiguratorul nu va plati mai putin de trei zile durata spitalizarii.

Sunt considerate spitale institutiile medicale care functioneaza legal si permit ingrijire medicala permanenta (24 ore din 24 ore) sub supravegherea unui personal stabil, calificat si autorizat de institutiile abilitate (medici si cadre medii sanitare), si care dispun de echipamente specifice complete de diagnosticare si tratament

(8) Daca accidentul are drept consecinta decesul asiguratului sau invaliditatea permanenta, asiguratorul plateste drepturile din asigurare, cuvenite pentru cazurile mentionate indiferent de indemniztia zilnica pentru spitalizare platita.

Beneficiarii asigurarii

Articolul 13

(1) Beneficiarul pentru cazul decesul asiguratului se stabileste in polita.

(2) Daca beneficiarul nu este stabilit in modul prevazut in alineatul anterior, beneficiarul se stabileste pe baza conditiilor de asigurare de viata, pe langa care a fost incheiata asigurarea suplimentara de accident.

(3) Pentru cazul de invaliditate si compensatie zilnica beneficiar este insusi asiguratul, in afara de cazul in care se convine altfel.

Denuntarea contractului de asigurare

Articolul 14

(1) Oricare dintre partile contractante poate denunta asigurarea suplimentara de accident incheiata conform acestor conditii, daca aceasta nu a expirat din alt motiv.

(2) Asigurarea se denunta in scris cu cel putin trei luni inainte de scurgerea anului curent de asigurare.

Prevederi finale

Articolul 15

(1) Tabelul pentru stabilirea procentajului de pierdere permanenta a capacitatii generale de munca a asiguratului (invaliditate) datorita accidentului constituie parte integranta a acestor conditii.

(2) Aceste conditii sunt valabile impreuna cu Conditiile generale pentru asigurarea de viata (mixta sau de deces). Daca continutul acestora este in contradictie cu Conditiile generale, sunt valabile aceste conditii.

(3) Daca are loc modificarea conditiilor sau a tarifului pe durata asigurarii, asiguratorul are dreptul sa efectueze modificarile corespunzatoare. Asiguratorul este dator sa-l instiinteze in scris pe contractant, cu trei luni inainte de scurgerea anului curent de asigurare ca intentioneaza sa efectueze aceste modificari. In cazul in care nu este de acord, contractantul poate denunta asigurarea in conformitate cu articolul 14 din aceste conditii.   Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1681
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved