Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

Analiza SWOT Libra Bank

finante+ Font mai mare | - Font mai micLibra Bank

LIBRA BANK a fost infiintata in 1996, devenind operationala in 1997, iar din mai 2003 a devenit membra a grupului american de investitii New Century Holdings (NCH). NCH, unul dintre cei mai importanti investitori straini din Romania, are investitii de peste 3 miliarde de dolari in Europa Centrala si de Est din care peste 300 milioane de dolari au fost investiti in Romania. Acest grup si-a dezvoltat o puternica prezenta in tara noastra inca din 1993, implicandu-se in dezvoltarea mai multor domenii importante ale economiei romanesti: industria electrotehnica, panificatie, industria materialelor de constructii, servicii financiar-bancare, servicii financiare de capital, proprietati imobiliare, fiind actionar majoritar la multe companii din aceste domenii.

LIBRA BANK este o banca autorizata sa indeplineasca toate activitatile specifice unei banci comerciale si cateva activitati legate de pietele de capital. De asemenea, banca este membru SWIFT, actionar la SNCDD, TRANSFOND si BIROUL DE CREDIT. Banca este agent de decontare pentru Societati de servicii investitii financiare (SSIF), intermediar pe piata secundara a titlurilor de stat si depozitar pentru un fond de investitii. LIBRA BANK este de asemenea membru al Asociatiei Romane a Bancilor din februarie 1998.

Misiunea Libra Bank este de a oferi cele mai potrivite solutii financiare pentru specialistii din segmentul profesiunilor liberale si pentru antreprenorii din segmentul firmelor mici si mijlocii. Cred in profesionalism si, din aceasta perspectiva, medicii reprezinta o categorie speciala de clienti. Pentru ca au invatat sa ii asculte, stiu sa ii inteleaga si sa le ofere solutii adaptate nevoilor lor. Libra Bank doreste sa fie partenerul financiar al medicilor. Bazandu-se pe specializare, isi propun sa fie recunoscuti drept banca ce ofera cele mai rapide raspunsuri clientilor. LIBRA BANK respecta si urmeaza valorile pe care si le-a stabilit. Resursa cea mai importanta sunt oamenii ambitiosi care lucreaza in sistemul bancar Libra Bank si care imprima aceste valori bancii.


Strategie

Strategia pe termen mediu si lung a echipei manageriale LIBRA BANK are ca obiective cresterea cotei de piata si pozitionarea LIBRA BANK pe piata romaneasca drept o banca ce se diferentiaza prin specializarea si rapiditatea cu care raspunde clientilor sai. Cresterea cotei de piata este in mod special indreptata catre segmentul profesiilor liberale si catre companiile mici si mijlocii.

Argumentele LIBRA BANK care vin in sprijinul acestei strategii sunt: sustinerea financiara acordata de catre investitorii americani, seriozitate si incredere, respectarea promisiunilor facute clientilor, flexibilitate si promptitudine.

Analiza SWOT a aplicatiei bancare online - Libra Bank

Puncte forte

existenta unui modul online: Libra Web banking

acces din home page

vizualizarea conturilor si soldurilor aferente

efectuarea de plati in lei catre beneficiari si catre bugetul statului

efectuarea de plati in valuta

programarea platilor in avans

schimb valutar spot si forward (vanzare, cumparare, conversie valutara)

managementul depozitelor (constituire/ spargere depozite)

vizualizarea extraselor de cont (istoric, ultimul extras cerut)

vizualizarea miscarilor pe cont derulate intr-un anumit interval de timp

vizualizare istoric tranzactii

posibilitatea de a importa si exporta ordine

managementul beneficiarilor

monitorizarea ordinelor in timp real

evolutia cotatiilor valutare ale BNR

Puncte slabe

nu este un serviciu suficient promovat

functioneaza doar in Internet Explorer

nu exista suport online

exista foarte putini furnizori de utilitati care pot fi platiti online, folosind sistemul Libra Web banking

nu se ofera posibilitatea de plata a taxelor si impozitelor locale

nu exista un demo al aplicatiei online

accesul la aplicatie se poate face doar dupa ce banca a primit cererea si a trimis informatile de logare (ingreunarea procesului)

Oportunitati

numarul din ce in ce mai mare de card-uri emise

cresterea frecventei de utilizare a card-urilor

succesul inregistrat de aplicatiile online de plata a taxelor si impozitelor locale in Europa si SUA

gradul ridicat de acces la Internet a populatiei

timpul liber din ce in ce mai limitat

Amenintari

Ghiseul virtual de plati

Atacuri de phishing

Nu se implica activ in promovarea platilor cu carduri de credit/debit online.

Concluzii:

Utilizand Libra Web banking, aplicatie usor de accesat din pagina principala a site-ului www.librabank.ro, poti vizualiza conturile si soldurile aferente acestora, poti efectua plati in lei catre beneficiari si catre bugetul stat, plati in valuta, poti programa plati in avans sau poti initia schimburi valutare spot si forward (vanzare, cumparare, conversie valutara).

Alte functionalitati ce recomanda utilizarea acestui serviciu: managementul depozitelor (constituire/ spargere depozite), vizualizarea extraselor de cont (istoric, ultimul extras cerut), vizualizarea miscarilor pe cont derulate intr-un anumit interval de timp, vizualizarea istoricului tranzactiilor efectuate, posibilitatea de a importa si exporta ordine, managementul beneficiarilor, monitorizarea ordinelor in timp real, vizualizarea evolutiei cotatiilor valutare ale BNR.

Din nefericire insa, serviciul online oferit de Libra Bank nu este suficient promovat in randul clientilor sai si functioneaza doar in Internet Explorer. Nu exista un demo care sa obisnuiasca utilizatorii cu modul de functionare al aplicatiei si nici un modul de suport online. Furnizorii de utilitati ce pot fi platiti utilizand metoda online sunt foarte putini si nu se ofera posibilitatea de plata online a taxelor si impozitelor locale.

Procesul de aderare este mult ingreunat de faptul ca accesul la aplicatie se poate face doar dupa ce banca a primit cererea si a trimis informatiile de logare catre utilizator.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3921
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved