Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Statistica

Produsele si serviciile bancilor de investitii

finante

+ Font mai mare | - Font mai micProdusele si serviciile bancilor de investitii

1. Subscrierea negociata de valori mobiliare (negociated underwriting)In astfel de cazuri, emitentul si banca de investitii discuta termenii tranzactiei si fixeaza un pret. Se ajunge la un acord inainte de a se face oferta de titluri.

2. Licitatiile competitive (competitive bidding)

In astfel de cazuri, organizatia stabileste termenii emisiunii cu exceptia pretului si anunta ce oferte vor fi acceptate pana la o anumita data fixata de organizatie. Banca de investitii care preia valorile mobiliare sau sindicatul care ofera cel mai bun pret castiga emisiunea pe care o poate revinde cu un profit.

3. Subscrierea stand by de valori mobiliare (stand by underwriting)

In acest caz, actiunile sunt oferite actionarilor companiei mai intai, pentru ca acestia sa aiba ocazia sa detina un anumit procent din companie. Banca de investitii incearca sa vanda actiunile care nu au fost achizitionate de acctionari.

Activitatea de investitii a unei banci obisnuite cuprinde cam 1/3 din activele sale iar deciziile acestui departament influenteaza nivelul celorlalte active ale bancii. Scopul acestui departament este acela de a utiliza fondurle bancii pentru a obtine un randament maxim, mentinand in acelasi timp nivelul de lichiditate cerut.

Lichiditatea este foarte importanta pentru sectorul de investitii a bancii si este generata de doua surse:bani imprumutati din surse externe

investitiile fondurilor bancii in valori mobiliare.

Limitele impuse de obicei de bancile centrale bancilor se refera la tipurile de investitii utilizare. Bancile centrale sunt preocupate de nivelul de lichiditate al bancilor si impugn anumite limite tranzactiilor, soldurilor si procentelor de active. De exemplu, in SUA s-au introdus limite referitoare la valorile mobiliare emise de guvern, de municipalitati etc.

Riscul investitiei trebuie prevazut, evaluat si comparat de conducerea bancii. Asta inseamna in practica, ca managementul bancii prefera anumite valori mobiliare si anumite tipuri de investitii. Strategia utilizata pentru a minimaliza efectele adverse ale riscului de investitii este administrarea activelor si pasivelor (AAP).

Crearea unui sistem de control intern eficient in departamentul de investitii al bancii este o prioritate pentru conducerea ei.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1029
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site