Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AdministratieDrept


Gestica in relatii publice

Administratie+ Font mai mare | - Font mai micGestica in relatii publice

Politetea, buna educatie a omului care vorbeste, se manifesta si in felul cum o face ca tinta ori in expresia sa corporala.

In stransa unire cu retorica, s-a raspandit si termenul de 'gestica'. La modul general, aceasta notiune reflecta ansamblul de gesturi folosite de cineva, cu care insoteste vorbirea sa, intr-o anume stare sau situatie. A gesticula are sensul de a misca mainile in timpul vorbirii sau pentru a exprima ceva fara a utiliza cuvinte, in fiecare gest, descifrandu-se o multitudine de semnificatii.Interpretarea lui de catre public sta sub semnul incertitudinii si de aici riscam ca un gand bun, o idee corecta, o intentie din cele mai tolerante, insotite de o mimica sau de un gest de dezacord cu ceea ce dorim sa comunicam sa fie viciate, fara voia noastra, de o interpretare eronata, tocmai din cauza neconcordantei gestului cu fondul ideatic.

Este si mai daunator unei atmosfere in relatiile cu publicul situatia cand, in mod voit, nu este armonie intre vorbirea functionarului public si gesturile sale.

Functionarul trebuie sa stie sa dea limbajului sau calitatea de instrument al apropierii fata de oameni, prin dictie, prin gestica, prin miscari firesti, potrivit ideilor si sentimentelor pe care vrea sa le comunice.

Pronuntarea corecta si gestica adecvata ii vor fi de mare folos in cucerirea respectului publicului pentru sine si institutia din care face parte, pentru rezolvarea diferitelor situatii in care s-ar putea afla.

O cerinta stringenta pentru prestigiul acestuia, pentru munca sa, este deci si aceea privind o gestica a mainilor si o mimica adecvata, evitarea excesului de limbaj si de gestica in dialogul cu publicul. El se poate impune prin seriozitate si profunzimea ideilor, prin atitudinea lui temperata, prin eleganta si finetea naturala a stilului sau.

Pregatirea profesionala, conduita ireprosabila, stilul vorbirii, sunt cerinte de care trebuie sa tina seama toti functionarii de relatii publice , pentru a se putea bucura de respectul oamenilor, de sine si de munca lor.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1138
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved