Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AdministratieDrept


Analiza cauzelor cu autori necunoscuti

Drept+ Font mai mare | - Font mai micAnaliza cauzelor cu autori necunoscuti

Cauzele cu autori necunoscuti sunt fapte in care s-a inceput urmarirea penala in rem, activitatile din care decurge inceperea urmaririi informative. De regula, urmarirea informativa precede urmarirea penala, exceptie facand cauzele cu A.N. in care ambele se declanseaza in acelasi timp.Analiza cauzelor cu autori necunoscuti se realizeaza in functie de cerintele situatiei operative, insa nu mai putin de o data pe luna. In functie de gravitatea faptei, analizele se pot succede la perioade scurte de timp. Ele se efectueaza de catre seful nemijlocit, seful direct sau de catre specialisti apartinand directiilor de profil din I.G.P.

Procurorul exercita supravegherea activitatii organelor de urmarire penala si a organelor de executare a pedepselor si vegheaza in conditiile legii, la respectarea legalitatii, a ordinii de drept si a drepturilor legitime ale cetatenilor. In acest sens, potrivit art. 209 C. proc. pen., procurorul exercita supravegherea asupra actelor de urmarire penala si poate efectua acte de urmarire penala in cauzele pe care le supravegheaza. Potrivit acestui drept, procurorul analizeaza activitatea de urmarire penala desfasurata de catre unitatile si formatiunile de politie in cauzele si dosarele penale. O parte insemnata din activitatile intreprinse de catre politie pentru identificarea autorilor se realizeaza in secret prin folosirea unor metode si mijloace specifice. Datorita acestui fapt, continutul dosarului cu A. N. se imparte in doua. Prima parte cuprinde toate documentele in care este materializata toata activitatea de cercetare penala (acte premergatoare, acte procedurale etc.) si care poate fi analizata de catre procuror, iar anexa dosarului (partea a doua) cuprinde toate documentele in care sunt materializate activitatile realizate in secret prin mijloace specifice, care se analizeaza in mod frecvent de catre sefii ierarhici ai lucratorului operativ.

Cu ocazia analizei, se controleaza modul in care au fost executare masurile planificate, sau ordonate pentru identificarea autorului si se stabilesc caile care vor trebui urmate, persoanele ce vor fi verificate si activitatile ce se vor executa pana la viitoarea analiza. Totodata vor fi stabilite sarcini si termene precise ce vor fi executate de catre colectivul de specialisti stabilit in fiecare cauza.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2188
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved