Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Analiza pietei clujene a programelor de Work &Travel - USA-

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micFacultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor

Analiza pietei clujene a programelor de Work &Travel - USA-1.Profilul organizatiei

1.1. Prezentare generala

Programele work&travel SUA se adreseaza studentilor ce doresc sa calatoreasca pe continentul american, dornici de a trai si descoperi un stil de viata diferit de cel europen. Se deruleaza, de obicei, pe durata a trei luni si imbina distractia, calatoria cu munca in diferite locatii ale statelor americane.

Programele reprezinta colaborarea intre firme romanesti (coordonatoare de astfel de programe) si firme americane ce vin de obicei cu cererea de munca si asistenta pe perioada sejurului in continentul american.

Anual, la nivel national, mai multi de 10.000 studenti romani beneficiaza de astfel de programe.

1.2 Prezentarea Firmei

1.2.1 Obiectul activitǎtii

Obiectivul activitatii este selectia si plasarea studentilor si absolventilor romani pe teritoriul USA. Acesata activitate de selectie si plasare se realizeaza in parteneriat cu Interexchange USA.

Societatea a fost prima firma acreditata de catre Ministerele de resort din Romania pentru a desfasura activitatea de selectie si plasare a studentilor romani pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Parteneriatul cu InterExchange Inc dureaza de peste sapte ani, pana in prezent beneficiind de serviciile noastre aproximativ 3500 de studenti romani si straini.

  • selectia studentilor intersati de progarmele propuse
  • intocmirea dosarelor studentilor selectati
  • consilierea acestora pe durata programului

1.2.2. Misiunea Firmei

Adira Work&Travel ofera celor interesati posibilitatea de a trai o experienta unica si sansa de a cunoaste mai multe despre stilul de viata american din punctul de vedere al cetateanului obisnuit si nu doar al turistului.

" Economisesti bani, vizitezi si traiesti alaturi de americani si alti studenti internationali. Promoveaza-ti tara dincolo de ocean, viziteaza USA and HAVE FUN."

1.2.3. Echipa Adira Work&Travel

Echipa Adira Work&Travel cuprinde tineri profesionisti capabili sa-ti indeplineasca visul de a ajunge pe taramul american. Este formata din cinci coordinatori de programe, in frunte cu un asistent manager si un manager general.

Societatea detine sediul central in Cluj Napoca si are puncte de lucru in Timisoara, Arad, Oradea, Iasi si Republica Moldova(Chisinau).

1.2.4. Produsele (programele) comercializate

Produsele oferite de Adira Work&Travel sunt urmatorele :

  • Programul Summer Work & Travel - se adreseaza studentilor din anii intermediari de studiu ( la zi ) si ofera posibilitatea de a munci si calatori in S.U.A. pe perioada vacantei de vara (3 luni).

Acest program poate fi achzitionat in varianta

- Full-Service garanteaza paticipantilor o singura slujba,care in general include cazare dinainte stabilita la un pret rezonabil.

- Self-Arranged permite studentilor sa-si gaseasca propria oferta de munca atata timp cat aceasta indeplineste conditiile impuse de InterExchange.

  • H2 B

Programul de viza H-2B da posibilitatea  tinerilor cu varsta intre 18 si 40 de ani sa munceasca in S.U.A. pe o perioada de pana la 10 luni in domenii in care temporar sau sezonier exista o cerere ridicata de angajati.

H2 B poate fi achzitionat in varianta :

- Interexchange- Arranged asigura participantilor o oferta de munca pe o perioada predeterminata de timp (maxim 10 luni)

- Self-Arranged permite participantilor sa-si gaseasca propria oferta de munca atata timp cat aceasta indeplineste conditiile impuse de Interexchange.

Practical Training - program de instruire si dezvoltare profesionala care da absolventilor de invatamant superior posibilitatea de a castiga experienta in cadrul unei companii din Statele Unite ale Americii pe o perioada de 6, 12 sau 18 luni.
Prin participarea la programul de training puteti pune in practica tot ceea ce ati invatat pe parcursul anilor de studii, experienta acumulata in cadrul companiilor din Romania, puteti obtine avantaje materiale si profesionale. In acest fel aveti posibilitatea de a interactiona cu profesionistii americani, puteti observa stilul de viata american, mentalitatea americanilor si ceea ce este cel mai important, reusiti sa va largiti orizontul referitor la cariera dumneavoastra.

1.2.5. Servicii anexe

Servicii oferite

- procurarea biletelor de avion

- recuperarea ulterioara a taxelor federale acumulate in timpul programului in USA

2. Planul de marketing

2.1. Piata Nationala a programelor de Work&Travel

2.1.1.Scurt Istoric

Achizitionarea pachetelor de programe Work&Travel SUA a fost posibila pe piata romaneasca inca din toamna lui 1997. Pionier pe aceasta piata a fost firma Student Work&Travel. Doi ani mai tarziu, primavara lui 1999, apare primul concurent, Adira Interexchange.

In prezent la nivel national exista mai mult de treizeci de firme ce intermediaza astfel de programe, insa pe langa domeniul de baza al activitatii, aproape fiecare dintre acestea ofera o serie de alte servicii ce merg de la oferirea de cursuri pentru aprofundarea diferitelor limbii moderne, pana la pachete turistice in diverse colturi ale lumii.

2.1.2.Situatia actuala a pietei romanesti a programelor Work&Travel

La nivel national Student Travel este lider de piata, urmat de Adira Interexhange si Ameritrex. Pozitia consolidata a Student Travel se datoreaza longevitatii sale pe piata romanesca si prezentei sale si in alte domenii de activitate, pe langa cea de baza,( comercializarea pachetelor de work&travel).

2.1.3. Segmentarea regionala

Criteriul ce sta la baza segmentarii regionale il reprezinta prezenta unui centru universitar

2.1.3.1.Principiul implantarii

Pana in prezent firmele ce intermediaza programe work&travel au deschise centre de coordonare in orasele-centre univesitare. Astfel, putem vorbi de o piata puternic concurentiala a programelor de work&travel in urmatoarele centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi.

Dat fiind faptul ca in ultimii cinci ani cel putin 3 noi firme si-au facut anual aparitia pe acesta piata, concurenta devenind din ce in ce mai acerba, se observa o tendinta de implantare a acestor firme si in orase cu centre universstare mai mici, si anume : Oradea, Arad, Craiova.

2.2. Piata clujeana a programelor Work&Travel

Daca acum 7 ani Work &Travel era un pionier pe piata proramelor de Work&Travel in Cluj Napoaca (si mai apoi in alte 4 orase ) in prezent sociatatea a reusit sa isi consolideze cu brio pozitia pe piata clujeana. Desi concurenta pare fi una acerba, - cu fiecare an numarul societatilor ce intremediaza astfel de programe crescand considerabil -, prin oferta de programe si servicii anexe, precum si cu ajutorul seriozitatii de care au dat dovada in toti acesti ani, firma ramane imbatabila pe piata clujeana.

Panoplia noilor veniti cat si paleta de programe si servicii oferite de acestia nu constituie o amenintare pentru Adira Wor&Travel.

2.2.1. Analiza mediului concurential 

O analiza a pietei clujene a programelor de work&travel USA este impetuos necesara in vederea determinarii pozitiei Adira Interexchange, cat si a fortelor si slabiciunilor amenintarilor/oportunitatilor pe aceasta piata.

In vederea realizarii acestei analize s-a recurs la urmatoarele instrumente de marketing :

2.2.1.1. Cele 5 forte ale lui Porter

2.2.1.2. Swot

2.2.1.1. Cele 5 forte ale lui Porter

Intensitatea concurentei

In prezent piata programelor work&travel USA din Cluj Napoca revine cu precadere urmatoarelor societati:

Ø      Student Travel- lider de piata

Ø      Adira Interexchange

Ø      Ameritrex

Ø      Brawn Elephant

Ø      American Experience

Ø      Zip

Seniori in aceasta bransa (cu o longevitate de mai bine de 5 ani) sunt Student Travel, Adira Interexchange, Ameritrex.

Aceste societati isi adreseaza oferta de produse si servicii la aproximativ 100.000 studenti ai centrului universitar clujean. In aproximativ 80% din cazuri, studentii care au fost o data in USA, revin si pentru a doua oara, iar 20% chiar si pentru a treia.

Noii intrati

Daca in ultimii cinci ani cel putin 3 noi firme si-au facut intrarea pe aceasta piata, pana in toamna anului curent doua noi firme s-au implantat pe piata clujeana. Chiar daca oferta de programe a acestora poate concura cu a acelora deja prezente pe piata, la capitolul tarife pierd teren in fata celor trei Seniori. Astfel, pentru un pachet de programe work&travel USA, ecartul de pret intre noii intrati si seniori se situeaza in intervalul 200-300 dolari.

Produse/servicii de substitutie

Putem vorbi de servicii de substitutie doar partial si numai pentru asigurarea transportului pana la prima escala in una din capitalele europene sau marile orase europene. Astfel, in loc de trasportul aerian se poote opta pentru unul rutier.

Puterea de nogociere a clientilor

Puterea de nogiere este una mai considerabila in special in cazul clientelei ce revine pentru a doua oara sa achizitioneze un program work&travel. Pentru aceasta categorie  efortul  negicierii se traduce in special in  efecte  financiare favorabile acesteia. Aceste  efecte  financiare castigate in urma negocierii pot fii proprii sau

dobandite'', in cazul in care clientul este "nasul'' noilor clienti adusi firmei.

In schimb, clientela ce achzitioneaza pentru prima data un pachet work&travel isi poate negocia doar anumite conditii ale contractului legate de jobul dorit si statul destinatiei.

Puterea de nogociere a furnizorilor

Este proprie fiecarei companii partener USA a firmelor prezente de piata romaneasca.

Astfel, in medie partenerii americani al firmelor de intermediere romanesti pot solicita intre 50-60% din suma incasata in dolari pentru un singur program.

2.2.1.2. Swot

Analiza Swot a fost realizata intr-o prima etapa pentru domeniile in care actorii economici enuntati mai sus actioneaza, si intr-o a doua etapa in functie de domeniul de activitate principal si anume Programele work&travel.

Analiza SWOT

Analiza generala a domeniilor de activitate

Student Work&Travel

Adira Interexchange

Ameritrex

Strengths

Diversificarea domeniilor de activitate

Weaknesses

Prezenta in mai multe domenii de activitate si foarte diferite (cursuri lb, recuperare taxe, vanzare bilete de avion, excursii, carduri)

Strengths

Pozitie bine consolidata pe piata programelor work&travel

Weaknesses

Strengths

Diversificarea domeniilor de activitate

Weaknesses

Mai putin competitivi la capitolul tarife

Opportunities

Modificari legislative favorabile

Threats

Pentru domeniul de activitate, work&travel, pozitia sa este foarte amenintata de cea a Adirei Interexhange

Opportunities

Modificari legislative favorabile

Threats

Opportunities

Modificari legislative favorabile

Threats

Grila tarifara sensibil asemanatoare cu cea a firemlor : Brown Elephant si American Experience.

Analiza SWOT

Analiza programelor Work&Travel

Student Work&Travel

Adira Interexchange

Ameritrex

Strengths

- Lider de piata

- Cele mai mici tarife de pe piata

- Prezenta in 11 orase din tara

- Longevitate pe piata programelor cu o experienta in domeniu de mai bine de 9 ani

- Site accesibil si in Lb Maghiara

Weaknesses

- Aplicare on line doar partiala (pentru anumite etape este necesara si prezenta clientului la sediu)

Strengths

- Tarife reduse si sensibil apropiate de Student travel (liderul pietei), prezenta din ianuarie 2006 si in Republica Moldova

Inscrieri on line

- Experienta in domeniul coordonarii programelor de mai bine de 7 ani

Weaknesses

- Ecart tarifar fata de lider 20 dolari

Strengths

- Experienta in domeniul coordonarii programelor de mai bine de 5 ani

- Singura societate prezenta si in Alba Iulia

Weaknesses

- Mai putin competitivi la capitolul tarife (ecart tarifar fata de lider 120 dolari)

Opportunities

Modificari legislative favorabile

Threats

Adira Interexchange

Opportunities

Modificari legislative favorabile

Threats

Opportunities

Modificari legislative favorabile

Threats

Brown Elefant si Ameritrex.

Piata tinta a firmei Adira Work&Travel este reprezentata de studenti, dar si absolventi ce doresc sa beneficieze de traininguri in marile companii americane (in domeniile de activitate in care acestia au studiat in Romania ) si de persoanele active cu varsta de pana la 40 ce doresc sa isi diversifice experienta acumulata si pe continentul american.

2.3. Obiectivele strategice Adira work&travel pentru anul 2006

Pentru anul 2006 Adira Interexchange isi propune cresterea numarului de contracte incheiate cu 17,5% fata de 2005. Aceasta crestere este ventilata dupa cum urmeaza, in functie de tipul de program propus.

Grila targeturilor 2005/2006

Programe

Target realizat

in 2005 :

Target de realizat

in 2006 :

Absolut

Absolut

Procentual (%)

Summer Work&Travel

- Full

200

250

20%

- Self

600

800

25%

H2B

- Arranged

82

90

10%

- Self

50

60

20%

Practical Training

- Arranged

40

45

15%

- Self

30

35

15%

Grila targetului in curs de realizare

Programe

Target realizat in

Tr.I, II, III - 2006

Target ramas de realizat in

Tr. IV - 2006 -

Absolut

Procentual (%)

Absolut

Procentual (%)

Summer Work&Travel

- Full

- Self

H2B

- Arranged

- Self

Practical Training

- Arranged

- Self

2.3.1. Strategiile Adira Work &Travel

2.3.1.1. Strategia de preturi

Adira Work&Travel reuseste sa ofere celor interesati de oferta ei , programele la cele mai mici tarife de pe piata clujeana. Acest lucru este posibil in special cererii considerabile din partea studentilor pentru programul Summer work&travel. Longevitatea cat si notorietatea de care dispune pe piata clujeana sunt doua carti pe care stie sa le joace cu succes. Beneficiarii programelor propuse de- a lungul celor 7 ani, multumiti de paleta de servicii primite i-au facut ulterior publicitate gratuit. Astfel, cel putin unul din trei beneficiari a adus in medie anual inca un prieten interesat de unul din programele propuse. Pe langa cele mai mici preturi pentru produsele propuse (programe) se angajeaza sa ofere si o serie de servicii la cele mai mici tarife: pentru transportul aerian si recuperarea taxelor federale accumulate de beneficiarii programelor oferite de Adira Work&Travel. Firma ofera cel putin trei varinte de pret in functie de itinerariul stabilit de persoana interesata.

2.3.1.2. Strategia de diferentiere

Grila programelor propuse de catre Adira Work&Travel cuprinde doua variante pentru, si anume Full sau Self.

Optiunea FULL se adreseaza in special celor care merg pentru prima data in USA. Pentru acestia Adira Work&Travel se angajeaza sa ofere un pachet complet de servicii pe care le construieste in functie de dorintele clientului sau. Asfel, coordonatorii de programe prezinta oferta disponibila, dar ceea ce primeaza este dorinta celui intereasat, fie o anumita zona a USA, fie un anumit job. Cat priveste serviciul de transport, firma ofera cel putin trei variante de intenerariu. O escala de 48 de ore este posibila ( gratis) in una din capitalele sau marile orase europene.

Optiunea Self, preferata de cei ce au fost deja beneficiarii unui program Adira Travel, prezinta avantaje financiare considerabile pentru cei ce opteaza pentru acesta. Un avantaj financiar direct acordat persoanei ce alege pentru a doua oara unul din programele work&travel, cat si unul suplimentar pentru fiecare nou client adus la unul din programele propuse.

Marele avantaj al pachetului de oferete este acela ca el este construit impreuna cu beneficiarul in functie de dorintele si bugetul sau.

In vederea realizarii obiectivelor propuse pentru 2006, Adira Work &Travel sprijina strategiile de pret si diferentiere pe politicile mixului de marketing.

2.4. Mixul de Marketing si Politicile Adira Work&Travel

2.4.1. Produsul

Ø      (1) Politica de produs (program)

Adira Work&Travel propune trei tipuri de produse (programe) si anume: Summer work&travel, H2B, Practical Training. Acestea sunt prezentate in varianta Full si Self respectiv Arranged si Self.

Varianta Full/Arranged ofera un pachet intreg de servicii : job, cazare, transport. Ea vine in intampinarea acelora care merg pentru prima data in USA.

In varianta Self persoana interesata de programul de work&travel e cea care isi gaseste jobul si cazarea, firma ocupandu-se doar de procesarea dosarului.

Marele avantaj al programelor propuse este faptul ca pentru fiecare etapa parcursa firma ''actioneaza'' in concordanta cu doleantele clientilor sai.

De exemplu ea propune persoanei interesate de optiunea Full o lista a joburilor disponibile si a zonelor in care exista cerere de munca.

2.4.2. Pretul

Ø      (2) Politica de Pret/tarife

Grila tarifelor practicate de catre Adira Work&Travel pentru programele propuse este urmatoarea:

Programe Work&Travel

Summer work&travel

H2B

Practical Training

Full

Self

Arranged

Self

Arranged

Self

670 USD

475 USD

715 USD

565 USD

238 USD

(taxa procesare)

+ plasament intre

1-6 luni : USD

7-12 luni : 1500 USD

13-18 luni :1 800 USD 
   

238 USD

(taxa procesare)

+plasament intre

1 - 4 luni : 425 USD

5 - 8 luni : 525 USD

9 - 12 luni : 725 USD

13 - 15 luni : 850 USD

16 - 18 luni : 950 USD

Alte costuri

Taxa SEVIS:35USD

Taxa Ambasada: 100 USD

Asigurarea medicala: 110 USD

Taxa Ambasada: 100 USD

Asigurare Medicala: 36 USD / luna

Taxa SEVIS :100 USD

Asigurare Medicala: 36 USD/luna

Taxa consulara : 111 USD

Bilet de avion: costul variaza in functie de data plecarii si destinatie

Grila costurilor unitare ADIRA INTEREXCHANGE Work&Travel

Grila costului unitar comun :

Tr.I

Tr. II

Tr.III

Tr. IV

Ch.comune trimestriale

62.690

59.750

53.450

84.450

Total ch. Comune anuale

Nr. Contracte

Cost unitar/contract RON

Curs valutar

27.500

Cost unitar comun USD

Grila costurilor unitare per tip de program:

Summer Work&Travell

H2B

Practical Training

Full

Self

Arranged

Self

Arranged

Self

Cost formular

15

10

25

20

50

Costuri postale

20

50

Cost unitar comun

Cost total unitar(USD)

Suma inacasata de ADIRA /dosar

Var.1:500

Var.2:700

Var.3.:800

Var.1:200 Var.2 :250

Profit unitar ADIRA(USD

Var1.:325,97

Var.2:525,97

Var.3:625,97

Var.1:25,97

Var.2:75,97

Un zoom asupra grilei costurilor unitare Adira Interexchange arata ca cele mai profitabile programe propuse de aceasta sunt : Summer Work&Travel si H2B, optiunea Full respectiv Arranged. Se observa ca pentru variantele mentionate marja de profit degajata pentru fiecare in parte este una considerabila : 190$ pentru Summer Work&Travel optiunea Full si 181 $ pentru H2B Arranged.

Grila tarifara contracte INTEREXCHANGE America - ADIRA Romania

Tipul contractului

Summer work&travel

H2B

Practical Trainingl

Full

Self

Arranged

Self

Arranged

Self

Tarif total din care:

670 USD

475 USD

715 USD

565 USD

238 USD +

Var1:1025USD

Var2:1500USD

Var3:1800USD

238 USD +

Var1:425USD

Var2:525USD

Interexchange America

370 USD

USD

USD

USD

Var1:763USD

Var2:1038USD

Var3:1238USD

Var1:463USD

Var2:525USD

Adira Romania

USD

USD

USD

USD

Var1:500 USD

Var2:700 USD

Var3:800 USD

Var1:200USD

Var2:250USD

2.4.3. Locul si Distributia

Ø      (3 ) LOCUL SI DISTRIBUTIA

Achizitionarea pachetelor de programe oferite de Adira Interechange se poate realiza atat la sediul central al firmei (Cluj-Napoca ),cat si in puctele de lucru pe care aceasta le detine in Timisoara, Arad, Oradea, Iasi.

In anul 2005 la realizarea cifrei de afaceri degajata de ADIRA INTEREXCHANGE au contribuit : in proportie de 70% sediul central din Cluj-Napoca si 30 % punctele din Timisoara, Iasi, Oradea, Arad.


32.4. Promovarea

2.4.4. Promovarea

Promovarea pachetelor de programe propuse de Adira se realizeza in fiecare an conform politicii de comunicare si planului de marketing trimestrial.

Ø          (4) Politica de comunicare se bazeaza pe o serie de actiuni de promovare a pachetelor de programe propuse de Adira intreprinse de-a lungul anului, cat si o puternica campanie de informare realizata la inceputul fiecarui an universitar. Toate acestea se inscriu in planul de marketing aferent anului 2006.

2.4.4.1. Planul actiunilor de marketing Adira Interexchange

Planul actiunilor de marketing se desfasoara pe toate cela patru trimstre ale anului, insa

cele mai intense trimestre privind actiunile de promovare si comunicare organizate de Adira sunt trimestrul I si IV ale fiecarui an.

In trimestrul I al fiecarui an Adira organizeaza petrecerea Album Party , eveniment ce aduna studentii din cele 4 orase unde aceasta detine puncte de lucru, fiecare impartasind experientele traite si lipind o poza in albumul Adira Interexchange.

In trimestrul IV demareaza in mare forta cu campania de informare relizata de Echipa Mobila si cu organizarea in paralel,in special in luna octombrie, a unor reuniuni de prezentare a programelor Summer work&Travel.

Planul de marketing ADIRA (2006)

Actiuni :

Trim. I
Trim. II, III

Trim. IV

Actiuni specifice :

Organizarea petrecerii ''Album party'' (doar pentru cei intorsi in oct din USA)

campanie de informare pt programul H2B

- Echipa mobila (campanie de informare) ;

- Reuniuni de prezentare programelor Sumer Work&Travel

Actiuni de sponsoring : evenimente studentesti . Ex : balul bobocilor

Actiuni comune :

Campanie de comunicare Radio : Radio 21, Pro Fm ;

Lipirea de afise, in campusurile universitare si zonele de trafic intens ;

Impartirea de fluturasi in campusurile universitare si zonele de trafic intens ;

Astfel, la inceputul fiecarui an universitar firma formeza o Echipa Mobila, alcatuita din cel putin cinci studenti care au beneficiat deja de unul din programele propuse de Adira Work&Travel .

Misiunea Echipei Mobile - informarea studentilor clujeni in ceea ce priveste progremele de Work&Travel propuse de Adira Work&Travel.

Aria de actiune a Echipei Mobile :

campusurile clujene;

zonele de trafic intens.

Actiunile Echipei Mobile:

impartirea de fluturasi;

lipirea de afise;

participartea la reuniunile organizate de catre Adira Work&Travel si impartasirea experintelor traite in USA celor interesati de programele Work&Travel.

Echipa mobila actioneaza in Cluj pe durata a 7 luni: octombri-aprilie, in care se demareaza actiunile de intocmire a dosarelor pentru programul Summer Work& Travel. Data limita de inscriere in acest program fiind luna aprilie a fiecarui an.

Campania de comunicare cuprinde :

  • spot radio de informare de maxim un minut difuzat pe canalele radio : Radio 21 si Pro Fm;
  • organizarea a patru reuniuni hebdomadere de comunicare in cursul lunii octombrie animate atat de catre coordonatorii de programme,    cat si de membrii Echipei Mobile Adira Work&Travel.

Planul de marketing are anual alocat un buget ce difera, in functie de obiectivele fixate pentru anul in curs.

2.4.4.2. Bugetul de marketing

Pentru anul 2006 planului de marketing i-a fost alocat un buget de 50.000 de dolari, reprezentand in medie 5% din veniturile realizate de catre Adira Interexchange.

O analiza detaliata pe trimestre a acestui buget releva faptul ca pentru Trimestrul I acesta a fost de aproximativ 2% din totalul veniturilor realizate in comparatie cu 3,7% inregistrat in al II lea trimestru.

Pentru anul 2006, in agenda trimestriala a planul de marketing au fost cuprinse o serie de actiuni punctuale ce au fost finantate din bugetul de marketing, stabilit la finele lui 2005 dupa cum urmeaza :

Bugetul de marketing - 2006 -

- RON -

Trim. I

Trim. II

Trim. III

Trim. IV

Total cheltuieli din care :

''Echipa Mobila''

(5membrix3lunix12zilex30lei/zi)

(5membrix3lunix10zilex30lei/zi)

(5membrix3lunix20

zilex30lei/zi

Fluturasi

1850(fluturasi)x0,7lei

1000(fluturasi)x0,7lei

1285(fluturasi)x0,7lei

10.000(fluturasi)x0,7 lei

Afise

60(afise)x30lei /afis

60(afise)x30lei /afis

20(afise)x30lei /afis

200(afise)x30lei /afis

Spoturi Radio

Inchiriere sala pt Reuniuni de prezentare a programelor Sumer Work&Travel

''Album party''

Ø          Politica de fidelizare se adreseza celor care au beneficiat deja de unul din programele Work&Travel si procura acestora o serie de avantaje financiare . Astfel, acestia beneficiaza de o serie de reduceri daca isi aduc si prietenii sa se inscrie la unul din programele propuse . in cazul in care au fost beneficiari al unuia din programele work&travel si reusesc sa-si convinga prietenii sa ii urmeze anul urmator in USA, vor beneficia de o serie de reduceri ale taxelor pe care ei urmeaza sa le platesca anul acesta pentru programul de work&travel.

Pentru anul 2006-2007 -Planul de fidelizare- are la baza urmatoarea grila de fidelizare ce -i propune sa premieze actualii clienti care continua si in anul acesta sa apeleze la produsele (programele ) Adira Work&Travel si care in plus isi mai aduc si prietenii.

Aceasta Grila de fidelizare prezinta reducerile de care vor beneficia atat :  nasii de program  (cei care au isi aduc si prieteni), cat si finii acestora.

Nr. de prieteni

Reducere acordata in Dolari

25 pentru fiecare prieten

(prieteni in acelasi timp)

25 pentru fiecare prieten

2.4.5. Personalul

Ø     (5) Politica personalului

Echipa ADIRA este formata din tineri profesionisti care au trait cel putin doua experiente pe taramul american si care in prezent coordonaeza programe pentru clientela dornica de Work&Travel pe acest continent. Este formata din cinci coordinatori de programe, in frunte cu un asistent manager si un manager general. Politica celui de al 5 lea P sau Marketingul intern in ADIRA este una foarte importanta .

Marketingul intern - Adira Interexchange-

SelecTiA Personalului : Adira isi recruteaza coordanatorii de programe din randul fostilor clienti, care au trait experienta Wor&Travel de cel putin doua ori pe continentul american.

Principilul :  Longevitatii  activitatii coordonatorilor in ADIRA se intinde pe durata a cel mult doi ani. In primele sase luni ale activitatii coordonatorul este numit JUNIOR, urmand a deveni SENIOR incepand din luna a saptea. Pricipiul reinoirii efectivului este un  MUST  intrucat fiecare nou coordonator in saul echipei este o  bula de oxigen , acesta impartasind o experienta Work&Travel foarte recenta.

PregAtirea personalului : Nivelul avansat al registrului limbii engleze este un imperativ. Pe langa acesta, ADIRA recruteaza in echipa sa cel putin un coordonator vorbitor al limbii maghiare. Scopul este acela de a veni astfel in sprijinul clientelei vorbitoare de limba maghiara.

Pregatirea efectiva furnizata de ADIRA echipei sale se realizeaza prin intermediul sesiunilor de training pe durata lunilor august si septemebrie ale fiecarui an. Temele ce fac obiectul acestor traininguri sunt : ''Comunicarea, tehnici de vanzare, satisfactia totala a clientului'' sunt sustinute de coaches a celor mai mari cabinete de consultanta si coaching din Romania.

Motivarea/Premiere : programul de lucru al coordonatorilor este unul foarte flexibil si bine remunerat. La salariul fix se adauga prime in functie de realizarea targergetului stabilit fiecarui coordonator. Pe langa acestea coordonatorul ce isi atinge tagetul si afiseaza cel mai mare scoring privind gradul de satisfactie al clientului beneficiaza de o excursie pentru doua persoane timp de cinci zile in una din capitalele Europei (la alegere). Scoringul gradului de satisfactie al clientului este furnizat de un chestionar pe care ADIRA il administreaza clientilor sai si care reprezinta un adevarat barometru al masurarii gradului lor de satisfactie.

Comportament/atitudini :  opening  din partea coordonatorilor. Posibilitatea de a fi consiliat in viitoarea ta experienta Work&Travel de persoane care au trait efectiv aceasta experienta si care acum ti-o impartasesc si tie.

Organigrama actula a firmei se prezinta astfel :

MANAGER GENERAL

 


2.4.6. Procesele

Ø           ( 6) Procesele

In vederea achizitionarii unuia din pachetele de program propuse, persoana interesata are doua variante :

A). Sa realizeze toate operatiunile si procedurile on line/telefonic/postal

Pentru aceasta persoana interesata trebuie sa se inscrie online pe siteul www.adira.ro si sa- si creeze propiul cont pe site. In acest cont se introduc datele personale si apoi firma tine o evidenta a acteleor si a etapelor care trebuie parcurse in cadrul programului. Persoana interesata poate intra pe contul lui pentru a- si verifica situatia dosarului sau alte date.

Astfel se reduce interactiunea directa cu o parte a cleintelei fiecare din parti putand astfel verifica situatia la zi in cadrul programului prin intermediul contului personal

B). Prezentarea directa a persoanei interesate la sediul Adira Interechange

In ambele cazuri, etapele parcurse de catre un student ineresat in Programul Summer (programul  far  al firmei) sunt urmatoarele :

Octombrie-Decembrie 2006

studentii se imforzeaza despre programul dorit direct la sediu sau online.

interviuri cu reprezentantii Adira Interexchange-pt a stabili nivelul de engleza al participantilor. Pe varianta Full se face selectia pentru job-uri.

intocmirea dosarelor de inscriere in program-studentii furnizeaza actele necesare pentru ca dosarul sa fie trimis in America la Interexchange

achitarea primei taxe de program (in lei la cursul B.N.R.) 220 USD pt FS sau 200 USD pt SA

 incheierea contractelor de mediere

Ianuarie 2007

definitivarea situatiei studentilor FS-dosarul este complet

achitarea celei de a doua taxe de program = 450 USD si a taxei SEVIS = 35 USD pentru studentii FS (termen limita 19 ianuarie 2007)

Februarie-Martie 2007

definitivarea situatiei studentilor SA-dosarul este complet (30 martie termen limita pentru aducerea ofertelor de munca)

achitarea celei de-a doua taxe program  = 275 USD si a taxei SEVIS = 35 USD pentru studentii SA

Interexchange verifica ofertele de munca ale studentilor SA

se primesc formularele DS-2019 si I-901 pentru obtinerea vizei

se intocmesc dosarele pentru ambasada si se depun in vederea obtinerii  vizei

se incheie asigurarea medicala la sediul firmei

Aprilie-Mai 2007

InterExchange trimite oferte de munca pentru studentii FS

se aplica pentru viza

Mai-Iulie 2007

achitarea biletelor de avion

plecarea in S.U.A.

August-Octombrie 2007

restituiri- in cazul refuzului de viza se restituie taxele de program.

2.4.7. Serviciile complementare

Ø     (7)Servicii complementare

Consta in consiliere cu privire la recuperarea taxelor federale retinute de catre statul american pe perioada programul de work in USA. Adira consiliaza studentii cu privire la etapele ce urmeaza sa fie parcurse de acestia in vederea recuperarii sumei retinute.

Bugetul activitatii generale Sc ADIRA INTEREXCHANGE Work&Travel - 2006 -

- RON -

Specificatie

Exercitiu Financiar curent Total din care:

Trim. I

(Obiectiv atins)

Trim. II

(Obiectiv atins)

Trim. III

Trim.IV

I. VENITURI TOTALE

Venituri din contracte programe

II. CHELTUIELI TOTALE

1. Cheltuieli pentru exploatare , total, din care:

a) ch.consumabile

b) ch.personal

c) ch amortizarea (masina)

1500

1500

1500

d) ch.chirie

8250

8250

8250

e) ch. Protocol

4500

3000

f) ch.Recl/Publicitatea

8000

g) ch. Servicii

- Energie /apa

3500

- Internet

200

200

200

- Contabilitate

2500

2500

- Informatica

500

800

500

- Postale

- Alte servicii

2. Impozit pe profit

III. REZULTATUL NET AL EXERCITIULUI

3. Analiza financiara

Detalierea cheltuielilor cu consumabilele si serviciile postale aferente primelor 2 trimestre :

Specificatii

Summer Work&Travel

H2B

Practical training

Full

Self

Arranged

Self

Tarif/Formular (USD)

15

10

25

20

50

Serviciu postal/tip contract

20

20

50

Nr. Contracte incheiate in Trim I

200

600

10

20

Nr. Contracte incheiate in Trim I

30

100

60

30

55

Total cheltuieli Formulare Trim I

Total cheltuieli Serv. Postale Trim I

45.650

Total cheltuieli Formulare Trim I

Total cheltuieli Serv.Postale

Trim I

Venituri din contracte programe aferente anului 2006 Trimestrul I :

Nr. Contracte incheiate

Tarif unitar contract (ADIRA Romania)

Valoare contracte

Tipul contractului

Summer work&travel

- Full

200

300 USD

60.000 USD

- Self

600

200 USD

120.000 USD

Total partial (1)

800

180.000 USD

H2B

Arranged

10

300 USD

3000 USD

Self

20

200 USD

4000 USD

Total partial (2)

30

7000 USD

Total Final (1+2)

830

187.000 USD

Venituri din contracte programe aferente anului 2006 Trimestrul II :

Nr. Contracte incheiate

Tarif unitar contract (ADIRA Romania)

Valoare contracte

Tipul contractului

Summer work&travel

- Full

30

300 USD

9000 USD

- Self

100

200 USD

20.000 USD

Total partial (1)

130

29.000 USD

H2B

Arranged

60

300 USD

18.000 USD

Self

30

200 USD

4000 USD

Total partial (2)

90

24.000 USD

Practical Training

Arranged

- varianta 1

10

500 USD

5000 USD

- varianta 2

10

700 USD

7000 USD

- varianta 3

10

800 USD

8000 USD

Self

- varianta 1

15

200 USD

3000 USD

- varianta 2

10

250 USD

2500 USD

Total partial (3)

30

25.5000 USD

Total Final (1+2+3)

78.500 USD

Personal :

Specificatie

Efectiv

Nivel Salariu

Total

- coordinator programe

5

1200

6000

- Asistent manager

1

1500

1500

- Manager general

1

2500

2500

Total masa salariala lunara

10.000

In luna aprilie 2005 se achzitioneaza masina de teren in valoare de 150.000 lei, care este data in functiune in luna mai 2005. Durata amortizarii este de 25 ani.

Ani

Baza de amortizare

Anuitate

4. Riscurile asociate

Piata programelor Work&Travel din intreaga tara s-a extins foarte mult in ultimii 4 ani. Astfel, principalul risc cu care Adira Interexchange s-ar putea confrunta in viitor este reprezentat de aparitia unui nou concurent pe piata clujeana, care sa vizeze acelasi segment tinta.

Intrarea in UE incepand cu anul 2007 deschide portile pietelor muncii din tarile europene. Astfel, potentialii clienti pot opta pentru o vara europeana, nu neaparat americana.

Scaderea populatiei stabile duce la micsorarea segmentului tinta in conditile in care din ce in ce mai multe firme ataca aceeasi piata. De aici se nasc riscurile diminuarii clientelei si implicit a contractelor incheiate.

Variatia personalului, in mod special al coordonatorilor de programe este un al risc pentru Adira. Cei 5 coordonatori de programe sunt studenti, la zi, iar ivirea unor oportunitati pe piata fortei de munca in domeniul in care studiaza ar putea reprezenta pentru ei un motiv intemeiat de a- si cauta alte joburi. Alte motive de parasire al actualului loc de munca sunt: obtinerea unor burse in strainatate, probleme la facultate s. a. In cazul demisiei unui angajat, Adira Work&Travel va trebui sa depuna un efort in plus atat fizic, prin conducerea firmei, cat si financiar, pentru a organiza un concurs de ocupare a postului liber. Training-ul noului angajat va fi o alta etapa in care se vor consuma diferite resurse.

5. Concluzii

Adira Interexchange este a doua firmǎ de Work&Travel de pe piata romaneascǎ, avand o pozitie consolidatǎ vedere cota de piatǎ sPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1999
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved