Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Ciocolata in Elvetia

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micCiocolata in Elvetia

In Elvetia, ciocolata reprezinta un mod de viata in sine, aproape ca s-a creat un clul pentru aceasta, in mare parte datorita si renumelui pe care aceasta tara il detine in ceea ce priveste producerea de ciocolata.

De exemplu, soldatii primesc gratis ciocolata invelita in folie sub forma de steag national, iar in mod normal, oamenii aduc ciocolata in dar atunci cand se duc la petreceri, si lista poate continua.Ciocolata elvetiana este recunoscuta ca fiind cea mai buna in lume, fiind facuta din cele mai bune ingrediente: unt de cacao foarte scump, lapte proaspat care provine de la cirezile din muntii Alpi, departe de poluarea marilor orase.

In Elvetia, ciocolata este si o arta, fiind turnata in diverse forme, in functie de sezon: de Paste - iepurasi, castane si ciuperci toamna, si in forma de flori primavara.

Inca din 1819, Elvetia se perfectioneaza in productia de ciocolata, iar astazi se remarca trei mari nume: Nestle (cel mai mare brand care a acaparat majoritatea competitorilor locali), Suchard care este detinuta in prezent de Philip Morris, ramane de asemenea un brand re referinta; de asemenea foarte apreciat ramane si brandul Lindt.

Istoria ciocolatei Nestle

In 1866, in Vevey, Elvetia, Henri Nestl, un farmacist experimentat, a creat in premiera un produs alimentar pentru sugari bazat pe cereale si lapte, pe care l-a numit Farine Lacte Nestl.

Henri Nestl si-a denumit compania Societ Farine Lacte Henri Nestl si a folosit numele sau drept logo, nume care in limba germana inseamna 'cuibusor', precum si emblema familiei sale - un cuib de pasari in care mama isi hraneste puiul.

Intre timp, Compania Anglo-Elvetiana de Lapte Condensat, fondata in 1866 de catre fratii americani Charles si George Page, a deschis la Cham, Elvetia, prima fabrica de lapte condensat indulcit din Europa, producand primul lapte condensat, Milkmaid, si intrand in competitie cu Farine Lacte Nestl. Activitatea a continuat pana in 1905, cand cele doua companii au fuzionat sub numele 'Nestl and Anglo-Swiss Condensed Milk Co.'

Nestl a facut primul pas in industria ciocolatei cu lapte in 1905. Afacerea cu ciocolata s-a dezvoltat prin achizitia, in 1929, a grupului elvetian producator de ciocolata Peter, Cailler & Kohler.

Suchard

Suchard este una din cele mai renumite marci de ciocolata din lume. Pionierii elvetieni ai ciocolatei s-au luptat din greu pentru a asigura succesul dulciurilor lor.

La varsta de 12 ani, Philippe Suchard a fost trimis la Neuchatel pentru a-i aduce mamei sale bolnave niste ciocolata. Din 1815 a inceput sa lucreze ca ucenic impreuna cu fratele sau mai mare, iar in 1824 a plecat din Elvetia pentru a vizita SUA. S-a intors la sfarsitul anului si a deschis o cofetarie in Neuchatel. A pus bazele unei fabrici de ciocolata, avand numai un singur asistent. Producea zilnic intre 25 si 30 kg de ciocolata. In 1880 a deschis prima fabrica elvetiana straina in Lorrach, Germania.

In perioada urmatoare a continuat sa se dezvolte, ciocolata elvetiana mentinandu-si o reputatie nestirbita, Suchard contribuind din plin la construirea acesteia.

   

Lindt

Povestea marcii Lindt incepe in 1845. David Sprngli-Schwarz si fiul sau Rudolf Sprngli- Ammann detineau o mica cofetarie in Zurich. Ei se hotarasc sa cumpere o noua reteta noua din Italia pentru a produce ciocolata solida, printr-o metoda deja folosita de Franois-Louis Cailler din Vevey si Philippe Suchard din Neuenburg.

Aceasta reteta a avut mult succes, dupa doi ani productia de ciocolata mutandu-se intr-o mica fabrica din Horgen.

In 1859, Sprngli si fiul sau au deschio o noua cofetarie, mai mare si mai moderna in Zurich.

Cand Rudolf Sprngli-Ammann s-a retras din comert in 1892, castigase deja o buna reputatie pentru calitatea produselor sale, fiind considerat un adevarat expert in domeniul sau.

Fratele mai mare, Johann Rudolf Sprngli-Schifferli aprimit fabrica de ciocolata de la tatal sau, continuand s-o extinda. I s-a oferit ocazia sa achizitioneze o fabrica mica dar renumita de ciocolata, cea a lui Rodolphe Lindt din Berne, acesta fiind unul dintre cei mai apreciati fabricanti de ciocolata din vremea aceea.

In timpul primelor doua decade ale secolului XX, industria de ciocolata elvetiana s-a bucurat de o extindere uimitoare, in special in ceea ce privetse exporturile.

Lindt & Sprngli au jucat un rol important in acest boom.

Intre 1920 so 1945 compania a infruntat diverse provocari, insa cu toate acestea vanzarile au continuat sa creasca datorita calitatii superioare a produselor, si desi consumatorii isi permiteau cu greu sa cumpere, ei voiau totusi ce este mai bun.

   

Astazi, grupul cuprinde fabrici in Elvetia, Germania, Franta, Italia, SUA, Australia, Mexic si Suedia si are reprezentante in Hong Kong si Dubai.

Concluzie:

Asadar, dezvoltarea de astazi a industriei ciocolatei se datoreaza in mare parte pionierilor din Elvetia. Astazi maiestria specialistilor a facut ca simpla ciocolata sa devina mult mai mult, putandu-se vorbi chiar de arta, dupa cum se observa in pozele urmatoare.

Bibliografie:

https://switzerland.isyours.com/e/guide/basics/chocolate.html

https://www.nestle.ro/nestle_group_story.asp

https://www.lindt.com/2865/2870/3154.asp

https://www.info-galaxy.com/Chocolate/History/Swiss_Pioneers/swiss_pioneers.htmlPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3575
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved