Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Proiect Marketing - Piata produsului "Lumanari Parfumate"

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micUniversitatea "Stefan cel Mare" Suceava

Facultatea de Economie si Administratie PublicaSpecializarea: Economia Comertului, Turismului si Serviciilor

Forma: ID

Proiect Marketing

Piata produsului "Lumanari Parfumate"

Denumire produs:

"Lumanari parfumate"

Functiile produsului:

Functii

Decorativ

Luminozitate

Improspatarea aerului

Aromo-terapeutica

Lista categorii potentiali clienti:

Clienti potentiali

Cupluri (tineri)

Familisti

Credinciosi (pt. biserica)

Cabinete(aromo-terapeutice) si restaurante

Piata

Piata "Lumanarilor parfumate"

Cumparatorul

In general cumparatorii sunt familiile tinere formate din sot si sotie, dar de cele mai multe ori sunt adolescentii si tinerii care le cumpara pentru prieteni, colegi sau pentru a-si decora mediul in care locuiesc. In primul an ne vom axa pe municipiul Iasi , urmand ca in anii 2006 si 2007 sa ne extindem si spre orasele medii si mici.

Totusi firma isi doreste o penetrare pe piata restaurantelor si cofetariilor, pe cea a serviciilor hoteliere si de catering, de aceea cumparatorii principali vor fi administratorii acestor institutii.

Consumatorul va fi orice persoana care apeleaza la serviciile unui restaurant, hotel, cat si tinerele familii, adolescentii si studentii.

Capacitatea pietei a judetului Iasi se incadreaza intre 25-30buc/an de persoana care e cuprinsa intre 15 si 45 de ani, informatie care rezulta in urma sondajului efectuat si a datelor culese din piata.

Potentialul pietei "Pp" este dat de produsul dintre capacitatea pietei "Cp"de 15-20 buc./an de persoana intre 15-45 ani, nivelul pretului produsului "P", situat intre 50 si 100 mii lei , si coeficientul de elasticitate a vanzarilor in functie de pret si venituri "E".

()

Valoarea cererii de anul trecut a produsului se incadreaza intre 20-25 buc/an de persoana. Cu varsta cuprinsa intre 15 - 45 de ani si sezonabilitatea cuprinsa in jurul urmatoarelor sarbatori: Craciun , Paste si Sf.Valentin. Elasticitatea cererii este data de variatia pretului si a venitului. In cazul nostru elasticitatea cererii este foarte mica deoarece produsul nostru nu este un produs strict necesar deci nevoia de cumparare ramane aproximativ constanta in cazul variatiei preturilor si veniturilor.

Segmentul 1 este format din cuplurile de tineri cu varsta cuprinsa intre 20-25 ani care prefera ca produsul nostru sa indeplineasca cele 4 conditii : genul , culoarea , arome si pret avantajos.

Segmentul 2 este format din familisti , care , in privinta produsului , pun accent pe: gen , culoare si arome.

Segmentul 3 este alcatuit din populatia credincioasa care merge la biserica si folosesc lumanari parfumate in special de Pasti si de Craciun. Acest segment urmareste sa achizitioneze lumanarile la un pret mai mic, sa aiba o aroma care sa-i introduca intr-o atmosfera de sarbatoare ; deasemenea lumanarile trebuie sa fie din ceara.

Segmentul 4 este format din cabinetele aromoterapeutice si restaurentele care au program de noapte si pentru a produce atmosfera romantica folosesc lumanari parfumate cu o gama larga de culori si arome. De asemeni aceste institutii achizitioneaza lumanarile la un pret cat mai redus de la depozite sau direct de la producator.

Segmentul tinta reprezinta categoriile de persoane spre care sunt orientate actiunile de vanzare ale produsului. Determinarea tintelor de piata reprezinta decizia de alegere a segmentelor cererii de lumanari parfumate asupra carora trebuie indreptate eforturile de marketing ale firmei "Love-candels".

Piata lumanarilor parfumate nu este omogena, ci eterogena. Cumparatorii vizati sunt diferiti si trebuie sa li se furnizeze produse sau variante de produse diferite, cu mesaje publicitare diferite. In general, metoda de stratificare sau de clasificare a cumparatorilor depinde de tipul de decizie si de actiunile de marketing, ca si de caracteristicile pietei.

Piata pe care firma" Love-candels" doreste sa se axeze pe - piata deservita - care este formata din persoanele care intrebuinteaza lumanari parfumate pentru diferite activitati, in raport cu nevoile lor de consum al acestui produs.

Piata-tinta reperzinta 35% din numarul de consumatori de lumanari parfumate din judetul Iasi, avand in vedere numarul mare al restaurantelor, cabinetelor aromoterapeutice etc.

Comportamentul cumparatorilor reprezinta pentru firma "Love-candels" un alt factor de care sa se tina seama in stabilirea preturilor, avand in vedere in primul rand ca suntem "nou-veniti" pe piata.

Consumatorii asociaza un pret al unui produs cu o anumita calitate. In general, preturile mari sunt asociate calitatii ridicate. Firma "Love-candels" intra pe piata abordand strategia unui pret ridicat, asociind acestui pret o calitate pe masura, ce va fi apreciata de consumatorii potentiali.

Un alt aspect al comportamentului cumparatorilor se refera la preferinta acestora pentru preturile "magice". Avand in vedere acest lucru, pentru lumanarile parfumate standard avem fixat un pret de 99.900 lei; pentru lumanarile parfumate de Craciun pretul a fost fixat la 109.000; pentru lumanarile parfumate de Pasti vom avea: sortimentul sub forma de ou va costa 79.900 lei, cel avand chipul lui IISUS va costa 100.000 lei, iar pentru lumanarile parfumate de Sfantul Valentin va costa 110.000

Personalitatea

Personalitatea consumatorilor produselor oferite de firma noastra va fi redata prin alegerea facuta de acestia in cumpararea sortimentelor din gama produselor noastre. Clientii care vor opta pentru arome ca cele de brad si lamaie sunt persoane creative, receptive la inovatii, dar in acelasi timp sensibili si independenti.Cei care vor alege arome ca: levantica si trandafir, sunt persoane increzatoare in fortele proprii, dinamice, optimiste.

Nevoia predominanta

de relaxare

terapeutice

ambianta

de a oferi cadouri

Criterii bazate pe comportament:

Statutul utilizatorului

Non-consumatori relativi si absoluti

femeile insarcinate care renunta la a cumpara produsul pentru ca ii cauzeaza disconfort;

persoanele care nu mai cumpara produsul pentru ca se orienteaza spre alt produs similar si concurent .

Consumatori potentiali:

persoane care nu stiu de existenta produsului;

cele care nu sunt convinse de utilitatea acestuia;

persoane care momentan nu dispun de venituri necesare cumpararii produsului, dar vor avea pe viitor o situatie financiara imbunatatita.

Consumatori ocazionali:

persoane care cumpara produsul spre a-l oferi cadou unei alte persoane.

Consumatori curenti:

restaurante;

hoteluri;

cabinete de aromoterapie.

Criteriul demografic: persoane cu varsta cuprinsa intre 16-45ani.

Criteriul economic in functie de venit, consumatorii potentiali vor avea resurse financiare lunare de peste 2.7 mil lei/membru de familie.

Criteriul geografic piata Iasului in 3 luni, piata Moldovei in 6 luni si piata nationala in 12 luni.

MARCI CONCURENTE

Dupa 1990, marii producatori occidentali de lumanari si candele parfumate au intrat puternic pe piata romaneasca, fiind sustinuti de o cerere ridicata la export, de produse superioare caliativ si promovare.

Pe piata lumanarilor parfumate principalii concurenti sunt:

1.AROMATHERAPY-BOLSIUS -import Germania, ambalat in tara la S.C. CHIARO TRADING SRL Bucuresti ,cu cele trei sortimente: Red, Blue, Green.

2.JOHNSON WAX-GLADE -import Italia, ambalat in tara de JOHNSON WAX, Bucuresti-cu cele doua variante: Magnolia, Agrumi in Fiore.

Asadar, concurenta este reprezentata de producatori externi, produsele fiind distribuite in Romania, inclusuv in Iasi (IULIUS MALL, BILA, GIMA SUPERSTORE), unde se afla si piata-tinta a firmei noastre.

Obiectiv:

Ce : pentru anul 2005 ne propunem sa recuperam investitiile si ne marim cifra de afacere.

Cat: pentru anul 2005 ne propunem sa facem vanzari in cantitate de aproximativ 100.000 bucati.

Pana cand: de la 1.12.2004 pana la 31.12.2005.

Mixul de marketing

Harta pozitionarii marcii este construita in functie de doua variabile (trasaturi, caracteristici ale produsului), considerate de publicul-tinta cele mai inportante criterii in alegerea unei lumanari parfumate: PARFUM si TIMPsau PERIOADA DE ARDERE.

Parfumul oferit de lumanarea parfumata cu ceara va fi apreciat pe o scara de la 1 la 5, astfel:

o           5 -parfum natural 98% si substante chimice 2%→ firma LOVE-CANDELS

o           4 -parfum natural in proportie de 60-80% si substante chimice 20-40%→ firma AROMATHERAPY

o           3 -parfum natural 50% +subtanta chimica 50%→ firma JOHNSON WAX

o           2 -parfum natural 10-20% +subtante chimice 80-90%→ firma SARA LEE

o           1-parfum natural in proportii nesemnificative, dominand partea chimica a produsului

Timpul de ardere va fi apreciat pe o scara de la 1 la 5 astfel :

5 -timp maxim de ardere - LOVE-CANDELS

4 -timp de ardere= 3-4 ore - AROMATHERAPY

3 -timp ardere= 3 ore - JOHNSON WAX

2 -timp de ardere= 2 ore - SARA LEE

1 -timp de ardere=sub 2 ore

In aprecierea perioadei de ardere, tinem cont de perioada maxima de ardere pe care o prezinta produsele deja existente pe piata si care este de 4-5 de ore. Produsele noastre-gama Magic-candels si gama de sezon ofera consumatorilor o perioada mult mai indelungata de ardere a lumanarii parfumate cu ceara -5 de ore - timp in care se pot bucura de arome si efectele lor benefice.

Astfel, harta pozitionarii marcii va fi configurata astfel:

Modelul marketing al produsului

Caracteristici fizice

Firma "Love-candels" prezinta ca produs de referinta candele parfumate intr-o gama variata. Diferentierea se face pe aspectul exterior al produselor (culoare,forma) totodata o importanta deosebita acordandu-se elementelor inedite (aroma).

Firma noastra a ales sa produca doua game de produse.O gama sub numele "Magic-candels"-gama standard - care va cuprinde produse realuzate pe tot parcursul existentei firmei;o alta gama axata pe sezoane (Craciun si Paste) care contine produsele noi ale firmei noastre.

Culoare

Pentru lumanarile parfumate din gama "Magic-candels", culorile reprezentative sunt:

-rosii (care contine esenta de trandafiri) specfica zilei indragostitilor;

-alb (cu aroma de levantica);

-albastru (cu esente de iasomie si brad);

galben (cu arome de lamaie);

Pentru lumanarea parfumata produsa pentru Craciun, firma noastra a ales atat culori, cat si esente reprezentative. Aroma de brad si tranadfir alb, precum si ansamblul de culori specific acestui produs, vor aduce o nota de originalitate si vor atinge preferintele consumatorilor potentiali, transformandu-i in consumatori efectivi.

Pentru Sfintele Sarbatori de Pasti, firma noastra isi propune sa aduca pe piata doua produse cu totul inedite, atat prin mesajul transmis (imagine, urare) cat si prin faptul ca sunt produse in aceasta perioada a anului.

Lumanarile parfumate in forma de ou vor avea culoarea alba sau rosie .Mesajul va fi simplu,dar si sugestiv: "Paste fericit!" inscriptionat in rosu sau alb.

Lumanarile parfumate in cu chipul lui Iisus aduce ca noutate forma, combinatia de esente (levantica si trandafir rosu) cat si mesajul transmis.

Pentru ziua indragostitilor , firma noastra va scoate pe piata in produs specific acestei sarbatori: lumanarile for fi in forma de inima, de coloare rosie si cu arome e trandafir si levantica.acest produs va fi numit Valentine's Candels

Forma

Firma "Love-candels" va realiza din punct de vedere al formei produselor o gama variata de sortimente.

Lumanarile parfumate din gama standard "Magic-candels" vor avea o singura forma, dar culori si nume diferite. Forma unica va fi cea asemanatoare cu a unui glob, partea superioara fiind inchisa ermetic de un capacel sferic, pentru a mentine aroma lumanarii pe perioada utilizarii produsului.

Dimensiunile lumanarii vor fi: 11 cm/15 cm/12 cm (lungimea cercurilor sferei), diametrul sferic va avea 5 cm/9 cm/6 cm, iar inaltimea sferei va fi 9 cm.

Forma lumanarilor parfumate din gama realizata pentru perioada sarbatorilor de iarna va fi data de suportul metalic sub forma de brad ce va contine lumanarea din ceara. Inaltimea suportului de brad va fi 15 cm.

Forma produselor din gama pentru sarbatorile de Pasti va fi cea a unui ou. Forma/ou va avea inaltimea de 9,5 cm.

Compozitie

Dintre toate posibilitatile de fabricare a unei lumanari parfumate, firma "Love-candels" a optat pentru producerea de lumanari parfumate pe baza de ceara. Atat gama standard "Magic-candels" cat si gamele sezoniere prezinta o compozitie tip, diferentierea constand in diversitatea culorilor, a esentelor naturale si a formei.

Compozitia- tip: apa, glicerina, esenta, coloranti, parafina si stearina.

Functii

In realizarea acestui tip de produs, firma noastra a tinut cont de impresiile care se adreseaza tuturor factorilor senzoriali si a incercat prin caracteristicile produselor sa confere o stare generala de armonie, indemnand spre aprecierea frumusetii ansamblului.

1.Functie ambientala ( parfum )

Firma "Love-candels" isi propune ca prin candelele parfumate realizate sa intretina ambianta unei locuinte ca fiind placuta. Un interior este o frumusete complexa, de ansamblu: componentele ambientale ( forma, culori, lumini, sunete, miresme ) se potenteaza reciproc. Savoarea, individualitatea unei locuinte, este data de tot ceea ce creeaza stilul si impregneaza atmosfera cu personalitate, unicitate. Parfumul unei locuinte, potentat de parfumul unei lumanari parfumate, o caracterizeaza, o valorifica, o improspateaza, o infrumuseteaza si ne-o aduce mai aproape de suflet.

2.Fuctie aromoterapeutica ( relaxare - detoxificare )

Esentele florale sunt cel mai simplu si mai natural mod de a vindeca trupul bolnav. Ele se prezinta sub forma unor extracte lichide din flori, preparate homeopatic. Esentele florale sunt considerate adevarate medicamente in tratarea cu precadere a problemelor de natua emotionala, mentala si spirituala.

Esentele florale actioneaza cu delicatete asupra nivelurilor psihice in scopul restabilirii echilibrului mental. Esentele neutralizeaza influenta emotiilor negative asupra psihicului, inducandu-ne o stare de buna dispozitie si linistire sufleteasca. Infuziile de esente florale ne ajuta sa depasim mai usor blocajele mentale ce apar in situatii de stres, dandu-ne posibilitatea sa invatam mai mult despre noi insine. Pentru ca e mult mai bine sa ne adaptam ritmului accelerat al vietii, decat sa luptam de fiecare data impotriva ei.

Procesul de selectare a esentelor florale ne face constienti de problemele emotionale pe care le avem. Daca cineva ne va da o lista din care sa alegem ceea ce ne place, nu stim daca vor gasi solutia cea mai potrivita din punct de vedere medical. Putem alege o floare pentru ca ne-a placut dintotdeauna parfumul ei sau doar pentru ca are un colorit deosebit. Dar rareori ne gindim la rolul terapeutic pe care il are.

Parfumul lumanarilor vor produce consumatorilor o stare de relaxare data de proprietatile esentelor din compozitia sortimentului, realizand totodata o detoxificare a organismului uman de stari psihice negative.

3. Functie meditativa ( anti-depresie si anti-oboseala

Combinatia de esente florale din compozitia lumanarilor parfumate au si rolul de a crea efecte meditative la nivelul psihicului uman, determinand totodata anihilarea depresiei si a starii de oboseala.

Sistem de sustinere

Numele si marca

Investita cu functii complexe si multiple, de foarte multe ori insa suprasolicitata si exagerata ( dar uneori ignorata cu desavarsire ), marca face in prezent obiectul unor strategii distincte, axate pe probleme-cheie ale activitatilor pe piata, fiind utilizata deopotriva ca mijloc de identificare si de comunicatie.

Privita din unghiul de vedere al aspiratiilor consumatorului, ca functie si expresie a acestora, marca e considerata, in majoritatea cazurilor un "suprasemn" ce inmanuncheaza ansamblul semnificatiilor referitoare la produs sau serviciu, un mijloc de a numi, gasi, cumpara si recumpara un produs, de a reduce riscurile cumpararii unui produs care sa nu concorde cu propriile exigente, o modalitate simpla de a pastra in memorie ceea ce a invatat despre un produs in timpul utilizarilor anterioare, pentru a limita erorile de cumparare, si mai ales pentru a nu le repeta.

Firma noastra a decis ca intreaga gama de produse sa poarte aceeasi marca a producatorului, aceasta concide cu numele firmei: "LOVE-CANDELS".

Numele lumanarilor parfumate realizate de firma noastra va fi diferit, atat in cadrul gamei, cat si in cel al sortimentului.

Astfel, gama-standard va fi comercializata sub numele "Magic-candels". Cele cinci sortimente din aceasta gama se vor numi in functie de culoare, esenta naturala utilizata, efectul parfumului degajat la aprinderea lumanarii, mesajul transmis consumatorului. Astfel, avem:

a.               SPERANTA - candele de culoare alba;

b.              FERICIRE - candele de culoare rosie;

c.               LIBERTATE - candele de culoare albastra;

d.              RELAXARE - candele de culoare galbena.

Sortimentele din gama sezoniera de Craciun vor avea numele FAMILY-CANDELS, iar cele din gama produsa pentru Pasti vor fi comercializate sub numele ETERNITY

Emblema

Este reprezentata de numele de marca scris intr-o forma unica, redata de initialele firmei "LC".

Ambalajul

1. Ambalajul care va contine produsul in sine va fi constituit dintr-o cutie de carton decupata sub forma de stea pe una din partile ei laterale, lasand sa se intrevada culoarea lumanarii. Acest decupaj constituie un element diferential fata de marcile concurente. Cutia va corespunde dimensiunilor si formei lumanarilor parfumate, depasind aceste dimensiuni cu 1-2 cm.

Lumanarea va putea fi extrasa din ambalaj prin deschiderea din partea inferioara a fetei decupate.

Imaginea ambalajului va fi:

♣pentru gama "Magic-candels" o imagine din natura;

♣pentru gama sezoniera de Craciun un peisaj de iarna;

♣pentru gama sezoniera de Pasti o imagine reprezentand ingeri.

2.Ambalajul pregatitor pentru distributie va contine, pe langa elementele prezentate anterior, o folie protectoare care va conferi siguranta in transportul lumanarilor parfumate. Folia va fi inlaturata de catre distribuitori la punctele de desfacere.

3. Ambalajul pentru transport va fi format din cutii de carton, mari, in care vor fi depozitate 20 de lumanari parfumate.

Eticheta

Eticheta atasata ambalajului de expunere va contine la baza ambalajului: numele produsului, numele producatorului, marca, compozitia, mod de utilizare si pastrare ( utilizati doar pe suprafete rezistente la caldura ), data fabricarii si termenul de valabilitate.

Pretul mediu: 99.900 mii lei

Acest pret, include costurile de productie , cheltuielile care s-au efectuat pentru promovare, transportul si adaosul comercial.

Politici de pret

Factorii care influenteaza pretul

1. Costurile de productie reprezinta factorul decisiv in stabilirea preturilor lumanarilor parfumate. Costurile de productie sunt influentate in primul rand de costurile materiilor prime utilizate.

Materia prima careia firma "Love-candels" ii acorda cea mai mare atentie reprezinta planta din care este extrasa esenta naturala utilizata in compozitia cearei. Esentele naturale utilizate in fabricarea produsului nostru sunt cumparate de la producatori externi plecand de la premisa ca potentialul consumator doreste in primul rand calitate de la produsele noastre, crearea unui produs natural, care sa confere pe langa functia ambientala cunoscuta a lumanarilor parfumate si efecte aromoterapeutice, a devenit pentru firma noastra obiectiv principal.

In conditiile unor costuri de productie ridicate, firma a hotarat practicarea unor preturi ridicate.

2.Ciclul de viata al produsului reprezinta un alt factor important de care tinem cont in stabilirea pretului, intrucat fiecare etapa din viata produsului se caracterizeaza printr-un anumit nivel al cererii, care va influenta strategiile de pret in etapele ulterioare.

In faza de lansare, firma "Love-candels" opteaza pentru politica pretului de smantanire, justificand acest pret prin prisma costurilor mari presupuse de crearea acestor produse diferentiate de cele existente pe piata. Acest pret ridicat va determina impresia consumatorului asupra produsului firmei, care va asocia pretului ridicat o calitate maxima.

In faza de crestere, firma va adopta o strategie a pretului in usoara scadere pentru a determina o stimulare a cererii.

Faza de maturitate ( chiar si in conditiile unei concurente puternice ) va fi caracterizata de o politica de stabilizare a preturilor, firma optand in continuare pentru materializarea ideii pret ridicat - calitate maxima.

Intr-o potentiala faza de declin, firma va opta pentru imbunatatirea radicala a produsului ( modificarea combinatiei de esente, a raportului aroma-forma-ambalaj etc. ), incercand o revigorare accentuata si optand pentru obiectivul de baza: maximizare profit in stransa legatura cu satisfactia maxima a clientului.

Strategia de pret

Firma "Love-candels" a adoptat strategia pretului ridicat - strategia smantanirii, caracterizata printr-o serie de elemente: grad de noutate foarte ridicat in comparatie cu produsele pe care consumatorii le cunosc deja, posibilitate scazuta de concurenta puternica, costuri de marketing ridicate comparativ cu cele ale concurentei etc.

Firma "Love-candels", ca producator de lumanari parfumate din ceara, va influenta decisiv pretul distribuitorului prin pretul de productie.

Adaptarea pretului

Pentru a stimula cererea pentru produsele nou lansate, firma noastra adopta urmatoarele cai de atragere a cumparatorilor :

Acordarea de rabaturi comerciale pentru achizitionari en-gross de lumanari parfumate intr-un numar mai mare de 200, de catre persoane juridice ( restaurante, hoteluri, cabinete terapeutice )

Practicarea unor preturi promotionale pentru atragerea clientilor si stimularea cumpararii produsului nou.

Pentru gama de sezon - Craciun si Pasti - firma "Love-candels" adopta o strategie de pret promotional: pentru cele doua zile care preced prima zi de Pasti/Craciun, produsele sunt oferite spre vanzare la preturile stabilite prin politica de pret, in zilele care urmeaza sarbatorii ( dupa 7 zile ) preturile vor scade cu 10-15%.

Pentru gama standard "Magic-candels", cu ocazia lansarii produsului, firma "Love-candels" ofera la cumpararea unei lumanari parfumate din acelasi sortiment (SPERANTA, LIBERTATE, RELAXARE si FERICIRE ), un suport de lumanari din sticla.

Pentru clientii fideli persoane fizice, la achizitionarea repetata timp de trei luni a unui stoc minim de trei cutii mari care vor avea cate 20 de lumanari parfumate plus accesorii de stans lumanari.

   

Promovarea

Reclama

Obiectivele reclamei la produsul lumanari parfumate "Love-candels" sunt:

Informare asupra calitatii produsului

Individualizarea produsului prin promovarea calitatii sale inedite.

Tehnicile si mijloacele de reclama utilizate de firma noastra sunt:

1.Reclama mass-media

prin presa locala: Ziarul de Iasi, Casnica, Casa Lux )

reclama radio: Pe un fundal de izvor susurand, o voce feminina, suava, rosteste: "Gaseste-ti libertatea, afla-ti speranta, trezeste-ti melancolia, cauta-ti fericirea, descopera esenta.si iubirea. Incearca si tu aroma inconfundabila a lumanarilor parfumate "Love-candels."

Aria de raspandire a radio-ului a crescut o data cu cresterea standardului de viata si reducerea relativa a pretului la acest produs. Radio-ul este un mijloc de informare mai des intalnit decat presa si de aceea firma noastra mizeaza pe faptul ca multe persoane ascultatoare ale posturilor de radio alese de noi pentru promovarea lumanarilor parfumate vor fi potentiali consumatori ai produselor "Love-candels". Posturile de radio pe care vor rula anunturile publicitare sub forma mai sus prezentata vor fi: Kiss FM , Radio Iasi si Radio HIT. Aceste posturi de radio au mare audienta in randul populatiei din Iasi si nu numai.

2.Reclama exterioara

panouri publicitare amplasate in cinci puncte strategice ale Iasului care vor    contine: o imagine reprezentand lumanari parfumate in diverse culori si forme si mesajul "Le vezi culoarea, dar le simti aroma?" urmat de slogan ( "Love-candels". Ard ca sa-ti dea parfumul vietii!" ).

publicitatea pe vehicule ( autobuze RATC ) care va asigura raspandirea informatiei pe care dorim s-o transmitem la o gama larga de consumatori. Forma afisajului va urmari structura aratata mai sus, in cadrul promovarii prin panourile publicitare.

promovarea prin fluturasi distribuiti in cabinete de aromoterapie, restaurante, hoteluri, super-marketuri. Fluturasii vor contine acelasi format ca si in promovarea pe panouri publicitare si pe vehicule, avand forma distinctiv rotunda. In conceperea activitatii de promovare, firma noastra doreste informarea publicului nostru tinta in legatura cu oferta noastra.

Promovarea vanzarilor

Este proiectata sa completeze reclama si sa coordoneze vanzarea personala. Actiunile de promovare a vanzarilor vizeaza impulsionarea publicului sa incerce produsele noastre, precum si cresterea cantitativa a vanzarilor.

Tehnicile utilizate in promovare sunt:

1.Publicitatea la locul vanzarii. Persoane delegate de firma noastra vor imparti fluturasi si vor oferi informatii despre produsele promovate de noi.

2.Cadourile promotionale. La fiecare lumanare parfumata cumparata din cele produse de "Love-candels", cumparatorilor li se vor oferi accesorii.

Relatiile publice

Relatiile publice sunt mai complexe si mai directionate decat publicitatea. Ele reprezinta un efort planificat al firmei pentru a influenta atitudinile si opiniile unui grup specific de clienti sau grup de interese, utilizand cele mai diverse cai de abordare, pana chiar sponsorizare, evenimente caritabile.

Pentru dezvoltarea relatiilor sale publice, firma "Love-candels" si-a propus sa colaboreze cu Primaria Iasului in actiunea noastra de a oferi Mitropoliei "Sf. Paraschiva" lumanari parfumate din gama produselor noastre.

Produs

Perioada

Cantitatea

Motivatie

Family-candels

12.000 buc

Aceste lumanari fac parte din gama speciala de Craciun.

Magic -candels

7.000 buc

Aceasta gama

Valentine's Candels

10.000 buc

Acesta gama este speciala acestei luni a indragostitilor

DistributiaPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 5126
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved