Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Marketing Online: Studiu de caz

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micKAERTY Distribution Computer SRL este o societate cu capital integral privat strain si are ca principal obiect de activitate comercializarea de componente IT precum si sisteme asamblate la comanda. Societatea a fost infiintata la 28.02.2005 cu un capital social de 400 RON si este inmatriculata in Registrul Comertului cu numarul . Bucurandu-se de o dezvoltare rapida, s-a impus pe piata romaneasca prin calitatea produselor comercializate respectand cele mai stricte norme de calitate europene. Sediul firmei SC KAERTY Distribution Computer SRL este situat in Municipiul Bucuresti, sector 6, Str. Alexandru Borneanu nr. 2.În primul an de functionare KAERTY Distribution Computer SRL isi axa activitatea mai mult pe distributia tehnicii de calcul, dar incepand cu anul 2006 aceasta are ca obiectiv comercializarea online de produse IT prin intermediul magazinulului sau virtual www.KAERTY.ro si abandonarea pietei de distributie. Astfel, societatea ofera servicii de:

Vanzare online componente si echipamente IT, sisteme asamblate.

Suport si consultanta IT tututor clientilor si vizitatorilor.

Servicii post-vanzare: asistenta tehnica, livrare comenzi, garantii.

Servicii hardware :

diagnosticare placa de extensie (PCI, AGP), procesor, placa de baza,

hard- disk, CD-ROM, CD-R, DVD, DVD-R;

instalare / inlocuire cooler procesor, ventilator sursa de alimentare;

instalare / inlocuire floppy-disk, hard-disk, CDROM, CD-R, DVD,

DVD-R, procesor, placa de baza, placa video, fax-modem,    placa de

sunet, TV tuner, sursa de alimentare, placa de retea;

recuperare de date de pe hard-disk-uri.

Ø    Servicii software :

¨ instalare, configurare sisteme de operare inclusiv drivere;

¨ instalare diverse programe ( jocuri, MS Office, s.a.);

¨ devirusare sistem - fara reinstalarea sistemului de operare.

Ø    Proiectare si configurare retele:

¨ proiectare retea;

¨ instalare, cablare HUB-uri/ switch-uri;

¨ instalare, configurare sisteme wireless.

STRUCTURA ORGANIZATORICA A SOCIETATII

Societatea KAERTY Distribution Computer SRL are in prezent 10 angajati cu un grad inalt de calificare in domeniul IT&C. Media de varsta a angajatilor este de 29 ani si toti dispun de studii superioare si experienta in domeniu de peste trei ani.


Figura 2. ORGANIGRAMA Societatii KAERTY Distribution Computer SRL

Departamentul de management: la nivelul acestui departament se hotaraste si se actioneaza pentru indeplinirea obiectivelor firmei, se repartizeaza resursele si se gestioneaza fenomenele specifice procesului de munca. Coordonatorul departamentului de management (Mihailescu Catalin, in varsta de 34 ani) este purtatorul de cuvant al firmei in legaturile pe care aceasta le are cu exteriorul. Are rolul de a-i atrage pe angajati in jurul obiectivelor prioritare si de a se implica in problemele legate de satisfacerea clientilor.

Departamentul de vanzari : este departamentul care se ocupa de preluarea, procesarea si finalizarea comenzilor de produse destinate utilizatorilor individuali sau firmelor de mici sau mari dimensiuni. Membrii acestui departament (Enache Cristina - 31 ani, Sarbu Simona - 31 ani, Florin Crisan - 25 ani) asigura asistenta tehnica clientilor pentru alegerea optima a produselor.

Departamentul de marketing : in cadrul acestui departament sunt stabilite strategiile de comunicare ale KAERTY.ro si, tot aici, sunt gandite campaniile de marketing pentru produsele si serviciile oferite atat de catre site-ul www.KAERTY.ro cat si de firma KAERTY Distribution Computer in sine (coordonatori : Lavranciuc Ana - 22 ani, Mihailescu Catalin - 34 ani).

. Departamentul de documentare : operatorii de documentare tehnica (Tudor Elena - 22 ani, Lavranciuc Ana - 22 ani) din interiorul acestui departament creeaza si modifica bazele de date pentru site pe baza unor cataloage tiparite sau online ale producatorilor.

5. Departamentul tehnic : echipa de tehnicieni ai acestui departament se ocupa de asamblarea si configurarea sistemelor de calcul, diagnosticarea si repararea componentelor defecte precum si proiectarea si configurarea retelelor cablate si wireless (Coordonator Maciuca Bogdan- 25 ani.)

6. Departamentul de garantii : echipa acestui departament (Antohi Catalin - 24 ani, Maciuca Bogdan - 25 ani) preia produsele defecte de la clienti si mentine legatura cu reprezentantele producatorilor pentru optimizarea timpilor de rezolvare a inlocuirii/repararii produselor aparute in perioada de garantie sau post-garantie.

7. Departamentul logistica : coordoneaza lantul de aprovizionare - gestiune - livrare asigurand astfel livrarea comenzilor intr-un interval optim. Livrarile se realizeaza prin intermediul parcului auto propriu (condus de Cosmin Geanta, 37 ani) sau prin intermediul unui curier rapid (Nemo Express), tip door-to-door, atat in Bucuresti cat si in tara.

8. Departamentul finaciar-contabil : in cadrul acestui departament se transfera toate documentele spre analiza indicatorilor financiari si a controlului fluxurilor de lucru (coordonator Calomfirescu Florentina - 34 ani).

SITUATIA ECONOMICO-FINANCIARA A SOCIETATII

În prezent KAERTY Distribution Computer SRL dispune de un capital social de 400 RON, reprezentat de un numar de 40 parti sociale in valoare de 10 RON/ parte sociala. (DESPRE PROPRIETAR...) Finantarea activitatii se face predominant din surse proprii, iar la data intocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitatii cuprindea in proportie de 95% capitaluri proprii si doar 5% datorii curente catre furnizori si institutii ale statului. La nivelul anului 2005, la infiintarea societatii, aceasta si-a consolidat imaginea si pozitia pe piata tinta avand o valoare a cifrei de afaceri de 4.029.757 RON cu un profit de 66.316 RON . Însa in 2006 societatea inregistreaza o scadere a cifrei de afaceri, aceasta fiind de 3.990.459RON. Aceasta scadere era prevazuta si asteptata deoarece societatea a trecut de la activitatea de distributie a tehnicii de calcul la comercializarea online a produselor IT. Tot in acest an s-a inregistrat si o pierdere de 4.486RON datorita faptului ca KAERTY a investit aproximativ 1.850.000 RON in mutarea intr-un sediu nou in Bucuresti, precum si in crearea portalului de pe care isi conduce vanzarile pe Internet. La nivelul anului 2007 cifra de afaceri a fost de 3.022.527 RON iar profitul inregistrat de 18.000RON. În acest an societatea a continuat cu investitii in perfectionarea site-ului, in angajarea de personal calificat, precum si intr-un sistem mai eficient de contabilitate.

PRINCIPII SI VALORI DE BAZA ALE SOCIETATII

1.Responsabilitate, Competenta, Profesionalism : KAERTY isi adapteaza mereu modelul afacerii si sistemul de comunicare pentru a deveni locul unde fiecare ar putea gasi simplu ceea ce isi doreste. Daca vorbim de responsabilitate atunci ne putem referi la calitatea produselor si serviciilor oferite care constituie elementul principal care face diferenta intre KAERTY.ro si concurenta. Toate produsele vandute sunt insotite intotdeauna de certificatul de garantie emis de producator sau de importator, in conditiile legii asa incat KAERTY nu isi permite sa vanda produse cu un grad indoielnic

Figura 3. Principiile si valorile de baza ale KAERTY Distribution Computer

de calitate sau produse care sunt vechi. Competenta si profesionalismul pleaca de la ideea ca relatia dintre comerciant si client este principiul de baza al functionarii unei afaceri. KAERTY, in acest sens, urmareste cateva reguli : isi propune o relatie cu clientii bazata pe incredere si respect reciproc, isi asuma toate promisunile facute de agentii de vanzari (pret, termen de livrare, calitate produselor) si raspunde contracual in fata

clientilor[1] daca acestea nu sunt respectate si cauta intodeauna sa minimizeze timpii de raspuns la comenzile facute de clienti.

Creativitate si innoire : KAERTY isi propune sa cultive un stil propriu pe piata online din Romania. Astfel, KAERTY urmareste ca site-ul sau arate impecabil si sa atraga atentia clientilor cu un design care sa aduca noutate printre randurile navigatorilor pe Internet, sa fie usor de utilizat, sa prezinte cele mai noi produse aparute in domeniul IT. Pentru a oferi clientilor o mai buna prezentare a produselor sale, KAERTY a deschis si un showroom cu un design avangardist unde acestia pot testa si achizitiona ultimele noutati din oferta hardware KAERTY. Tot aici specialistii firmei ofera informatii detaliate despre produsele care urmeaza a fi achizitionate si consiliaza clientii in configurarea sistemelor dorite.

3. Spirit de echipa : Deoarece relatia KAERTY cu clientii devine din ce in ce mai directa si timpul programul de lucru devine mai solicitant, conducerea firmei cauta sa motiveze si sa stimuleze angajatii in obtinerea de performante prin recompensarea acestora, prin reproiectarea posturilor in sensul avansarii unora dintre ei. KAERTY a invatat, de-a lungul timpului, sa investeasca in oamenii pe care ii angajeaza pentru ca numai avand o echipa cu specialisti buni poti ajunge la obiectivele propuse.

4. Viziune clara : Pentru a avea o viziune clara asupra dorintelor clientilor, KAERTY intotdeauna cauta sa raspunda la intrebarea "DE CE ar cumpara potentialii clienti produsul de la KAERTY.ro?". În acest sens, viziunea trebuie conceputa din perspectiva clientului, iar KAERTY vine cu o serie de argumente : un pret rezonabil la produse, deservire la standarde inalte, personalizarea produselor, un sistem bine pus la punct de discounturi.

5. Organizare : Toate activitatile ale KAERTY.ro au la baza acest principiu deoarece organizarea este cheia controlului si predictibilitatii afacerilor pe termen lung. Conducerea KAERTY.ro afirma ca "nimic nu trebuie sa fie lasat la voia intamplarii altfel, profitul va fi la fel de fluctuant ". Acest principiu urmareste sa grupeze salariatii si sa creeze un set stabil de functii, sa angajeze sarcinile si activitatile, sa stabileasca legaturile necesare pentru dirijarea eforturilor in scopul realizarii obiectivelor companiei.

6. Diplomatie si inteligenta : Echipa magazinului online KAERTY.ro pune in functiune, in cadrul relatiilor cu clientii, tactici si strategii optime (felul in care se prezinta in fata publicului tinta, calitatea serviciilor oferite, nivelul preturilor fata de cele existente pe piata etc.), pentru ca, in general, trebuie sa tratezi clientii asa cum ai vrea sa fii tratat tu insuti. Simtul etic se recunoaste in respectul manifestat fata de actualii si potentialii clienti.

7. Intuitie si anticipatie : KAERTY.ro prevede, anticipeaza si planifica modul de satisfacere a dezideratelor clientilor. Prin expunerea cerintelor si motivelor clientilor, KAERTY.ro vine in intampinarea asteptarilor acestora cu solutii (solutii noi, solutii complete) adecvate nevoilor lor.Decizia de cumparare a unui client de pe www.azerty.ro este publicata pe site in sectiunea rezervata contului pe care clientul l-a creat, iar cand acesta isi da acordul de cumparare (printr-un singur click care inseamna, de fapt, o semnatura digitala) se inchie un contarct virtual intre Azerty si client. Din acest moment ambele parti trebuie sa-si respecte angajamentele luate.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2286
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved