Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


PATRU LUCRURI CARE TREBUIE FACUTE - MLM

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micPATRU LUCRURI CARE TREBUIE FACUTE - MLM

In prima prezentare am vorbit cate ceva despre lucrurile ce TREBUIE FACUTE, iar in a doua ceva despre lucrurile ce NU TREBUIE FACUTE in munca ta de construire a structurii MLM in adancime.In aceasta prezentare iti voi arata cele patrii lucruri CARE TREBUIE FACUTE pentru a avea succes intr-un program MLM. Cele patru lucruri sunt de o absoluta NECESITATE.

Cei care castiga in Multi-Level Marketing 100.000 sau 200.000 dolari pe an (sau mai mult) AU FACUT si CONTINUA SA FACA patru lucruri necesare.

Pentru a te ajuta sa-ti reamintesti cele patru lucruri necesare, folosesc o povestire pe care o poti spune oamenilor tai. Ei nu numai ca se vor inspira din ea, ci intr-adevar isi vor REAMINTI ce trebuie sa faca.

Iata cum incepe povestirea:

Imagineaza-ti ca doresti sa faci o excursie cu masina din Washington in California. Parasesti orasul

Washington destul de ploios in timpul verii (in realitate nu e chiar asa de ploios pe cat doresc oamenii sa-l infatiseze) si calatoresti cu familia spre insorita Californie. Soarele Californiei reprezinta atingerea scopurilor tale in programul MLM din care faci parte. Cand vei ajunge acolo vei fi un om PLIN DE SUCCES, ajungand

in FRUNTE!

PRIMUL LUCRU pe care trebuie sa-l faci este sa URCI in masina si sa PORNESTI.

Orice persoana din MLM care a facut o multime de bani, a trebuit mai intai sa porneasca afacerea. Suma de bani necesara pentru start depinde de compania MLM si programul de marketing pe care l-ai ales ca 'vehicul'.

Costurile difera de la aproape nimic pana la 12.50$, 45$, 100$, 200$ sau 500$, ori chiar mai mult (in cazul companiei RA Group, pachetul de strat nu costa mai mult de 140 RON).

AL DOILEA LUCRU de care ai nevoie in aceasta excursie, este BENZINA si ULEIUL.

In drumul tau spre California, vei consuma carburant si ulei (produse) si va fi necesar sa realimentezi pe parcurs. In MLM se lucreaza cel mai bine CU produse CONSUMABILE. Deci, vei utiliza acest fel de produse si vei dori sa le cumperi din nou, mereu aceleasi

produse Ceea ce inseamna ca TREBUJE SA FOLOSESTI PRODUSELE companiei

pe care o REPREZINTI.

Dupa cum am spus in prezentarea #1, cu 780 de distribuitori in structura, indiferent de program, volumul produselor rulate va fi imens. Cred ca iti dai seama de avantajele construirii unei afaceri care distribuie produse consumabile.

(Majoritatea companiilor Multi-Level Marketing fac parte din aceasta categorie.)

Produsele neconsumabile se vand cel mai bine cu amanuntul (in magazine) sau in vanzare directa (dar nu intotdeauna).

Un alt rezultat al utilizarii produselor de catre tine, este ca vei fi entuziasmat de acestea. Calitatea lor superioara, fata de cele din magazine, provine din investitiile facute de companiile MLM in dezvoltarea gamei de produse. In loc sa-si cheltuiasca banii pe reclame, companiile investesc in calitatea produselor.

AL TREILEA LUCRU pe care trebuie sa-l faci este sa intri pe rand in TREPTELE DE VITEZA pana la treapta cea mai mare! Se stie ca nimeni nu porneste masina din ultima treapta de viteza. Intotdeauna se porneste cu schimbatorul de viteza in punctul NEUTRU al treptelor de viteza. (De remarcat ca nu conducem o masina cu schimbator automat de viteza). Chiar daca ne aflam deja in masina, cu cheia de contact rasucita si motorul turat, pana nu vom scoate schimbatorul de viteza din punctul neutru al vitezelor, nu vom ajunge niciodata in California sau in alta parte.

Asadar, ca sa intri in viteza trebuie sa sponsorizezi pe cineva in afacerea ta. Cand sponsorizezi o persoana esti deja in PRIMA VITEZA. Parerea mea este ca trebuie sa intri in viteza intai de 5 ori, asadar sa sponsorizezi 5 oameni SERIOSI. Intr-una din prezentarile ulterioare iti voi explica cum sa-i alegi.

Daca vrei ca oamenii tai sa intre si ei in viteza, trebuie sa-i INVETI cum sa intre in viteza intai prima data, sponsorizand o persoana. Cand fiecare din cei 5 oameni ai tai vor intra in viteza intai de 5 ori, tu vei ajunge de 25 ori in VITEZA A DOUA.

Acum, ii vei invata pe cei 5 oameni ai tai cum sa-i instruiasca pe cei 5 ai lor sa intre in viteza intaia de 5 ori. Deci. oamenii tai vor ajunge in viteza a doua de 25 ori fiecare, ceea ce te va duce in VITEZA A TREIA de 125 ori. Cand ai construit nivelul trei de distribuitori in structura ta, inseamna ca te afli deja in VITEZA A TREIA.

Ai observat vreodata cat de lin ruleaza o masina in viteza a patra? Acelasi lucru se va intampla si in structura ta. Probabil vei dori sa intri cat de repede in treapta cu VITEZA MAXIMA (in cazul nostru viteza a patra), dar acest lucru se va intampla numai atunci cand distribuitorii din primul nivel ajung in viteza a treia, ceea ce inseamna ca tu vei ajunge intr-adevar in VITEZA A PATRA.

Bineinteles, vei dori ca si oamenii tai sa ajunga in VITEZA MAXIMA sau VITEZA A PATRA, pentru ca atunci vei putea cupla STABILIZATORUL de viteza si vei putea 'conduce'' masina fara sa tii piciorul pe pedala de acceleratie. Altfel vorbind, afacerea ta va functiona 'automat'.

Cum poti ajunge aici? Nimic mai simplu! Trebuie doar sa-i ajuti pe cei sponsorizati de tine sa-si invete colaboratorii sa intre in VITEZA A TREIA, ceea ce-i va pune pe ei in VITEZA A PATRA si pe tine in STABILIZATOR.

AL PATRULEA LUCRU necesar in timpul calatoriei tale spre California este sa-ti folosesti timpul disponibil ca sa IMPARTI produsele cu oamenii din masina ta. Lasa-i sa le incerce, lasa-i sa descopere avantajele produselor pentru ca atunci cand vor dori sa stie de unde sa le cumpere, ghici ce ai de facut? Asa ca, imparte produsele cu prietenii tai si fa-i clienti-prieteni. De notat ca, pentru o parte din oameni, aceasta este singura activitate de vanzare din toata afacerea.

In acest moment al prezentarii este important de observat ca, parcurgand primele trei prezentari (#1, #2 si #3) am vorbii despre cele PATRU LUCRURI CARE TREBUIE FACUTE pentru a avea succes. Dar, nu am spus NICIODA ca TREBUIE sa iesi pe piata si sa VINZI. Afirm inca odata ca nu trebuie sa vinzi produsele in sensul normal al cuvantului 'a vinde' si INSIST asupra faptului ca trebuie sa IMPARTI produsele cu prietenii tai. Poti sa le imparti chiar si cu strainii. Cand vor vedea avantajele produselor si vor intelege planul de marketing, vor deveni cu siguranta NOII TAI PRIETENI.

Nu ai nevoie nici macar de un numar mare de clienti. Daca ai doar 10 sau chiar mai putin este O.K.! Inseamna ca punctul nr. 4 (din figura urmatoare) are importanta minima. Chiar daca ar lipsi acest punct '4', putem totusi sa ajungem in California, acordand atentie celorlalte trei puncte, deci dezvoltand structura MLM.

SA OBSERVAM ca, daca nu indeplinesti punctul nr. 3 de mai sus (adica nu intri intr-o treapta superioara de viteza), in schimb acorzi mai multa atentie punctului 4 (vinzi foarte mult), nu vei ajunge la destinatie. (Asta fac vanzatorii - ei raman mereu pe drum.)

Odata inteles acest principiu, corelat cu prezentarile #1 si #2, iti vei putea dezvolta o atitudine corecta fata de MLM.

Pornind de la desenul cu treapta intai de viteza, trebuie sa dezvolti in subconstientul interlocutorului tau semnificatia NUMARULUI 5. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti cinci persoane serioase care doresc sa fie cu adevarat implicate in afacere. Vei intalni oameni de la care vei auzi deseori urmatorul raspuns, referitor la afacerea lor MLM: 'Eu nu gasesc pe nimeni care sa doreasca sa vanda!' Din

nou apare cuvantul 'a vinde'. NU MAI CAUTA persoane care vor numai sa vanda!

CAUTA PERSOANE care vor sa castige in plus 600$, 1200$ sau 1500$ pe luna, fara a merge la serviciu in fiecare zi. Cunosti, tu sau prietenii tai, astfel de oameni? Raspunsul va

fi la unison: 'Da, toata lumea vrea sa castige un han in plus!' Ei bine, acestia sunt oamenii cu care trebuie sa vorbesti, pentru ca oricine ar dori sa aiba o astfel de sursa de castig.

Mai trebuie sa punctezi ca sunt necesare 5 pana la 10 ore pe saptamana din timpul lor liber pentru a construi afacerea, dupa care poti incheia astfel: 'Ce e rau in asta?'

Uneori, oamenii intra in MLM, crezand ca totul se va rezolva de la sine, doar pentru ca au semnat un contract. Nici chiar asa! Aminteste-ti ca masina pe care o conducem spre California NU are schimbator AUTOMAT de viteza.

Cunoastem cu totii oameni care au urmat un colegiu ca sa obtina o diploma si o calificare. Sunt oameni capabili, care doresc sa realizeze ceva in viata. Poate ca faci parte dintre ei. Mergi la scoala zilnic, studiezi toata ziua (uneori chiar si noaptea), saptamana de saptamana, ani in sir. Dar. dupa ce obtii diploma, cat poti castiga intr-un serviciu? Ce perspective poti avea muncind ca salariat?

RECOMANDAREA mea este sa-ti faci timp 5 pana la 10 ore pe saptamana sa INVETI cele 10 prezentari sintetice si tot ceea ce se poate despre compania MLM pe care o reprezinti. Dupa ce le-ai invatat si le-ai inteles, poti sa-i inveti si pe altii. Cartea pe care o citesti acum, este cheia succesului de maine. Nu doresc sa te descurajez ca nu ai putea instrui pe cineva cu ceea ce ai invatat aici. Nici nu am pretentia sa o faci imediat dupa

ce ai citit sau auzit prima data aceste concepte. De fapt nici NU TREBUIE sa o faci!

Aminteste-ti ca, pentru a intra intr-un program MLM trebuie sa ai un SPONSOR. Daca sponsorul tau este unul REAL, el te va ajuta sa sponsorizezi primele 5 persoane. Atentie: este vorba de o RELATIE DE COLABORARE. In cadrul acestui proces de instruire practica, sponsorul expune cele 10 prezentari sintetice (individual sau in grupuri) oamenilor tai, dar in acelasi timp te instruieste si pe tine. Pe de alta parte, oamenii sponsorizati de tine fac parte si din structura sponsorului tau.

Iti sugerez sa-ti stabilesti cate un scop personal din ce in ce mai mare pe parcurs. Dupa ce ai urcat 20 % pe scara cariererei de succes, trebuie sa CUNOSTI si sa INTELEGI cele 10 PREZENTARI SINTETICE. Dupa parcurgerea a 3/4 din drum vei fi capabil sa-ti ISTRUIESTI oamenii din structura. Cand vei fi aproape de varf, vei fi in stare sa-i INVETI pe oamenii tai cum sa-si INSTRUIASCA oamenii din propria lor structura. Aceste scopuri se pot ATINGE intr-un timp relativ scurt, daca urmezi sfaturile mele.

Poti reciti aceasta carte (sau reasculta caseta audio cu cele 10 prezentari sintetice), poti studia sau reflecta, de cate ori doresti. Daca ti s-ar cere sa faci un legamant ca vei parcurge materialul de 5, 6 sau 10 ori, pentru ca dupa un an sa castigi 2, 3, 4 sau 6 MII DE DOLARI PE LUNA, nu crezi ca merita sa inveti 5 pana la 10 zece ore pe saptamana?

Trebuie sa admiti ca ai descoperit o cale foarte usoara 'de a merge la scoala', nu-i asa? Daca arunci o privire in cursurile universitare si incerci sa inveti materia pe care o contin, vei trage concluzia ca acestea nu-ti vor aduce intotdeauna veniturile de mai sus, itr-o perioada atat de scurta!

Bun venit la Universitatea MLM!

DE RETINUT

► Patru lucruri necesare pentru a avea succces in MLM:

4. Urca si porneste

5. Foloseste produsele

6. Schimba viteza intr-o treapta superioara

7. Imparte produsele cu prietenii (vinde produsele)

Numarul 5 are o semnificatie aparte in MLM.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1898
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved