Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Politica preturilor

Marketing



+ Font mai mare | - Font mai mic



Politica preturilor

Adoptarea sistemului de formare a preturilor se face prin politici speciale privind rabaturile, alegerea clauzei FOB sau CIF, corelatiile dintre preturile din cadrul unei game de produse, etc. [8]



Rabaturile sunt reduceri acordate fata de preturile de baza si imbraca mai multe forme:

rabaturile oferite intermediarilor, reprezinta o forma de plata pentru functiile de marketing executate;

rabaturile pentru cantitatile cumparate, reprezinta o stimulare a clientilor de a face cumparaturi in partizi mari;

rabaturile pentru activitatile promotionale, se acorda pentru participarea revanzatorilor la programele de promovare a produselor intreprinderii.

Politica preturilor fata de pozitia geografica a clientului are in vedere modalitatea de plata a cheltuielilor de transport a marfurilor. Aceste cheltuieli pot fi suportate de catre cumparator, vanzator sau pot fi impartite de ambele parti.

Politica preturilor in functie de gama de produse, are ca obiectiv stimularea vanzarilor tuturor produselor din gama respectiva.

Politica determinarii revanzarilor de a mentine un anumit nivel al pretului, se refera la controlul producatorului asupra pretului practicat de catre verigile din cadrul lantului de distributie.

Politica reducerii temporare a pretului la unele produse selectionate pentru atragerea clientilor, urmarind realizarea profitului pe ansamblul produselor, unele firme practica vanzarea sub costul unitar al unor produse bine cunoscute si frecvent cumparate, cu scopul atragerii clientilor in magazin in speranta ca vor cumpara si celelalte produse cu preturi normale.

Politica garantiilor fata de declinul pretului, se practica in cazul produselor cu o cerere fluctuanta.

Politica pretului psihologic, presupune a produce manifestari ale cererii bazate mai curand pe restrictii emotionale decat pe consideratii economice.

Politica de competitie prin preturi se poate realiza prin scaderea pretului de catre o firma sau de catre concurentii acesteia. Reducerea pretului se poate datora fie aparitiei pe piata a unui concurent puternic, fie pentru reducerea cantitatilor prea mari de marfuri existente in stoc.



Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1139
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved