CATEGORII DOCUMENTE |
Alimentatie nutritie | Asistenta sociala | Cosmetica frumusete | Logopedie | Retete culinare | Sport |
APITERAPIE
Apiterapia este terapia cu produse apicole.
Mierea -este singurul produs dulce cu calitati datatoare de viata care nu se gasesc in nici un alt aliment. In timp ce zaharul trebuie sa fie supus unui proces de invertire in organism, in cazul mierii, acest proces a fost efectuat deja de catre albina, cu ajutorul secretiilor salivare glandulare. Mierea contine: monozaharide direct asimilabile (levuloza si dextroza), minerale, fier, clor, potasiu, calciu, sodiu, fosfor, aluminiu, magneziu, vitamine, enzime, hormoni, inhibine (= antibiotici naturali) etc. Ea umple toate golurile care ar putea aparea in hrana zilnica, sustine si intretine starea de sanatate a organismului. Mierea se asimileaza usor si repede. Ea nu are asadar nici un element chimic comun cu zaharul.
La mierea matura procentul de apa trebuie sa fie de maxim 18%. Mierea matura are ardere completa; in procesul de metabolizare nu necesita nici o prelucrare din partea organismului uman. Densitatea mierii este mai mare decat a apei; cu cat densitatea ei este mai mare, cu atat mierea intra mai mult intr-un proces natural de cristalizare care-i conserva calitatile.
Este tonic muscular; prin arderea ei rezulta apa, energie si dioxid de carbon; nu ingrasa.
Din punct de vedere medical, mierea este recomandata in diverse afectiuni; in cazul copiilor: fixeaza calciul.
Ceara - este o substanta grasa; albina consuma cam
Polenul - contine absolut toate vitaminele si complexele vitaminice, proteine (aproximativ de 5 ori mai multe decat carnea) si toti aminoacizii (esentiali si neesentiali). Este foarte benefic intr-o multitudine de afectiuni: in terapia anemiei, a starilor de slabire, convalescenta, inapetenta, este un foarte bun protector hepatic. Se administreaza in timpul meselor; trebuie mestecat foarte bine si dizolvat inca in gura, prin intermediul salivei bucale; in perioade critice se iau cate 2-3 lingurite pe zi; cura cu polen va dura cam o luna, apoi pauza; nu se fac mai mult de 2-3 cure cu polen pe an.
Pastura - este polenul prelucrat natural de catre albina; are proprietati net superioare polenului, insa este destul de greu de recoltat, si in cantitati foarte mici; este cea mai buna protectoare si reconstructoare a ficatului; combinata cu propolisul are rezultate extraordinare si in hepatita B sau C. Se consuma cam ½ lingurita pe zi. Foarte eficienta, pe langa celelalte afectiuni mai usoare, in hepatite si in scleroza multipla.
Propolisul - este produsul natural cel mai apropiat de panaceu. Compozitia sa este inca insuficient elucidata. Este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut; este restructurant si regenerator celular (vindeca rani interne si externe), antitumoral, inhiband inmultirea celulara haotica. Contine o serie intreaga de elemente foarte rare. Regleaza metabolismele intime celulare; contine foarte multe elemente/uleiuri esentiale (printre care si substante antibiotice naturale ale plantelor, seva din muguri, exina etc.).
Poate fi folosit:
sub forma pura, in stare bruta, ca atare; se pot face bobite de marimea unui sambure de visina si pastrat in miere de salcam de obicei, ermetic - se consuma cate o bobita pe zi; si sub forma de cataplasme pe rani, bataturi, furuncule;
cel mai adesea sub forma prelucrata: tinctura de propolis (cu o concentratie de 30% + alcool natural din cereale de obicei). La adulti: 20 picaturi/zi dizolvat in apa, lapte, ceai; daca afectiunea este mai grava doza poate fi usor marita; la copii: 3-5 pic/zi; preadolescenti: 10-15 picaturi/zi etc.
Foarte eficient in giardia, cel mai eficient in candida; singurul remediu cu adevarat in paradontoza (trebuie supt sub forma pura; atentie mare sa nu adoarma cu el in gura, caci este caustic; trebuie dizolvat); pentru intarirea imunitatii; in infectii ascunse.
Se recolteaza foarte greu si in cantitati foarte mici; de aceea - sub forma de tinctura.
Cel din comert: mare atentie sa scrie pe sticluta pentru uz intern.
Laptisorul de matca - produs glandular al albinei, secretat de glanda hipofaringiana din creierul albinei; il secreta doar albinele tinere, sub 12 zile; cu el se hraneste doar matca.
Intensifica activitatea hormonala, reuseste sa intinereasca permanent celulele. O albina, vara, traieste 45 zile, iar iarna 2-3 luni; matca traieste aproximativ 6 ani si depune zilnic 1500 oua, adica dublul greutatii ei - laptisorul cu care se hraneste este foarte eficient impotriva uzurii si in activitatea hormonala intensa.
Laptisorul regleaza foarte bine activitatea hormonala: pentru fete, la pubertate, pentru copii in convalescenta, sportivi; cand incepe sa apara o uzura a organismului: pentru intinerire; in premenopauza si menopauza: tratament de prevenire a osteoporozei. Combinat cu apa distilata: in cosmetica, sub forma de masca.
Sub doua forme:
pura: de la recoltare pana la inceperea administrarii se
tine in congelator; cand incepe sa fie administrat: se tine in frigider; o
bobita mica (margeluta), sublingual, pe nemancate; cura cu laptisor: 2-
prelucrata: fiole sau drajeuri (amestecat cu glicol).
Mierea + propolis + cura cu otet de mere si miere: tratament preventiv pentru osteoporoza (cura - pauza; cura - pauza); medicatia clasica pentru osteoporoza: Ca + D3, Alfa D3; pentru osteopenie: Miacalcic (= calcitonina sintetica de somon); in osteoporoza declarata: Fosamax - risc de ulceratii esofagiene. Este mult mai eficienta tratarea osteoporozei prin produse apicole, naturale.
Cura cu otetul de mere si miere - cura dupa dr. Jarvis. Otetul se face din suc natural de mere combinat cu miere: fermentat; contine magneziu, potasiu, calciu, fluor, brom, iod etc. Este un reglator metabolic.
Se administreaza cate doua lingurite otet + 1-2 lingurite de mire; amestecate bine-bine, intr-o cana cu apa (1-3 ori pe zi); persoanele sanatoase: poate fi administrat oricand; la cele cu probleme digestive: la ¼ h dupa masa; la cele cu ulcer activ: nu se administreaza.
Dizolva calciul si uratii din articulatii; pentru rinichi este foarte bun; regleaza echilibrul acido-bazic, metabolismul grasimilor, scade colesterolul si acidul uric; foarte bun pentru cei cu tendinte de depuneri calcice, cu guta, cu infectii renale; indirect: pentru slabit; este un excelent energizant pentru omul sanatos.
Fabricarea otetului de
mere si miere: mere spalate, cantarite, rase cu totul pe razatoarea mare sau zdrobite;
Apilarminul - este triturat de larve de trantori, cu o zi inainte ca larva sa fie capacita; contine laptisor si un precursor hormonal masculin; pentru sportivi, culturisti (pentru cresterea masei musculare), pentru persoanele cu probleme de dinamica sexuala/activitate hormonala masculina. In cazuri speciale poate fi folosit si de catre femei, dar, in general, este un produs destinat barbatilor.
Veninul de albine - se foloseste in toate cazurile in care imunitatea organismului trebuie crescuta: in reumatisme, in boli antiimune, in spondilita, poliartrita reumatoida, in scleroza multipla; este radioprotector.
Se poate administra sub trei forme:
intepaturi naturale; se folosesc albine tinere; se face mai intai testul daca pacientul este alergic: o intepatura la glezna; chiar daca este alergic, nu va fi foarte afectat; daca nu este alergic: va avea un usor edem 1- zile; dupa ce trece reactia: in functie de afectiune, se va urma schema 1 intepatura mai multe zile, apoi 2x2, 3x3, 4x4, 5x5, 6x6 stagnare in platou mai multe zile, apoi scadem progresiv; pauza; se repeta; numarul maxim de intepaturi admise intr-o singura sedinta: 12; intepaturile se vor face in zona afectata de obicei; in scleroza: pe membre, antebrat, paravertebral, in zone musculare sau articulatii; nu pe gat, fata, abdomen sau alte zone sensibile.
sub forma injectabila;
unguente speciale care contin venin de albine (ex. Apirevin etc.)
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare |
Vizualizari: 2090
Importanta:
Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2025 . All rights reserved