Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Campania de vaccinare cu Silgard/Cervarix din Romania (2008)

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
REUMATISMUL ARTICULAR (FEBRA REUMATISMALA)
Glomerulonefrita din cursul infectiei cu virusul hepatitic C
Leucojum aestivum (Ghiocel de balta)
Ce stim despre colesterol?
APARATUL RESPIRATOR
Patologia inflamatorie
Boli prin expunerea la REM ionizante (RI)
ASPECTE ANATOMICE SI FIZIOLOGICE PRIVIND CIRCULATIA CORONARIANA
FAZELE TEHNICE DE REALIZARE A PUNTILOR DENTARE
ENCEFALOPATIA HEPATICA


Campania de vaccinare cu Silgard/Cervarix din Romania (2008)

Incepand cu data de 24 noiembrie, in Romania urmeaza sa se puna in aplicare un program ce vizeaza vaccinarea a circa 110.000 eleve de clasa a IV (varsta vizata: 10-11 ani) (1)(2)

S-au achizitionat 330.000 doze de vaccin (3 doze/persoana) in valoare de cca. 300RON/doza.(2)
Se vor folosi doua vaccinuri:

Silgard (denumirea romaneasca) / Gardasil (in denumire americana) produs de Merck Sharp & Dohme Ltd. autorizat in Europa din 20 septembrie 2006.

Cervarix produs de GlaxoSmithKline Biologicals S.A autorizat in Europa din 20 septembrie 2007.

Modul de repartizarea a acestor vaccinuri este (teoretic) aleator.

Raporturile europene publice de evaluare pentru cele doua vaccinuri (EPAR) le puteti gasi pe Internet:

pentru Gardasil/Silgard (3) (4)

pentru Cervarix (5)

Care sunt diferentele si asemanarile dintre cele doua tipuri de vaccinuri?

  1. Ambele contin aluminiu ca adjuvanti dar in cantitati diferite
  2. Excipientii difera.
  3. Gardasil are o aprobare temporara de utilizare in SUA, pe cand Cervarixul inca nu. Ambele au aprobare de utilizare in Europa din considerentul ca avantajele ar depasi potentialele riscuri. Vom vedea daca este asa.
  4. Gardasil protejeaza impotriva tipurilor de HPV 6, 11, 16, 18 pe cand Cervarix doar 16 si 18

Tipurile 6 si 11 sunt vinovate de producerea verucozitatilor vaginale pe cand 16 si 18 de cca 70% din cazurile de cancer uterin.

Care este eficacitatea lor?

Eficacitatea studiata si reclamata de producatorii lor se refera la:

prevenirii infectarii cu tipurile de HPV enuntate mai sus.

prevenirea leziunilor precanceroase

Nici unul din vaccinurile enuntate nu reclama tratarea afectiunilor deja existente!

Eficacitatea reala pe care o reclama producatorii nu se refera la cancerul de col!!

De ce? Pentru ca din momentul infectiei pana la aparitia cancerul de col, in cazurile in care el apare totusi, exista o durata de cca. 10 ani. Vaccinul nici macar nu se stie daca ofera imunitate pe o perioada atat de lunga.

Asadar, statisticile furnizate de producatori se refera la prevenirea leziunilor precanceroase si infectia cu tulpinile HPV specificate si care se apropie de 100%.

Dar despre statistici detaliate comparate cu rata reala a cazurilor de cancer de col, vom vedea ceva mai incolo.

Nu exista studii care sa confirme

Eficienta in prevenirea efectiva a cancerului cervical (ea este asumata estimativ-optimistic si nu este fundamentata statistic si stiintific).

Eficienta vaccinului pe termen lung (studiile garanteaza o imunintate fata de tipurile HPV enuntate pe o perioada de max. 3 ani la ora actuala).

Pe termen lung (practic ar insemna minim 10 ani daca se incepe vaccinarea la aceasta varsta) nu exista nici un fel de certitudine ca acest vaccin ar mai fi eficient.

Lipsa efectelor secundare pe termen lung cum ar fi inducerea cancerului sau afectarea fertilitatii.

Lipsa de riscuri la grupa de varsta care este vizata prin campania de vaccinare de la noi (10-11) ani printr-un studiu specific pe aceasta grupa de varsta, intr-un numar care ar putea fi semnificativ dpdv. statistic avand in vedere ca la noi se va aplica acest vaccin in mai bine de 100.000 cazuri.

Un motiv in plus pentru a crede ca noi vom fi aceasta grupa de studiu.

Ce NU ofera aceste vaccinuri?

NU ofera imunitate fata de alte tipuri de HPV decat cele mentionate

Desi reclama protectie de aproape 100% pentru cele 2 tipuri de HPV oncogen (16 si 18)) NU ofera absolut nici o garantie pentru protectia fata de infectarea cu HPV oncongen de alt tip care reprezinta celelalte 30% de cazuri de cancer cervical.

NU elimina necesitatea monitorizarii periodice prin testul Papanicolau (recomandat de doua ori pe an)Nu trateaza afectiunile (infectiile cu HPV) deja existente.

La ce se refera faptul cand se afirma ca acest vaccin este lipsit de riscuri?

In testarea Gardasilului nu s-a folosit ca reper un placebo salin (si inofensiv) cum ar fi fost normal, ci unul pe baza de aluminiu. In acest fel, efectele adverse ale aluminiului prezent in vaccin au fost trecute sub tacere. Doar intr-un singur studiu apare folosirea unei solutii saline ca placebo, caz in care cazurile de efecte adverse au fost de 2 pana la 4 ori mai rare decat in cazul vaccinului si asta fara o monitorizare pe termen lung. (6) pag. 6-8

Acest mod de testare, evident nu ofera informatii reale despre siguranta vaccinului, ea nefiind comparata cu cea a unui produs cu adevarat inofensiv(solutia salina).

Care este problema cu aluminiul?

Aluminiul (de fapt o sare a sa) este unul din ingredientele folosite pe post de adjuvant in vaccinuri, marind raspunsul imunitar. Modul in care el actioneaza nu este cunoscut, existand totusi niste teorii in acest sens. (7)

Insa deasemeni se stie ca alumniul ataca sistemul nervos (8), fiind unul din posibilii vinovati ai sindromului “Razboiul din Golf” prin intermediul vaccinarii obligatorii impotriva antraxului, vaccin apropat ca si Gardasil de Food and Drug Administration (FDA) dar care n-a ajuns sa fie testat pe scara larga in forma existenta la data respectiva.(9)

Care este continutul de aluminiu:

Gardasil/Silgard - 225 micrograme Al/doza (10)

Cervarix – 500 micrograme!! (0,5 miligrame Al3+

Care este cazuistica negativa a vaccinarii cu Gardasil ?

In SUA in urma administrarii a cca. 16milioane de doze s-au semnalat oficial 8864 cazuri de efecte adverse din care 914 grave si 25 decese.(12)

Ele sunt ignorate dpdv oficial, fiind considerate irelevante statistic si deoarece cauza mortii nu poate fi direct corelata cu efectele cunoscute(admise) ale administrarii de Gardasil care de fapt le-au precedat.

Trebuie precizat ca acestea sunt efectele pe termen scurt. Pe termen lung, nu se cunosc inca.

Daca este sa vorbim de efectele negative pe termen mediu si lung, putem face referinta la un alt produs al firmei Merck, si anume medicamentul Vioxx, vandut si in Romania, medicament introdus pe piatza acum in 1999 si scos in 2004 (deci dupa numai 5 ani) care a facut se pare nu mai putin de 27.785 decese in timp ce a adus venituri anuale de 2.5mld $ producatorilor lui.

Mai mult chiar, se pare ca firma Merck a reusit sa castige si procesele intentate impotriva lor de catre victime, reusind sa convinga instantele americane ca a facut tot ce le statea in putinta sa se asigure ca produsul lor este sigur.

https://www.wall-street.ro/articol/International/8053/Merck-Co-Inc-a-obtinut-prima-victorie-pentru-Vioxx.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Rofecoxib

Cum este justificata aceasta campanie de vaccinare?

Exista o vorba care spune ca sunt 3 tipuri de minciuni: minciuni, minciuni nerusinate si statistici.

Ce ne spun statisticile care incearca sa promoveze acesta vaccinare?

ca suntem pe locul 3 la capitolul cancer de col (estimare 2002)

ca avem “cea mai ridicata rata de mortalitate din cadrul tarilor Uniunii Europene, de 6,3 ori mai mare decat media”(13)

“6 femei mor zilnic in Romania din cauza cancerului de col uterin, aceasta fiind prima cauza de mortalitate la femei cu varsta cuprinsa intre 15 si 44 de ani.” (13)

“Campania de vaccinare va costa circa 23 de milioane de euro, suma fiind 'de 3 ori mai mica decat cea cheltuita pentru tratarea femeilor care sufera de cancer uterin, care este de circa 70 milioane euro'”(13)

etc.

Ultima este cea mai evidenta minciuna. Se compara vaccinarea a 110.000 fetite cu tratamentul tuturor cazurilor de cancer de col uterin a unei populatii de cca.11 milioane femei. (19)

In ce masura se poate preveni cancerul de col prin vaccinarea a 1% din populatie feminina??

Si asta la un cost exorbitant, pentru ca daca e sa vorbim de vaccinarea intregii populatii feminine, cum ar fi normal pentru a vorbi de o protectie REALE, ajungem la exorbitantul cost de

2.3 miliarde EURO!

Si daca vorbim si de vaccinarea populatiei masculine cum s-a pus problema dar s-a renuntat in prima faza din cauza “lipsei de fonduri” suma ajunge undeva in jur de 4miliarde EURO!

Care este durata garantata a acestei protectii? Nimeni nu poate spune exact.

Alte statistici, care fac o prezentare obiectiva a cifrelor reale, pun insa lucrurile in alta lumina:

“Conform statisticilor OMS, din iulie 2008, Romania se situeaza pe primul loc in Europa atat in ceea ce priveste incidenta cancerului de col uterin - 29,9/100.000 femei, cat si rata mortalitatii cauzata de acest tip de cancer - 12,06/100.000 femei. Aceasta rata a mortalitatii este de doua ori mai mare decat in majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est si de sase ori decat media din statele membre ale UE. Cancerul de col uterin reprezinta a doua cauza de mortalitate prin cancer la femeile din Romania, dupa cancerul de san, si prima cauza de mortalitate prin cancer la femeile din grupa de varsta 25-44 de ani, constituind o problema de sanatate publica cu importante costuri sociale.” (15).

Ce inseamna de fapt aceste cifre?

incidenta cancerului de col uterin: 0.0299%rata mortalitatii cauzata de acest tip de cancer: 0.01206%

Ce inseamna acest lucru? Ca orice vaccin care reclama o rata a protectiei mai mica de 99.97% nu are o eficienta reala acesta fiind de fapt pragul la care apare, statistic vorbind, cancerul de col(..).

Care este rata protectiei oficiale recunoscute de producatorii vaccinului? Nu se cunoaste. Toate estimarile se refera la leziunile precanceroase, care ar indica dupa ei faptul ca va exista (cu certitudine) dezvoltarea ulterioara a cancerului de col in 100% din cazuri ()

De asemeni, ce mai aflam din statisticile si recomandarile oficiale?

testarea periodica poate reduce aceste cazuri cu pana la 80% (16)

majoritatea acestor cazuri apar intre 30 si 50 ani (17)

Informatii luate direct de pe site -ul Asociatiei Europene de Cancer Cervical ( European Cervical Cancer Association) https://www.ecca.info/webECCA/en/

De asemeni daca doriti o imagine reala a locului pe care il ocupa cancerul de col in cadrul generic al cazurilor de cancer din Europa (2004), puteti sa va raportati la studiul (18).

Cancerul de col este in cadrul general undeva pe locul 13 ca incidenta si 18 ca mortalitate.

Cu alte cuvinte vaccinam 100.000 fetite pentru a evita 29,9 cazuri de cancer din care 12,06 mortale, cazuri mortale care ar putea fi evitate in proportie de 80% prin monitorizare periodica care urmeaza a se pune oricum in practica pentru ca vaccinul nu elimina nicidecum aceasta necesitate.

Riscuri? Putem citi chiar din prospectul pentru Silgard(10): “Few subjects (0.2%) discontinued due to adverse reactions

Cu alte cuvinte, la cele 110.000 de vaccinari programate, vor exista cel putin 220 de cazuri suficient de grave cat sa impuna renuntarea la dozele 2 si 3.

Cred ca devine destul de limpede pana si pentru cea mai optimista persoana (de buna credinta) pro-vaccin ca este de asteptat ca vaccinarea sa faca mai multe victime decat isi propune sa salveze.

Observam de asemeni ca varsta la care cancerul de col este o problema semnificativa este de 30 ani si comparati cu cei 11 ani la care se face vaccinarea. Avem o diferenta de 19 ani!!

Cele mai indraznete estimari vizavi de eficacitatea vaccinului au in jur de 10 ani. In realitate, protectia semnificativa s-ar putea sa fie mult mai scurta.

Ce s-ar fi putut face cu acesti bani?

In presa se vehiculeaza cifre contradictorii despre valoarea campanie. Ca fiind ba 23 milioane de Euro, ba 30 milioane de Euro.(1)

Din Ordinul oficial al Ministerului nr. 1612/2008(2) printr-un simplu calcul (330.000 doze x 300RON/doza) ajungem la o suma in jur de 27milioane de Euro doar pentru vaccin deci pana la urma valoarea campaniei se ridica undeva la 30milioane de Euro.

Dar chiar pornind de la o suma de 23 milioane de EURO, asta inseamna la un curs de 3.7RON/Euro cca 85.1 milioane RON. Impartiti aceasta suma la cca. 30RON cat ar reprezenta costul mediu-estimativ al unui test Papanicolau (daca banii sunt administrati intelept) si veti obtine o cifra care ar fi acoperit costul unuia din cele 2 teste anuale recomandate pentru TOATE cele cca. 3 milioane de femei din Romania, din intervalul de risc mare: 30-50 ani.(17)(19)

()

Cele peste 2.3 miliarde de euro cat ar reprezenta costul unei vaccinari a intregii populatii feminine pentru o reducere reala a incidentei cancerului de col uterin dar cu o protectie garantata pe o durata necunoscuta (max. 5-10 ani probabil) ar putea asigura banii necesari pentru testul Papanicolau al grupei de risc enuntate, de 2 ori pe an, pe o perioada de 50 de ani, echivalenta cu reducerea certa cu 80% a cazurilor (si implicit mortalitatii) acestui tip de cancer pe toata aceasta perioada pentru TOATA aceasta grupa de varsta cu risc ridicat!

Ca sa nu mai vorbim ca aceasta suma se distribuie pe o perioada de 50 ani, cu o suma anuala de doar 50mil Euro pe cand vaccinarea ar trebui sa fie imediata pentru toata populatia feminina, ramanand totusi o lipsa de protectie pentru tulpinile care provoaca restul de 30% de cazuri de cancer, procent care sigur va creste imediat ce va creste si grdul de imunitatatea al populatiei feminine fata de celelate tipuri.

Si sa mai adaugam si mentiunea expresa a producatorilor celor doua vaccinuri si anume ca vaccinarea nu inlatura necesitatea monitorizarii periodice si atunci devine extrem de limpede ca cei 23 milioane de euro nu servesc in nici un caz interesul public ci dimpotriva..

Bibliografie:

Joi a fost lansat primul vaccin supra-numit anti-cancer: asociat cu 20 de decese in SUA, introdus prin program national de vaccinare la copiii din Romania (100.000 fete, 10 ani)

de Manuela Preoteasa, Magda Barascu HotNews.ro (Joi, 20 noiembrie 2008, 10:54)

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-5154743-joi-fost-lansat-primul-vaccin-supra-numit-anti-cancer-asociat-20-decese-sua-introdus-prin-program-national-vaccinare-copiii-din-romania-100-000-fete-10-ani.htm

Ordin nr. 1612/2008 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii publice si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 574/269/2008 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate in anul 2008

https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2008-11-20-5156763-0-ordin-1612-2008-vaccinare-hpv.doc

European Medicines Agency (EMEA) GARDASIL - European Public Assessment Report

https://www.emea.europa.eu/humandocs/Humans/EPAR/gardasil/gardasil.htm

European Medicines Agency (EMEA) SILGARD - European Public Assessment Report

https://www.emea.europa.eu/humandocs/Humans/EPAR/silgard/silgard.htm

European Medicines Agency (EMEA) Cervarix - European Public Assessment Reporthttps://www.emea.europa.eu/humandocs/Humans/EPAR/cervarix/cervarix.htm

Judicial Watch - Examining the FDA’sHPV Vaccine Records https://www.judicialwatch.org/documents/2008/JWReportFDAhpvVaccineRecords.pdf

Wikipedia: Immunologic adjuvant

https://en.wikipedia.org/wiki/Immunologic_adjuvant

Aluminum adjuvant linked to Gulf War illness induces motor neuron death in mice https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17114826

Wikipedia: Gulf War syndrome

https://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_War_syndrome

European Medicines Agency (EMEA) Product Information 31/10/2008 Silgard-H-C-732-II-16

https://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/silgard/H-732-PI-ro.pdf

European Medicines Agency (EMEA) Product Information 13/08/2008 Cervarix-H-C-721-II-01

https://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/cervarix/H-721-PI-ro.pdf

VAERS Line List Report (Report run on: 10 JUN 2008 06:27)

https://www.judicialwatch.org/documents/2008/Gardasil_VAERS_All.pdf

European Cervical Cancer Association (ECCA) Cervical cancer in Europe, Regional differences (statistics)

https://www.ecca.info/webECCA/en/page.jsp?currentBlocId=3&nodeId=136&pays=GB&reader=9

7Test: 'Incepe campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin' Autor: Raluca Ana Mihalache , Data adaugarii: Joi, 20 Noiembrie 2008

https://www.7est.ro/5646_Incepe_campania_de_vaccinare_impotriva_cancerului_de_col_uterin_.html

Screening pentru cancerul de col si de san (Agerpres) 15 Septembrie 2008

https://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/ShowNews/Screening-pentru-cancerul-de-col-si-de-san_713/

European Cervical Cancer Association (ECCA) Cervical cancer in Europe. Fact Sheet III December2005 https://www.ecca.info/webECCA/SilverpeasWebFileServer/Factsheet_III_200512_D.pdf?SpaceId=WA35&ComponentId=kmelia96&SourceFile=1136379786140.pdf&MimeType=application/pdf&Directory=Attachment%5CImages%5C&logicalName=Factsheet%20III_200512_D.pdf

European Cervical Cancer Association (ECCA) Cervical cancer in Europe. Fact Sheet I October2005

https://www.ecca.info/webECCA/SilverpeasWebFileServer/Factsheet_20051005_checkPOD.pdf?SpaceId=WA35&ComponentId=kmelia96&SourceFile=1136568997984.pdf&MimeType=application/pdf&Directory=Attachment%5CImages%5C&logicalName=Factsheet_20051005_checkPOD.pdf

Cancer incidence and mortality in Europe, 2004 P. Boyle* and J. Ferlay (International Agency for Research on Cancer, Lyon, France)

https://annonc.oxfordjournals.org/cgi/content/full/16/3/481#F1

Institutul National de Statistica

https://www.insse.ro/cms/files/pdf/ro/cap2.pdf

Judicial Watch Investigates Side-Effects of HPV Vaccine (Wed, 05/14/2008 - 14:05 — gstasiewicz)

https://www.judicialwatch.org/story/2008/may/judicial-watch-investigates-side-effects-hpv-vaccine

Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS)

https://vaers.hhs.gov/


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1384
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site