Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie

Navigatie

DISTANTELE MINIME INTRE AXELE LINIILOR DE CALE FERATA

Transporturi

+ Font mai mare | - Font mai micDISTANTELE MINIME INTRE AXELE LINIILOR DE CALE FERATA

Art. 29.-    (1) Distanta minima intre axele liniilor duble sau intre axele a doua linii simple vecine, in linie curenta, in aliniament, trebuie sa fie de 4.000 mm. Pentru liniile modernizate sau nou construite distanta trebuie sa fie, de regula, de minim 4.200 mm. Exceptii se admit numai cu aprobarea autoritatii de stat in transporturile feroviare in baza documentatiei tehnice avizate de AFER.
La liniile triple - linie dubla vecina cu o linie simpla - si cvadruple, distanta dintre axele liniei a doua si a treia in aliniament trebuie sa fie de cel putin 5.000 mm.

In statii, distanta intre axele liniilor vecine in aliniament trebuie sa fie de cel putin 4.750 mm. Pentru liniile modernizate sau nou construite, gabaritul de libera trecere al liniilor directe va fi cel prevazut in normele tehnice pentru liniile curente.

In cazul statiilor care au peroane intre linii, distanta intre axele liniilor trebuie sa fie de:

a.  minimum 9.000 mm in statiile cu un trafic mai mare de 250 calatori pe 24 de ore, pentru a rezulta un peron lat de 5850 mm, in vederea construirii de treceri subterane;

b.  minimum 6.200 mm in statiile cu un trafic mai mic de 250 de calatori pe 24 ore. Exceptii se admit numai cu aprobarea autoritatii de stat in transporturile feroviare.In statiile situate pe cale dubla, intre liniile directe nu se construiesc peroane.

Pentru liniile destinate transbordarii marfurilor dintr-un vagon in altul, distanta intre axele liniilor respective, in aliniament, va fi de minim de 3600 mm.

Distanta dintre axele liniilor vecine, cand aceste linii sunt in curbe, atat in statii cat si in linie curenta se stabileste in functie de raza si de suprainaltarea curbei, conform actelor normative si reglementarilor specifice.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1614
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site