Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


AVENTURA REALIZARII FOTOGRAFIILOR PENTRU EXAMENUL LA TAF

Arta cultura+ Font mai mare | - Font mai micREFERATAVENTURA REALIZARII FOTOGRAFIILOR PENTRU EXAMENUL LA TAF

Am ales o zi insorita pentru a realiza fotografiile necesare probei practice pentru examenul la Tehnica si arta fotografica. Din acest punct de vedere pot spune ca au existat atat avantaje, cat si dezavantaje.

Prezenta soarelui puternic a fost benefica in realizarea unor poze ca aveau in cadru si elemente vegetale, iluminand tot fundalul. In schimb, s-a dovedit un impediment in momentul alegerii punctului de statie, deoarece cateodata eram aproape 'orbita' de lumina solara si din aceasta cauza unele fotografii apar intunecate, fiind realizate din locuri care nu permiteau vizualizarea contrastului.

Aventura a luat nastere pe la ora pranzului, pe traseul Parcul Izvor - Piata Constituitiei - Dealul Mitropoliei/ Patriarhia Romana - Parcul Tineretului - Parcul Obor. Am folosit un aparat digital cu rezolutia de 2 megapixeli, din motive de eficienta, manevrare mai usoara si bineinteles rapiditate. Probleme nu am intampinat in ceea ce priveste pozele de arhitectura, dar am trait o usoara stare de tensiune deoarece zona din jurul Casei Poporului este pazita in permanenta si pe trotuarele dinspre fatada este interzis accesul/ stationarea persoanelor neautorizate datorita amplasarii unor institutii importante ale statului roman (ministere).

Pentru pozele tip portret am ales-o ca subiect pe prietena mea, chipul ei prezentand o expresie inedita in prima poza, de zambet ce denota profunzime, in timp ce in cea de-a doua am surprins-o usor deranjata de soarele puternic. Nu am regretat nici un moment faptul ca am ales drept locatie Mitropolia pentru realizarea acestui tip de poza. Cu aceasta ocazie am aprins si cateva lumanari si m-am incarcat cu o stare de liniste, caci aveam de facut si restul de fotografii.

Din zona centrala a capitalei m-am deplasat spre evenimentul organizat de Bergenbier pe baza unei idei originale si atractive - decretarea unei zile a tuturor barbatilor - in parcul Tineretului, la platoul betonat. Punctul de atractie l-au constituit, pe langa mici, bere si distractia de la concert niste fete imbracate in politiste sau asistente medicale. Fiind o caldura neobisnuita pentru luna mai, lumea se retrasese sub umbrelute, la umbra, savurand bautura rece si asteptand castigarea vreunui premiu pus la bataie la tombola, ce consta indeosebi in bilete pentru meciuri.

Am mai facut fotografii in parcul Tineretului, placandu-mi unele peisaje, dupa care m-am indreptat spre cartierul in care locuiesc, Colentina, unde am pozat si impunatoarea cladire a Primariei sectorului 2, un punct arhitectonic interesant si modern.

La sfarsitul zilei am fost pe de o parte extenuata din cauza alergaturii, dar pe de alta parte multumita de rezultatul obtinut - niste poze neprofesioniste destul de reusite.

Consider ca am facut deja primul pas spre o cariera in domeniul relatiilor publice, de ce nu, chiar de fotoreporter, cu toate ca mai am multe de invatat si experiente de acest gen se vor dovedi mai mult decat utile pe parcursul timpului.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1654
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved