Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Continutul mediului de marketing

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micContinutul mediului de marketingFirma si mediul de afaceri

Societatea MT GRUP a fost infiintata in anul 2006 cu actionariat roman, si si-a directionat inca de la inceput toate eforturile catre satisfacerea si loializarea clientilor prin furnizarea unor bijuterii de fantezie care respecta cele mai inalte exigente in materie de calitate si design.

Societatea, prin brandul sau Cleopatra, se angajeaza ferm sa se orinteze intotdeauna catre satisfacerea nevoilor clientilor sai, prin profesionalism si atitudine.

Povestea de succes Cleopatra, porneste de la nevoile femeilor de a gasi intr-un singur magazin toate bijuteriile si accesoriile, care sa le confere eleganta si sa le ajute sa-si exprime personalitatea. Vom continua traditia inceputa acum 10 ani, concentrandu-ne atentia asupra cerintelor si asteptarilor clientilor nostri.

La Cleopatra ne incepem orice activitate pornind de la originalitatea feminitatii, care izvoraste din insasi structura interna a urmaselor Evei. Curajul de a ne exprima cu mandrie si nonsalanta individualitatea, purtand bijuterii si accesorii de fantezie care sa ne reprezinte; acesta este principiul care ne guverneaza munca. Femeia Cleopatra are incredere in sine si in bijuteriile noastre, stie ca numai astfel feminitatea sa prinde noi si noi contururi.

Cleopatra a fost creat din inima pentru tine, pentru a te face sa te simti unica si frumoasa in fiecare zi. Produsele pe care le veti gasi in magazinul nostru reprezinta o atenta selectionare pentru a-ti oferi tie cea mai buna calitate la un pret competitiv. Atat pentru cei mici cat si pentru cei mari, aici veti gasi cea mai larga oferta de bijuterii si accesorii fantezie: de la agrafe de par pana la seturi bijuterii.

Micromediul firmei

Micromediul marketingului cuprinde acei factori interni si forte externe care influenteaza in mod direct activitatea firmei si asupra carora se poate exercita un anumit control.[1]

Micromediul de marketing cuprinde:

  • Mediul intern al firmei
  • Micromediul extern

Mediul intern al firmei are in vedere natura activitatii desfasurate si modul in care sunt indeplinite diferite functii pentru a raspunde scopului firmei in viziunea de marketing, adica satisfacerea nevoilor consumatorilor intr-o maniera rentabila pentru firma.

Domeniul de activitate al firmei: activitati ale agentilor de publicitate.

Misiunea Societatii MT GRUP : "Exploram universal feminin si dezvoltam personalitatea femeii moderne prin provocarile modei. Oferim femeii frumusete, rafinament, eleganta si dinamism prin produsele si serviciile noastre."

Micromediul extern al firmei cuprinde:

Clientii. O firma se dezvolta si se mentine daca are clienti, adica utilizatori industriali, intreprinderi comerciale, institutii si sau persoane fizice care sa consume/cumpere bunurile si serviciile produse.

Sarcina compartimentului de marketing dintr-o firma este de a maximiza cererea pentru produsele (serviciile) pe care le ofera clientilor, de a mentine clientii existenti si de a atrage noi clienti din randul nonconsumatorilor relativi si al concurentei.Pentru a realiza aceste obiective, specialistii in marketing trebuie sa cunoasca:

Caracteristicile clientilor: unde traiesc, stilul de viata, varsta nivelul educatiei, ocupatia, veniturile etc. Toate aceste caracteristici formeaza profilul clientului, care trebuie comparat cu profilul pietei, pentru a identifica produsele firmei care plac mai mult anumitor tipuri de clienti. Pe aceasta baza se decid caracteristicile noilor produse, preturile si mesajele promotinale cele mai potrivite pentru piata tinta.

Ce nevoi isi satisfac clientii cu produsul respectiv si care sunt avantajele obtinute de pe urma lui.

Ce criterii folosesc cumparatorii pentru a alege intre diferite produse(calitate, pret, amplasarea magazinului etc.)

Importanta produsului pentru anumite categorii de utilizatori sau consumatori.

De unde provin informatiile care influenteaza deciziile de cumparare ale clientilor etc.

Oferim clientilor nostri solutii inovatoare, personalizate, pentru a-si pune in evidenta frumusetea, creativitatea si personalitatea. Clientii nostrii merita tot respectul nostru, sustinut prin produse si servicii personalizate, de calitate. Clientii nostri sunt inima activitatii noastre.

Nevoile pe care un client si le satisface cumparand produsele firmei noaste este acela de a arata frumoasa si cu o pata de culoare in orice zi, la o intalnire de business.

Criteriul care il folosesc cumparatorii depinde de calitatea pe care o oferim tuturor produselor, care se pot gasi la un pret accesibil.

Profilul si asteptarile clientilor nostri definesc platforma conceptului de magazin:

v    Amplasare in zone cu acces facil - centre comerciale si zone comerciale pietonale.

v    Functionalitate ridicata

v    Acces facil la produse

v    Aranjarea produselor pe categorii de culori si functionalitati

v    Sistemul 'libre service'

v    Atmosfera placuta si design-ul modern

v    Consilierea clientilor pentru alegerea celor mai potrivite produse

v    Amabilitatea personalului nostru de vanzari

v    Dialogul cu clientii nostri

Furnizorii. Sunt reprezentati de diversele firme sau persoane particulare care asigura intreprinderea cu materii prime, materiale, energie, echipament tehnologic, resurse financiare, informatii etc. Pentru marketing, alegerea si cunoasterea furnizorilor este o conditie a realizarii cu succes a sarcini sale. Furnizorii, prin modul in care isi realizeaza sarcina lor de aprovizionare, pot falicita sau dimpotriva pot perturba desfasurarea activitatii intreprinderii.

Dintre furnizorii firmei amintesc:

o      Bijuland incercand sa fie intotdeauna cu un pas inaintea modei, importa o gama larga de bijuteri de fantezie: coliere, bratari, cercei, inele si accesorii, reusind sa faca fata tendintelor de schimbare din lumea modei si nu numai. Fiind accesibile ca pret si variate ca model vor reusi sa satisfaca cele mai exigente preferinte. Cu Bijuland succesul dumneavoastra in afaceri e garantat!

Colier fantezie: Bratari: Cercei:

   

Accesorii:

   

   

Inele:

o      Fashion jewelry. Suntem specializati in proiectarea, dezvoltarea, fabricarea si vanzarea tot felul de bijuterii si accesorii.
Produsele noastre sunt renumite pentru calitatea lor ridicata, stil atractiv si pret favorabil. Produsele noastre principale includ: set de bijuterii, colier, bratari, brosa, cercei, accesori de par, pandantiv, inele etc.
Putem produce bijuterii in functie de cerintele clientilor si probe. Sentimentul nostru de sensibilitate de moda ne tine sa urmam stilurile cele mai la moda si niciodata nu ne vom opri urmarirea cereri mai mari. Avem un grup de profesionisti cu experienta in exportatoare.
Datorita satisfacerii serviciului nostru si calitate excelenta, avem clienti din intreaga lume, cele mai multe dintre ele sunt din Europa si SUA.
Calduros bun venit clienti din intreaga lume sa faca afaceri cu noi. Sa dezvoltaa impreuna.

Colier: Inel: Cercei:

   

Brosa:    Accesori par:

Copii:

Inele:    Bratara:

   

Set:    Accesorii par:

   

Bratara:    Cercei: Accesorii par:

   

   

Prestatorii de servicii. Sunt reprezentati de persoane fizice sau juridice care realizeaza o activitate de servicii necesara indeplinirii activitatii intreprinderii.

Succesul companiei noastre il datoram unei echipe puternice, profesioniste si motivate. Organizam in permanenta programe interne de dezvoltare, concursuri si team buildinguri ce aduc plus de valoare angajatilor nostrii, astfel incat fiecare se integreaza usor in echipa si are posibilitatea de a-si construi o cariera de succes.

Echipa noastra, tanara, profesionista si dinamica este cea care determina succesul companiei noastre. Cu peste 50 de membrii, echipa noastra este cea mai valoroasa resursa a companiei. Urmarim sa atragem tineri care sunt talentati, motivati si interesati sa lucreze intr-o companie in care contributia lor se materializeaza in rezultate spectaculoase. Principiile noastre vizeaza recompensarea angajatilor nostri in functie de eforturile depuse. Ne respectam si pretuim angajatii pentru plus-valoarea adusa firmei.

Concurentii. Acestia sunt firme similare care doresc sa satisfaca aceleasi nevoi ale clientilor. Pentru a avea succes, intreprinderea trebuie sa raspunda cerintelor clientilor mai bine decat concurentii ei. In acest sens, din punct de vedere al marketingului se impune cunoasterea concurentilor ca numar dar mai ales ca structura si ca modalitate de manifestare, de interventie pe piata si de comunicare cu consumatorii.

Concurentii firmei MT GRUP pe piata din Oradea sunt:

o      Lucia Mondi

o      Meli Melo

o      Magazinele de bijuterii de fantezie situate in oras.

Macromediul firmei

Macromediul reprezinta ansamblul de variabile, factori si forte, necontrolabile de catre firma si care impreuna constituie climatul general in care isi desfasoara activitatea aceasta.[2]

Factorii ce compun macromediul pot fi grupati:

Mediul demografic. Este reprezentat de populatia in structura sa: pe sexe, dupa varsta, in funtie de dimensiunea medie a familiei, etc. Schimbarile in ratele natalitatii si ale moratlitatii, cresterea duratei medii de viata, aspectele vizand imbatranirea populatiei intereseaza orice intreprindere, deoarece de aici provine resursa cea mai valoroasa si anume omul, cu forta sa de munca. Oamenii formeaza cererea si satisfacerea nevoilor lor reprezinta scopul oricarei activitati economice.

Mediul demografic caruia se adreseaza firma noastra este sexului feminin. Varsta care se adreseaza produselor noastre sunt copiilor si doamnelor care doresc sa fie in pas cu moda si cochete.   

Mediul cultural. Este constituit de ansamblul valorilor, normelor, credintelor si traditiilor la care se raporteaza membrii unei societati si din sistemul serviciilor culturale existente intr-un spatiu social determinat: tara, zona, localitate. Aceste elemente detremina comportamentul de consum si de cumparare.

Produsele firmei se adreseaza femeilor carora le place sa aiba grija de ele si care nu sunt influentate de credinta pe care o au.

Mediul economic: conditioneaza totalul de bani aflat la dispozitia pietei. El reprezinta suportul puterii de cumparare al clientilor, fie ei agenti economici sau consumatori individuali. Cele mai importante variabile economice pe care operatorii de marketing trebuie sa le urmareasca atenti pentru a putea lua decizii corecte la timpul potrivit sunt urmatoarele: veniturile si puterea de cumparare; strucura bugetului de cheltuieli; recesiunea.

Clientii firmei noastre pot fi cumparatorii cei acre au un venit mic si mediu si cei care au un venit de lux. Preturile firmei sunt de la 0.50 ron la accesorii de par si urcand treptat pana la 39,00- 40,00 ron la bijuteriile de fantezie cu strasuri. Ca si o concluzie amnintesc ca de la firma noastra orice femeie isi poate perminte sa fie in trend si sa poarte ultima moda al bijuteriilor de fantezie.

Mediul tehnologic. Este alcatuit din elementele care explica cum se obtin produsele. Afecteaza atat pe producatori cat si pe consumatori, ca efect al schimbarilor tehnologice care au loc intr-un ritm tot mai rapid. Pentru consumatori, schimbarile tehnologice ofera economie de timp si organizarea timpului.

Produsele firmei noastre sunt alcatuite din metale obijnuite si trebuie ferite de apa si parfum. Satisfacerea clientilor nostri are la baza calitatea produselor si serviciilor oferite de noi, angajamentul intregii noaste echipe fata de performanta.

Mediul politic-legislativ: Dreptul de a derula afaceri este garantat prin actele normative in vigoare in tara respectiva, prin deciziile guvernamentale si prin vointa politica a fortelor conducatoare in stat.   

Mediul legislativ se refera la protectia: consumatorilor,a societatii, a concurentii:

Protectia consumatorilor: obliga firmele sa asigure un standard calitativ si cantitativ minimal produselor si serviciilor oferite. In ce priveste controlul asupra preturilor, consumatorul nu trebuie indus in eroare. Un pret induce in eroare daca indica o valoare mult mai mica decat pretul real. Pentru ca pretul sa fie real este necesar ca in cadrul unei tranzactii descrierea comerciala sa nu contina erori.

Protectia societatii: se refera la apararea consumatorilor si a mediului lor, de consecintele propriilor lor decizii. Protectia societatii se refera si la promovarea vanzarilor, tragerile la sorti cu premii, jocurile de noroc, cadourile, etc.

Protectia concurentei: Inainte de lansarea unui produs nou, este esential sa se ia in calcul daca exista aspecte originale care pot fi brevetate. Un brevet este un monopol acordat pe o perioada limitata de timp de catre guvern prin intermediul oficiului de brevete pentru o idee noua si inventiva in domeniul productiv. Protectia concurentei se refera si la aspecte cum sunt: dreptul de design, de autor, marca fabricii.

Analiza SWOT a firmei:

Puncte tari

Oportunitati

Brand cunoscut in principalele orase din Romania;

Produsele acestei marci se adreseaza femeilor;

Prezinta o gama foarte variata de accesorii (bijuterii, accesorii pentru par).

Cresterea cererii pentru accesorii in randul femeilor;

Cresterea nivelului de educatie privind tinuta.

Puncte slabe

Amenintari

Nu au magazine de desfacere in toate judetele tarii;

Concurenta pe piata de accesorii din Romania.Lazar Dumitru, "Bazele marketingului", vol.I, Casa Cartii de Stiinta, Cluj Napoca, 2002, pg. 69

Lazar Dumitru, "Bazele marketingului", vol.I, Casa Cartii de Stiinta, Cluj Napoca, 2002, pg. 59Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1525
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved