Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


STRATEGIA DE COMUNICATIE COMERCIALA LA SC VALMET SRL BRAILA

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micComunicare in marketingSTRATEGIA DE COMUNICATIE COMERCIALA LA

SC VALMET SRL BRAILA

Prezentarea societatii

a) Denumirea completa a societatii SC

b) Coordonatele intreprinderii <adresa completa,telefon,fax,e-mail>:

sediul social:

E-mail v

c) Data si locul inceperii activitatii:

data: 03 / 01 / 1994

locul: BRAILA, judet BRAILA

d) Forma juridica: S.R.L.

e) Capitalul social:    1.400.000.000 lei

h) Obiectul de activitate

Înca de la inceput, echipa manageriala a societatii si-a propus ca obiectiv principal crearea unei societati care prin calitatea produselor sale sa devina o marca de camasi de prestigiu.

Specificul activitatii companiei este acela de a produce camasi barbati, camasi copii si bluze dama, activitate de productie in confectii usoare -CAEN 1822. Productia este destinata in proportie de 95% pietei externe ( ITALIA, ANGLIA, GERMANIA, ELVETIA, AUSTRIA etc.) si este realizata in exclusivitate in sistem lohn restul fiind destinata pietei interne.

Ca mesaj cheie campania s-a bazat pe sloganul "Bine gandit, bine facut" declinat pe toate categoriile de public tinta si urmarind doua coordonate: calitatea produselor si calitatea relatiilor.

Una dintre caracteristicile esentiale ale firmei este de a lucra la acelasi nivel calitativ pentru absolut toti clientii, interni sau externi, firme cu capital mare sau persoane particulare. Sistemul de asigurare al calitatii impus activitatii intregii firme nu are caracter restrictiv ci doar traseaza liniile directoare unei politici de calitate cat se poate de flexibile si adaptabile cerintelor clientilor si pietei economice. Personalul firmei este instruit permanent pentru a putea indeplini cerintele specificate ale clientilor.

Toate aceste preocupari majore pentru calitatea muncii si a produselor au dus la obtinerea in anul 2001 a certificarii ISO 9002 de catre organizatia Germanischer Lloyld, eveniment mediatizat si pe postul de televiziune Antena1.

Responsabilitatea sociala si etica afacerilor reprezinta principalul factor care determina imaginea companiei noastre, devansand o serie de factori cum ar fi calitatea / reputatia. Se observa o crestere a cifrei de afaceri ,de la an la an, fata de anul 1999 cand firma incepe sa se stabilizeze pe piata comerciala. Astfel in anul 2000 cifra de afaceri creste cu 26%, iar in anul 2001 cu 64%. În cadrul veniturilor din activitatea de baza are loc o desfasurare analitica pe plan intern si extern.

Veniturile din activitatea de baza, pe piata interna, inregistreza o crestere relativ mica. Aceasta se datoreaza in principal procentului mic de comercializare a produselor realizate de societate pe piata interna.

Pe cea externa veniturile cresc de la an la an, societatea castigand prestigiu pe piata internationalaarcii si fundamentele afacerii.

Procesul tehnologic cuprinde toate fazele necesare executiei unor produse de calitate , realizate in sala de croit, sala de confectionat si sala de finisat.

Pentru dezvoltarea viitoare a firmei SC Valmet Trade SRL (societate privata romaneasca de dimensiuni mari ce functioneaza din 1994) pe o perioada de trei ani, o importanta deosebita o are elaborarea strategiilor comunicationale, definita prin ansamblul deciziilor destinate atat mediului intern si extern.

Sfera de cuprindere a strategiei este intreaga firma. Continutul strategiei cuprinde elementele esentiale, concentrandu-se asupra evolutiilor majore ale firmei si exprima interesele proprietarului, managerului, salariatilor, clientilor sau furnizorilor. Prin strategie se prevad modificarile tehnologice, comerciale, financiare si manageriale ce pot surveni in aceasta perioada preconizata. O strategie performanta proiecteaza un anumit comportament, care reflecta cultura organizatiei intr-o abordare ameliorativa.

Obtinerea avantajului competitiv, referitor esentialmente la costul sau calitatea produsului, constituie scopul principal al elaborarii strategiei si criteriul cel mai important de evaluare al calitatii sale.

Proiectia viitorului firmei sub forma strategiei se realizeaza in trei etape majore in care se valorifica un material informational variat, furnizat de multiple surse din interiorul si exteriorul organizatiei.

Etapele strategiei comunicationale sunt:

I.        ANALIZA SITUATIEI ANUNTATORULUI

Astfel realizam studii de diagnosticare si analiza SWOT ce cuprind atat o analiza interna avand ca obiect viabilitatea economico-financiara si manageriala a firmei cat si una externa referindu-se la piete de vanzare, concurenta, consumatori si anumiti factori ai mediulu S.C."VALMET TRADE" S.R.L. prin investitiile efectuate, prin executia unor produse de calitate care sa raspunda exigentelor pietei externe, a reusit sa-si stabilizeze clientii cu care lucreaza si sa obtina o perspectiva incurajatoare a viitoarelor raporturi contractuale.

De asemeanea realizam studii de marketing (segmente de piata, particularitatile produselor, nivelul preturilor, distributia produselor, actiuni promotionale)

Pentru realizareea strategiiei comunicationale firma trebuie sa aiba in vedere urmatoarele elemente: identificarea oportunitatilor pietei, precum si a riscurilor, adica ceea ce ar putea sa faca intreprinderea; analiza resurselor materiale, tehnice, financiare si manageriale ale firmei, adica ceea ce poate sa faca intreprinderea; sistemul de valori si aspiratiile topului managerial, referitor la ceea ce vrea sa faca intreprinderea; responsabilitatea intreprinderii fata de societate, adica ceea ce ar trebui sa faca aceasta.

Astfel am elaborat misiunea firmei, obiectivele strategice, modalitatile de realizare, dimensionarea resurselor ce urmeaza a fi angajate, fixarea termenelor intermediare si finale si am stabilit avantajul competitiv.

Diagnosticarea s-a realizat cu ajutorul unui instrumentar specific de analiza, permitandu-se o tratare in dinamica si cu un pronuntat caracter previzional al fenomenelor si proceselor economice din SC VALMET TRADE SRL.

Sinteza punctelor forte

Tabel 1

Nr. Crt.

Puncte forte

Termen de comparatie

Cauze

Implicatii

Situatie economico-financiara de ansamblu favorabila (inregistrarea de profit in toti cei trei ani)

Realizarile celor trei ani

- Asigurarea unei calitati corespunzatoare exigentelor clientilor europeni;

- Promovarea unui management dinamic.

- fabrica proprie (7500 mp) amplasata geografic favorabil intr-o zona cunoscuta cu potential ridicat in confectii camasi barbati si bluze dama

- Îmbunatatirea imaginii pe piata externa si interna

- Mare interes al managerilor pentru realizarea investitiilor

- Cresterea economica si comerciala a intreprinderii.

Cresterea productivitatii muncii in anii studiati

Nivelul realizat in anii precedenti

- Cresterea volumului productiei;

- Evolutia inflatiei;

- Accentul pus pe calitatea proceselor de munca;

- Scaderea numarului de salariati de la 210 la 184

- Asigurarea premiselor pentru cresterea profitului.

Îmbunatatirea eficientei utilizarii mijloacelor fixe

Nivelul realizat in anii precedenti de cifra de afaceri si profitul brut la 1000 lei mijloace fixe.

- Mentinerea aproximativ constanta a mijloacelor fixe (investitii reduse);

- Evolutia inflatiei;

- Dinamica ascendenta a cifrei de afaceri.

- Premise favorabile pentru consolidarea economica a intreprinderii.

Rentabilitatea ridicata a intreprinderii (valori de peste 20% a ratelor rentabilitatii)

Realizarile anilor analizati 2004-2006

- Înregistrarea de profit in perioada analizata;

- Orientarea managementului spre noi piete externe si o structura care sa corespunda cel mai bine exigentelor acestora;

- Cresterea cotei de piata a intreprinderii;

Gradul ridicat de informatizare

Perioada analizata.

- Dotarea tehnica in domeniu buna;

- Interesul managerilor pentru informatizarea activitatii firmei.

- Reducere personal

- Cresterea fundamentarii deciziilor;

- Informarea operativa a managerilor;

- Reducere cheltuieli

Preocuparea managementului pentru imbunatatirea calitatii produselor, concretizata in calitatea produselor, ce le fac competitive pe piata externa (95% din productie) si interna

Cerintele economiei de piata si reglementarile legale in domeniu.

- Asigurarea cu personal de lucru si coordonare cu inalta calificare( in urma participarii la programe europene de instruire PHARE, TAM,TTQM)

- Implementarea sistemului ISO 9002 in 2001 si certificare Germanisher Lloyd;

- Investitii in utilaje moderne specifice confectiilor achizitionate in ultimii 5 ani

- Îmbunatatirea imaginii intreprinderii pe piata externa si interna;

- Posibilitatea intrarii pe noi piete;

- Cresterea profitabilitatii intreprinderii.

Sinteza punctelor slabe

Tabel 2

Nr. Crt.

Puncte slabe

Termen de comparatie

Cauze

Implicatii

Nerespectarea unor corelatii principale intre obiective, respectiv rezultate, in perioada analizata (indicele cifrei de afaceri mai mic decat indicele fondului de salarii, si indicele productivitatii muncii mai mic decat indicele salariului mediu).

Dinamica inregistrata de cifra de afaceri, fondul de salarii si productivitatea muncii.

- Cresterea mai rapida a salariilor decat productivitatea muncii.

- Diminuarea profitabilitatii si rentabilitatii intreprinderii.

Cresterea cheltuielilor totale la 1000 lei cifra de afaceri.(735,20 in 2005 si 801,98 in 2006)

- Cresterea preturilor de aprovizionare;

- Evolutia inflatiei;

- Cresterea preturilor de productie

- Diminuarea profitului;

- Diminuarea avantajului concurential pe anumite segmente de piata.

Durata recuperarii creantelor relativ mare

Nivelul normal al acestui indicator (0 - 30 zile).

Nivelul indicatorului in anii analizati.

- Blocajul financiar la nivelul economiei nationale;

- Negocieri ineficiente.

- Reducerea lichiditatii intreprinderii;

- Schimbarea politicii de creditare pentru pastrarea clientelei.

Solvabilitate generala sub nivelul asteptat

Perioada analizata.

- Datorii curente mari

-nu exista garantia de plata in numerar pentru datoriile curente

Cheltuieli mari cu dobanzile de la creditele pe termen mediu si lung in lei si valuta

Perioada analizata.

-necesitate de imprumuturi pentru: noua fabrica, sectia de productie cu 30000 produse, cantina si cabinetul medical infiintate in 2001-2002

- diminuarea profitului

si a lichiditatilor curente

Fluctuatie de personal

Perioada analizata.

- salarii in confectionat mai mici decat ale unora din firmele concurente

- instalibilitatea confectionerilor

Desfacerea produselor pe piata interna nedezvoltata suficient

Perioada analizata.

- nestabilitate economica din punct de vedere legislativ

- pret destul de ridicat al produselor raportat la puterea de cumparare al cetateanului roman

- slaba mediatizare a produselor fabricate

- vanzarea a numai 5% din productie pe piata interna

Mediul extern are ca obiect investigarea factorilor din afara firmei care actioneaza direct sau indirect asupra activitatii ei. Prin aceasta analiza se urmareste determinarea conditiilor externe in care functioneaza firma si a tendintelor mediului ambiant (economici, tehnici, manageriali, demografici, socio-culturali, politici, ecologici, juridici), in scopul identificarii oportunitatilor si amenintarilor cu care se va confrunta aceasta in viitor.

Tabel3

Oportunitati

Amenintari

1. Existenta unor programe pentru dezvoltarea infrastructurii

1. Concurentii puternici carora trebuie sa le faca fata ( SC BRAINCONF SA, SC. MISTRAL SA, SC NEO SRL, SC ADCONF SRL,SC BAKU PROD SRL, SC BLAZER SA, SC TURK ROM SA)

2 Participarea la programe europene de instruire in domeniul Resurse umane( Phare, Tam, TTQM)

2. Firmele care au acelasi furnizor

Divizarea organizatorica a potentialului de productie in module usor de condus si reorientat

3. Firmele care imita produsele la un pret mai scazut, chiar daca au o calitate inferioara

4. Mutarea productiei in confectii din alte zone in Europa de Est, implicit in Romania

4. Firme romanesti cu capital mixt sau strain, care practica salarii peste media celor date de SC VALMET TRADE SRL

5. Amplasament geografic favorabil, intr-o zona cunoscuta cu potential ridicat in confectii camasi barbati si bluze dama

5. Scaderea prognozata a cursului valutar

6.Modificarile asteptate in reglementarile legate de Codul Muncii, care vor intari autoritatea angajatorului

6. Instabilitate fiscal/legislativa

7.Detinerea unui portofoliu de contracte, comenzi, scrisori de interes pentru actualele si viitoarele colaborari comerciale de tip parteneriat

7.Cresterea salariilor si cheltuielilor cu utilitatile intr-un ritm mult peste cel preconizat

Restructurarea activitatii unor companii din acelasi sector de activitate care va disponibiliza personal foarte bine instruit

8. Existenta spatiilor de productie in zona libera, cu facilitatile aferente, revazute in costuri

9. Existenta contractelor ferme de lucru pentru urmatorii ani

9. Cresterea migratiei de personal si drepturile primite de acestia prin noul Cod al Muncii, care se rasfrang in activitate.

10.Scaderea preturilor pentru manopera executata

II. LUAREA DECIZIILOR PRIVIND POZITIONAREA MARCII

SC VALMET TRADE SRL se afla in perioada de crestere, prin urmare intalnim produse si tehnologii standardizate, ca argument competititv este comercializarea, ca functie cheie este cea comerciala, variabilele cheie de marketing sunt publicitatea si distributia, concurentii sunt numerosi, pietele sunt mari iar profiturile in crestere.

Pentru ca strategia proiecteaza viitorul firmei trebuie luati in considerare principalii stakeholderi: managerul, salariatii, care doresc venituri ridicate, amplificarea calificarii si asigurarea protectiei sociale; clientii care asteapta marfuri de calitate, asigurare continua de bunuri in sortimentul, calitatea si cantitatea solicitata; furnizorii sunt interesati in consolidarea si cresterea economica a firmei prin vinderea unor cantitati tot mai mari de materii prime si mijloace fixe; statul care vede in fiecare firma un alimentator al bugetului, o conditie a dezvoltarii economice; autoritatile locale trebuie sa fie sigure ca firma protejeaza mediul ambiant, si nu in ultimul rand bancile care sunt interesate sa consolideze economic si financiar firma prin acordarea de credite.

Firma VALMET TRADE SRL este intr-o continua modificare datorita factorilor interni si externi, influentand comportamentul managerial, economic si comercial al acesteia.

Strategia este elaborata flexibil, pentru a se putea adapta modificarilor ce intervin pe perioada planificata (parametrii dimensionali si functionali).

In ceea ce priveste pozitionarea marcii societatea se incadreaza in tipul pozitionarii obiective ce presupune diferentierea marcii pe baza unor atribute obiective ce o definesc.(ia de pe ceva despre camasi)

III. In urma analizei interne si externe a intreprinderii, prezentam in continuare un set de obiective ale strategiei globale si comunicationale prin care societatea isi propune interventii la nivel cognitiv urmarind sa asigure identificarea de catre publicul vizat de catre publicul vizat a produselor oferite si un nivel optim al notorietatii:

Elaborarea unor strategii globale si partiale realiste bazate pe studii de

diagnosticare si studii de marketing

Implementarea si utilizarea unor noi metode si tehnici manageriale (managementul

prin proiecte, managementul prin obiective, metode de stimulare a creativitatii personalului);

Control intens asupra modului de gestionare al resurselor;

Realizarea unor mai bune legaturi cu furnizorii, clientii si salariatii;

Diversificarea productiei si crearea de noi sortimente (tricouri, confectii usoare

pentru copii si femei ) si produse de serie mare : uniforme si tinute pentru armata;

Orientarea spre piata interna prin deschiderea de magazine proprii in Braila si in

tara si crearea unui sistem eficient de marketing intern (promovarea imaginii firmei prin editare de pliante, mape si cataloage publicitare personalizate, actualizarea permanenta a informatiilor de pe site-ul www.valmet.ro si plasarea lui pe diverse motoare de cautare);

Retehonologizarea organizatiei prin achizitionarea de utilaje care sa reduca

numarul de personal existent ( calcat, preformat, sistem de croire automat, sistem de transport ETON) si implicit a numarului de personal auxiliare;

Extinderea pietei spre Europa de Est, Rusia si Republica Moldova;

Diminuarea cheltuielilor aferente asigurarii de utilitati precum energie electrica,

energie termica, apa menajera si industriala prin: inlocuirea treptata a utilajelor mari consumatoare de energie si redistribuirea surselor de incalzire in conformitate cu cerintele reale ale spatiului utilizat;

Educatia si instruirea permanenta a angajatilor firmei in vederea cresterii

competentei profesionale (cursuri de calificare, reconversie profesionala, formare profesionala continua);

Externalizarea serviciilor(resurse umane, paza, transport, audit, calitate, protectia

muncii

Implementarea unui sistem de calitate pentru mediu ISO 14000;

IV. DEFINIREA TINTEI DEMERSULUI COMUNICATIONAL

V. ALEGEREA AXULUI COMUNICATIONAL

VI. DETERMINAREA PREALABILA A BUGETULUI DE COMUNICARE

Program de implementare a strategiei

Tabel 15

Nr. Crt.

Masura

Resurse necesare (Euro)

Perioada de aplicare

Responsabil

0

2

3

4

Achizitionarea de masini si utilaje performante

1 iunie 2007 -

30 decembrie 2008

Presedinte

Director general

Înfiintarea si dotarea a doua magazine de desfacere in Braila

1 iunie 2007 -

30 decembrie 2008

Presedinte

Director general

Specializarea unei sectii in executia de tricouri si compleuri dama in functie de utilajele existente

30 iunie 2007-30 decembrie 2008

Presedinte

Director general

Încheierea de contracte noi cu parteneri externi si stabilitatea relatiilor cu cei existenti

Permanent

Presedinte

Director general

- Organizarea unor cursuri de perfectionare pentru personalul de pe toate nivelele ierarhice

pentru insusirea cunostintelor si abilitatilor

necesare realizarii corespunzatoare a

actiunilor aferente in care sunt implicati

- Evaluarea cunostintelor dobandite

Februarie 2007 -martie 2007

30 martie 2007-15 aprilie 2007

Compartimentul Resurse Umane

Achizitionarea a doua calculatoare pentru compartimentul de marketing si conectarea acestora la Internet

februarie 2007

Director Comercial

VII. ELABORAREA MIXULUI COMUNICATIONAL SI A STRATEGIEI

MIJLOACELOR DE COMUNICARE

Cunoasterea necesitatilor si oportunitatilor pietei se realizeaza prin studii de marketing ce sunt valorificate in elaborarea strategiei firmei. Acestea se refera la: piata cu cea mai buna perspectiva pentru intreprindere, particularitatile produselor, nivelul preturilor, modalitati de distributie si actiuni promotionale.

Societatea VALMET TRADE SRL isi valorifica productia in proportie de 95% pe piata externa in tari precum: Marea Britanie, ITALIA, GERMANIA, FRANTA, SPANIA, Ungaria si SUA si este realizata in exclusivitate in sistem lohn. Macile pentru care produce sunt: CLOCK HOUSE, BURTON, ETAM, BERSHKA ,MOTO, COTTONFIELD, BAILLO, BD BAGGIES, GEORGE, SEIDENSTICKER, CEDARWOOD, MORGAN, AMARANTO, PAPAYAIA, ICC, InWARE, MATINIQUE, H&M

Restul productiei este destinata pietei interne unde detine aproximativ 6,5-7% din piata, segmentele abordate fiind cele de varf ale acesteia (Yrena Magic SRL Bucuresti, Cris Nicol Service SRL Bucuresti, Romprix Exim SRL Bucuresti, Tempesta Timisoara, Tor Design Arad, Visul Miresei SRL Medias-Sibiu, Mytroy SRL Sibiu ).

Principalele produse si preturi din anul 2006 ale firmei sunt prezentate in urmatorul tabel:   

Tabel 4

Nr.crt.

Denumire articol, scurta descriere

Unitate masura

Pret unitar

lei

Pret unitar denominat - leu greu

Articole maneca lunga

Camasi barbati semipoplin uni, maneca lunga, culori alb, albastru, verde-negru, gri 4 tonuri, comp. 65%bbc, 35%pes

buc

Camasi barbati maneca lunga, amestec, tesatura carouri mici si mari/dungi, comp. 65%bbc, 35%pes

Buc

Camasi barbati maneca lunga, tesatura carouri mici si mari si diverse desene dungi, comp. 100%bbc

Buc

Camasi barbati maneca lunga, tesatura diverse desene dungi, bie, chevron, comp. 100%bbc

Buc

Camasi barbati maneca lunga, tesatura uni Oxford uni alb si bleu, comp. 100%bbc

Buc

Camasi barbati maneca lunga, tesatura uni Oxford dungi, pe fond bleu, roz, gri, comp. 100%bbc

Buc

Camasi barbati maneca lunga, art. Dragos, tesatura carouri mici si mari, culori deschise , flanel subtire, comp. 67%pes%, 33%bbc

Buc

Camasi barbati maneca lunga, art. Radu, tesatura semiblug imprimat, culori deschise si pastel , etno, comp. 100%bbc

Buc

Camasi copii, maneca lunga, marimi pentru varste cuprinse intre 6-14 ani, tesatura Semipoplin uni, comp. 65%Bbc, 35%pes, alb si pastel

Buc

Camasi barbati maneca lunga art. Euro, diverse tesaturi, desene si modele, young fashion, cu sau fara print, compozitie 100% BBC sau 65% pes, 35% bbc, sau alte combinatii polyester cu bumbac, sau 100% polyester

Buc

Articole maneca scurta

Camasi barbati semipoplin uni, maneca scurta, culori alb, albastru, verde-negru, gri 4 tonuri, comp. 65%bbc, 35%pes

Buc

Camasi barbati maneca scurta, amestec, tesatura carouri mici si mari/dungi, comp. 65%bbc, 35%pes

Buc

Camasi barbati maneca scurta, tesatura carouri mici si mari si diverse desene dungi, comp. 100%bbc

Buc

Camasi barbati maneca scurta, articol Excellent, reiat fin, tesatura uni, pastel, comp. 65%bbc, 35%pes,

Buc

Camasi barbati maneca scurta, articol MC, tesatura in dungi si carouri diverse. comp. 65%bbc, 35%pes sau 65% pes, 35% Bbc, dupa caz si model

Buc

Camasi barbati maneca scurta, tesatura Matase imprimata cu diverse simboluri, desene stilizate si geometrice, culori inchise, comp. 100% Poliester    -

oferta speciala

Buc

Camasi barbati maneca scurta art. Unda, tesatura uni, amestec de bbc(97%) cu elastan

oferta speciala

Buc

Veste dama Mirena, 100% bbc, Denim natural nevopsit, foarte cambrate

Buc

Camasi barbati maneca scurta art. Euro, diverse tesaturi, desene si modele, young fashion, cu sau fara print, compozitie 100% BBC sau 65% pes, 35% bbc, sau alte combinatii polyester cu bumbac, sau 100% poliester

Buc

Bluze dama

Bluze dama cu maneca scurta, treisferturi sau maneca lunga, tesaturi diverse ca desene, colorit si copozitii(incepand cu 100% bbc, amestecuri cu elastan, poliamida, vascoza, poliester, etc.)

Buc

Incepand cu 200.000 lei

Incepand cu 20 lei

Preturile din prezenta oferta nu includ TVA.

Produsele se livreaza in gama de marime comerciala. Produsele sunt ambalate individual, cu respectarea tuturor cerintelor standard de calitate si personalizare, avand inscrise datele producatorului si informatiile legate de compozitie, mod de intretinere, etc.

Livrarea se face la cutii colectoare de 10 bucati (in sortarea comerciala proprie sau la cerinta clientului

Ca actiuni promotionale firma utilizeaza reclama in presa locala si nationala, editeaza pliante, mape si cataloage publicitare personalizate, creaza pagina web si o reactualizeaza permanent. De asemenea participa la targuri si expozitii in tara si in Europa.

Elaborarea strategiei globale

asamblarea componenetelor strategice prezentate anterior permit conturarea strategiei globale a societatii ce reprezinta instrumentul managerial cel mai important pentru conducerea sa.

Tabel 5

M    Misiune

SC V SC VALMET TRADE isi propune sa asigure confortul, personalizarea si unicitatea vestimentatiei, creand o imagine fidela tuturor clientilor.Echipa manageriala a societatii si-a propus crearea si dezvoltarea unei societati care, prin calitatea produselor sa devina un exponent in acest domeniu, deci o marca de camasi de prestigiu in Europa si in tara. Activitatea societatii se deruleaza astfel incat sa permita armonizarea intereselor principalilor stakeholderi interni si externi

Obiective

fundamentale

1. Cresterea competivitatii produselor oferite pe piata interna si externa concomitent cu cresterea productivitatii

- rata medie de crestere a cifrei de afaceri cu 30% in fiecare din anii intervalului strategic vizat

- rata medie de crestere a profitului cu 20% in fiecare din anii intervalului strategic vizat

Cresterea capacitatii de productie pana la 100 000 buc/luna ( 30 decembrie 2009)

Reducerea costurilor de productie cu cel putin 5% (30 decembrie 2007)

4. Asigurarea corelatiilor dintre principalii indicatori economico-financiari (ICA≥IFS≥INS si IW≥IS in fiecare din anii intervalului strategic vizat

5. Îmbunatatirea calitatii produselor fabricate si alinierea majoritatii parametrilor la performantele existente in Uniunea Europeana

Optiuni strategice

A) Retehnologizarea firmei

B) Diversificarea productiei

C) Orientarea spre piata interna prin deschiderea de magazine proprii si printr-o

distributie eficienta prin retelelede magazine METRO, SELGROS si MALL (iunie 2007 - decembrie 2008)

D) Informatizarea compartimentului de marketing se realizeaza in anul 2007

Resurse

Resursele materiale: doua mese de spanuit si taiat semiautomate si o presa de termocolat ( lipit gulere, mansete, fente) pentru sala de croit; 5 masini de cusut de ultima generatie pentru sectia de productie; sase mese de pliat cat si un echipament de calcat produsul complet (generator de abur de mare capacitate) pentru sectia de finisat cu consum mai mic de energie electrica; doua calculatoare pentu compartimentul marketing si infiintarea a doua magazine de desfacere a produselor proprii.

Resursele financiare: 278000 USD din care: 146800 USD pentru achizitionarea utilajelor si echipamentelor ce au in vedere modernizarea sectiilor, 130000 USD pentru infiintarea a doua magazine de desfacere a produselor in Braila si 1800 USD pentru calculatoare.

Sursele de finantare sunt : fondul propriu de dezvoltare constituit prin prelevarea

din profitul net a unei cote de pana la 50% si credite la BRD,EXIMBANK.

Resursele umane: Numarul angajatilor nu se modifica dar vor fi utilizati pe

noile echipamente achizitionate muncitorii calificati sau cei care vor face cursuri

de perfectionare pentru a dobandi noi cunostinte si competente profesionale.De

asemenea, personalul din conducerea societatii va participa la cursuri pentru

imbunatatirea pregatirii profesionale si managerial reactii rapide la permanentele

schimbari ale mediului

Resursele informationale se asigura prin sistemul de formare si perfectionare continua a salariatilor si prin racordarea sistemului informatic la reteaua internationala, favorizand astfel reactii rapide la permanentele schimbari ale mediului.

TTergTermene

termenul initial anul 2007

termenul final anul 2009

termenele intermediare: sunt prezentate in dreptul fiecarui obiectiv si

optiune in parte

Agf

Avantaj competitiv

Îmbunatatirea raportului cost-pret al produselor destinate comercializarii.

Obtinerea unei calitati superioare care sa confere societatii posibilitatea de a obtine preturile dorite

VIII. EVALUAREA EFECTELOR SI CONTROLUL STRATEGIILOR COMUNICATIONALE

Evaluarea strategiilor aplicate la nivelul firmei se poate efectua prin masurarea eficientei actiunilor manageriale. Eficienta se poate evalua comparand rezultatele obtinute cu eforturile efectuate.

Cresterea competitivitatii produselor oferite pe piata interna si externa concomitent cu cresterea productivitatii

- rata medie de crestere a cifrei de afaceri cu 30% in fiecare din anii intervalului strategic vizat

- rata medie de crestere a profitului cu 20% in fiecare din anii intervalului strategic vizat

Cresterea capacitatii de productie pana la 100 000 buc/luna

Reducerea costurilor de productie cu cel putin 5%

Asigurarea corelatiilor dintre principalii indicatori economico-financiari (ICA≥IFS≥INS si IW≥IS in fiecare din anii intervalului strategic vizat

Îmbunatatirea calitatii produselor fabricate si alinierea majoritatii parametrilor la performantele existente in Uniunea Europeana

Realizarea obiectivelor enumerate mai sus vor situa firma Valmet Trade SRL pe o pozitie favorabila fata de partenerii de afaceri atat in Europa cat si in lume. Printr-o politica de preturi fluctuanta fata de conditiile concrete de pe piata, prin realizarea unor produse competitive din punct de vedere al calitatii si prin seriozitate, a reusit sa-si stabilizeze partenerii de afaceri si tinde sa obtina largirea segmentului de piata si marirea numarului celor cu care va avea relatii contractuale. Conducerea firmei considera ca implementarea proiectului aduce firmei multiple avantaje, riscurile care ar putea sa apara fiind nesemnificative.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1201
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved