Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


STRATEGIA MEDIA - PAMPERS

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micSTRATEGIA MEDIA - PAMPERS

Alegerea mediilor:

In stabilirea modalitatilor de lansare a produsului, este foarte important sa tinem cont de categoria sociala careia i se adreseaza produsul( care este destinatia, care este receptorul final). Pornind de la acest lucru vom analiza care este cea mai eficienta modalitate de publicitate.Fiind un produs inovativ cu un know-how propriu, acesta va avea un pret net superior produselor deja existente ale concurentei, date fiind utilitatile acestuia. Produsul se adreseaza parintilor cu venituri medii-mari pentru care banii sunt nesemnificativi in raport cu sanatatea copilului.

Vom face astfel o analiza a principalelor modalitati media de reclama si anume:

  1. Ziarele: aparitiile acestora pot fi zilnice, saptamanale, bilunare, lunare, de week-end.v Aceste au avantajul ca au o piata larga, ofera flexibilitate si credibilitate, avand o acoperire larga a populatiei. Ele insa nu ofera o calitate superioara a reproducerii, nu permite selectarea audientei sin u ofera certitudinea ca informatia a ajuns la locul potrivit.
  2. Revistele lunare: au avantajul ca prezinta si fixeaza informatia la nivel vizual, presupun o selectivitate a clientelei si se adreseaza cititorilor de specialitate( ex: Ioana, Femeia de azi, Mama si copilul, etc.).
  3. Televiziunea: are ca dezavantaj costurile mari(intervalul orar de preferat este 19:00- 22:00 si week-end-ul), dar presupune o inoculare mai buna a informatiei. Aceasta este convingatoare, atragand atentia prin sunet si culoare.
  4. Afisajul: poate fi realizat prin pliante si postere, dar, des presupun costuri mici, la aceste informatii au acces toate clasele sociale, fapt care contravene ideii de baza: selectivitatea.
  5. Conferinte, targuri, expozitii: datorita acestei inovatii este imperios necesara sustinerea lansarii acestui produs. Costurile sunt relativ mici, invitatii sunt cei asteptati, iar rezultatele sunt de obicei cele mai bune. Consideram ca acesta este primul pas in stabilirea relatiei produs-client. Sunt puse la dispozitie informatii cu privire la sanatatea copilului, modalitati de ameliorare, tehnici si produse noi.

In urma acestei analize consideram ca cele mai potrivite modalitati de    lansare a produsului sunt: conferinta de presa, televiziunea si revistele de specialitate.

Touchpoints:

La lansarea acestui nou produs revolutionar, pe langa conferinte si prezentari de produse, se are in vedere amenajarea unui stand expositional personalizat, amplasat in incinta hipermarketurilor care va functiona ca touchpoint pentru toti participantii, creandu-se astfel posibilitatea de a prezenta solutiile si serviciile si de a oferi un plus de vizibilitate companiei.

Noul produs va fi prezent in spatiile de joaca destinate copiilor pe baloane si coifuri, in farmacii si maternitati, pe afisele cu programul orar, in cabinetele medicale de specialitate, in reviste si la televizor.

Vom initia un proiect in spitale si maternitati in care vom distribui pachete promotionale Pampers No 1 Baby tuturor mamicilor. Pachetele contin pliante de prezentare a scutecului, precum si scutecele gratuite pentru tinerele mamici, pentru a se convinge de calitatea exceptionala a produsului nostru.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1641
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved