Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Infectii vaginale - tratament cu plante

sanatateDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
INFECTIA URINARA (IU)
BIOETICA, EUTANASIA si DEMNITATEA MORTII
IMUNOGLOBULINELE
Tulburarile metabolismului hidrosalin (al apei si sodiului)
Tintele de volum prospective pentru internarile in spital
SUBSTANTE CU ACTIUNE BRONHODILATATOARE SI ANTIINFLAMATOARE
ISTORICUL ORTOPEDIEI SI TRAUMATOLOGIEI
Spirometria
Clasificarea bolilor parodontiului
Viitorul nanomedicinei

Infectii vaginale

Cele mai multe infectii sunt produse de bacterii si fungi (Candida albicans) sau de protozoare (Trichomonas vaginalis).

Factorii care influenteaza aparitia infectiilor pot fi:

-taieturile sau crapaturile pielii in urma nasterii sau a unui act sexual fara suficienta lubrifiere, administrarea de pilule anticonceptionale (altele decat cele pe baza de hormoni)

-Antibioticele

-Dusurile sau spalaturile vaginale in exces

-Diabetul

La menopauza pot aparea tulburari ale ph-ului vaginal care poate provoca si el infectii.

Daca observati ca scurgerea vaginala isi modifica culoarea, structura sau mirosul, prezentati-va la un control medical pentru ca numai analiza bacteriologica si parazitologica (facuta in laborator) poate preciza cauza si natura bolii.

Intru cat aceasta boala a fost si este foarte frecventa este normal ca medicina naturista aiba foarte multe remedii. Voi cauta sa dau doar acele remedii care sunt mai usor de aplicat pentru ca si la aceasta afectiune avem o serie de tratamente care sunt mai greu de aplicat sau de preparat in gospodarie. Aceste preparate au trecut proba cea mai grea “proba timpului”, si s-au dovedit foarte eficiente.

TRATAMENT:

Plante medicinale care se pot folosi la tratarea acestei afectiuni: anin negru, arnica, brad, brustur, busuioc, catina, cerentel, cimbrisor, cimbru de gradina, coada racului, coada soricelului, cretisoara, cretusca, frasin, galbenele, ghiocei, gorun, gutui, iarba neagra, iasomie de padure, ienupar, isop, levantica, mur, musetel, naprasnic, nemtisori de camp, nuc, osul iepurelui, pin, plop negru, rachitel, rotunjoara, rozmarin, salcie, salvie, sclipeti, secara, sfecla, slabanog, sorbestrea, stejar, sunatoare, soparlaita, tataneasa, traista ciobanului, trei frati patati, trifoi alb, trifoi rosu, ulm, urzica, urzica moarta alba, vasc, vindecea, vinerita.

Modul de folosire al plantelor medicinale

Anin negru (Alnus glutinosa) se pune 1 –2 lingurite de coaja la 500 ml apa si se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se fac spalaturi pentru efectul astringent pe care-l are. Contine mult tanin care este si un bun antibiotic.

Arnica (Arnica montana) cu toate ca este o planta toxica interna se foloseste in tratamentul infectiei urinare, insa cu mare grija. Contine materii tanante, acid galic, inulina, rasina, etc. Se vor folosi florile. Se va pune o lingurita de flori maruntite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, dupa care se strecoara.

Se poate de asemenea folosi tinctura care exista in magazinele naturiste, caz in care se va pune 1 lingurita de tinctura la 500 ml apa si se fac spalaturi.

Brad (Abies alba) se vor putea folosi: ramuri tinere, cetina, mugurii, rasina. Se pune 1 lingurita maruntita la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi sau comprese. Este un antibiotic natural foarte puternic.

Brustur (Arctium lappa) se pune 1 lingurita de radacina la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoara. Se pot face cu ceaiul acesta spalaturi vaginale fiind si emolient si cicatrizant.

Catina (Hippophae rhamnoides) se poate folosi coaja sau ramurelele 2 linguri maruntite puse la 250 ml apa si fierte timp de 10 minute, apoi strecurate. Se fac spalaturi. De asemenea in magazinele naturiste exista ulei de catina cu care se poate unge vaginul sau se iau intern 10 picaturi de 3 ori pe zi.

Cerentel (Geum urbanum) contine tanin, eugenol, etc. Este foarte indicat atat la infectii urinare cat si la hemoragii. Se va pune 2 lingurite de rizom maruntit la 250 ml apa. Se va fierbe apoi timp de 10 minute dupa care se strecoara. Este si un bun antibiotic si astringent. Se pot face spalaturi in special atunci cand exista si o hemoragie fiind si hemostatica si reduce secretiile.

Cimbru (Tymus comunis)- 1 lingurita de pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si se strecoara. Are un bun efect antibiotic. Se pot face si spalaturi.

Cimbru de gradina (Satureja hortensis) 1 lingurita de pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si se strecoara. Are un bun efect antibiotic. Se pot face spalaturi.

Coada-racului (Potentilla anserina) contine si ea flavone si tanin. Este utila atat la infectii cat si la hemoragii. Se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi pentru 15 minute si se strecoara. Se indica sa se faca spalaturi fiind utila atunci cand exista prea multe secretii si se doreste diminuarea lor sau exista hemoragie. Contine tanin fiind astringenta.

Coada-soricelului (Achillea milefolium) este foarte utila la infectii avand in componenta azulena care este un antibiotic puternic care distruge foarte multi microbi. Se va folosi de preferinta floarea care este mult mai activ ca planta. Se vor pune 2 lingurite de flori maruntite la 250 ml apa clocotita. Se va acoperi pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot face spalaturi vaginale sau cu cantitate mai mare de planta chiar bai complecte in care se va sta timp de 30 minute, sau clisme.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris) contine si ea flavone si tanin. Este utila atat la infectii cat si la hemoragii. Se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi pentru 15 minute si se strecoara. Se indica sa se faca spalaturi fiind utila atunci cand exista prea multe secretii si se doreste diminuarea lor sau exista hemoragie. Contine tanin fiind astringenta.


Cretusca (Filipendula ulmaria) contine si ea flavone si tanin. Este utila atat la infectii cat si la hemoragii. Se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi pentru 15 minute si se strecoara. Se indica sa se faca spalaturi fiind utila atunci cand exista prea multe secretii si se doreste diminuarea lor are si actiune antibiotica.

Frasin (Fraxinus excelsior) 1 lingurita de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma datorita faptului ca contine tanin, la fel se pot face cu acest ceai spalaturi.

Galbenele (Calendula officinale) se folosesc florile. Se va pune 2 lingurite maruntite de flori la 250 ml apa clocotita. Se acopere timp de 10 minute dupa care se strecoara. Pentru clisme se va folosi mai multe flori in functie de cantitatea de lichid care se foloseste. Pentru spalaturi sunt exceptionale fiind un bun antibiotic. De asemenea exista in magazinele naturiste tinctura care se va pune 1 lingurita la 500 ml apa si se fac spalaturi tot pentru efectul antibiotic.

Ghiocei (Galanthus nivalis) se indica folosirea bulbului- 1 lingurita maruntita se pune la 500 ml apa si se fierbe pentru 5 minute apoi se strecoara. Se indica la spalaturi. Este util in cazurile cu hemoragii.

Gorun (Quercus petraea) 1 lingurita de coaja maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute. Contine tanin care poate distruge multi microbi, dar este si un antidiareic. Atentie cei constipati nu-l pot folosi intern. Extern se pune compresa cu acest ceai. Se pot face foarte bine spalaturi pentru diminuarea secretiilor.

Gutui (Cydonia oblongata) se ia 1 lingurita de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma datorita faptului ca contine tanin, la fel se pot face cu acest ceai spalaturi. Cu fructele in special semintele se face un ceai prin fierberea in 250 ml apa timp de 15 minute, apoi strecurare. Se pot face spalaturi datorita faptului ca sunt foarte emoliente.

Iarba neagra (Calluna vulgaris) se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Extern se fac spalaturi vaginale, datorita faptului ca este un bun antibiotic.

Iasomie (Philadelphus coronaris) este foarte activa in infectii. Din aceasta planta la Tg. Mures s-a facut unul dintre cele mai eficiente medicamente contra trichomoniazei. Se vor folosi 2 lingurite de flori maruntite la 250 ml apa clocotita. Se vor acoperi pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot face cu ea si clisme fiind o planta cu puternica actiune antibiotica.

Ienupar (Juniperus communis) se poate folosi intern bacele maruntite din care se va face un ceai. Se vor marunti o lingurita de bace, care se vor pune la 250 ml apa. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute dupa care se strecoara. Extern se pot face clisme cu cetina sau ramurelele tinere. Se maruntesc si o mana din ele se va pune la 3 litri de apa. Se va fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoara si se vor face clisme.

Isop (Hyssopus officinalis) are ulei volatil bogat in pinocamfona, pinen, etc. Este foarte utila in infectiile urinare. Se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Din cantitate dubla de planta se pot face clisme zilnic sau spalaturi vaginale in special pentru efectul antibiotic.

Levantica (Lavandula angustifolia) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma 2-3 cani pe zi, sau se fac spalaturi pentru efectul linistitor care-l confera.

Musetel (Matricharia chamimilla) se vor folosi florile. 2 lingurite de flori maruntite se vor pune la 250 ml apa. Se fierb timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi. Are un puternic efect antibiotic si se poate folosi cu succes la toate infectiile. Se pot face de asemenea spalaturi. Este indicat in cazul infectiilor, ranilor, etc.

Naprasnic (Geranium robertiarum) se va pune 2 lingurite de planta la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi. Indicat in special in cazurile mai grave, cand se poate folosi cu o serie de alte plante. Se indica la spalaturi in toate cazurile de infectii cu efecte deosebit de puternice.

Nemtisori de camp (Consolida regalis) 2 lingurite de planta la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Are efect antibiotic.

Nuc (Juglans regia) se folosesc frunzele maruntite. Se va pune 2 lingurite de frunze maruntite la 250 ml apa. Se fierbe timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se vor putea consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi pentru efectul astringent, dezinfectant si chiar antibiotic.

Nufar alb (Nymphaea alba) se foloseste rizomul ras cate 1 lingurita pus la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi in cazurile in care se doreste sporirea secretiilor. Are si efect afrodiziac.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) contine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureza si are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din radacina. 2 linguri de radacina maruntita se vor pune la 500 ml apa clocotita. Se vor acoperi pentru 15 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma in cursul unei zile pana la 3 cani pe zi. .

Pin (Pinus silvestris) Se poate folosi ramurile tinere maruntite. 2 lingurite se vor pune la 250 ml apa. Se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoara. Se poate folosi si la clisme. Este un bun si puternic antibiotic putand fi folosit la foarte multe tipuri de infectii. Se poate folosi foarte bine la spalaturi vaginale sau chiar bai de sezut sau generale.

Plop negru (Populus nigra) –muguri sfaramati- se vor pune 2 lingurite de muguri sfaramati la 250 ml apa. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute dupa care se strecoara. Are aceiasi compozitie chimica cu propolisul. Se poate folosi si la spalaturi fiind foarte eficient.

Rachitan ( Lytrum salicaria) se folosesc 2 linguri de planta maruntita la 500 ml apa. Se fierb pentru 5 minute apoi se strecoara. Se pot consuma intern pentru efectul antiinflamator si antibiotic sau spalaturi vaginale pentru aceleasi efecte.

Rotunjoara (Glechoma hederaceum) se folosesc 2 linguri de planta maruntita la 500 ml apa. Se fierb pentru 5 minute apoi se strecoara. Se pot consuma intern pentru efectul antiinflamator si antibiotic sau spalaturi vaginale pentru aceleasi efecte.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Salcie (Salix alba) 1 lingurita de coaja se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Este unul dintre cele mai bune calmante si totodata cicatrizant, dezinfectant. Se poate folosi si extern. Se indica si pentru faptul ca contine acid acetilosalicilic care nu are nici o actiune ne dorita asupra organismului. Se poate folosi si praful aplicat extern sub un pansament sau luat intern cate o jumatate de lingurita o data.

Salvie (Salvia oficinalis) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant. Este indicata in toate cazurile de infectii, inclusiv cu candida.

Sclipeti (Potentilla erecta) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Secara (Secale cereale) se foloseste fiertura din seminte . O mana de seminte se pune la fiert in trei litri de apa, pana scade apa la 1 litru, apoi se strecoara. Semintele se pot consuma, iar apa in care au fiert se foloseste la spalaturi vaginale fiind deosebit de emolienta, fiind indicata in special atunci cand exista mancarimi. Se poate folosi si cu o lingurita de tinctura de galbenele.

Sfecla (Beta vulgaris) se fierbe radacina cu apa pana se moaie bine. Se face pasta si se poate introduce vaginal o lingurita pentru efectul calmant si emolient. Este indicata atunci cand exista mancarimi si rani.

Slabanog (Impatiens noli tangere) 1 lingurita de planta macinata se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot folosi la spalaturi locale.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Stejar (Quercus robur) 1 lingurita de coaja maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute. Se strecoara si apoi se poate consuma 2-3 cani pe zi. Contine tanin care poate distruge multi microbi, dar este si un antidiareic. Atentie cei constipati nu-l pot folosi intern. Extern se pune compresa cu acest ceai. Se pot face foarte bine spalaturi pentru diminuarea secretiilor.

Sunatoare (Hipericum perforatum) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Are efect dezinfectant si cicatrizant. Exista in comert si creme cu care se poate unge local de 2 ori pe zi, dupa ce se spala.

Soparlaita (Succisa pratens) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Tataneasa ((Symphytum officinalis) 1 lingurita de radacina se macina cu rasnita de cafea apoi se pune in gura pentru 5 minute si se inghite cu apa. De asemenea se poate face un ceai din 1 lingurita de radacina maruntita la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi. Extern se poate aplica compresa cu ceai sau chiar praf aplicat sub pansament. De asemenea exista in comert creme si unguente cu aceasta planta. Este un bun antibiotic luptand cu infectiile microbiene si un bun cicatrizant. Se poate extern sau intern amesteca praf de planta cu miere. Intern se ia 1 lingurita de 3 ori pe zi, inainte de mese si extern se aplica pe rani sub pansament. Exista in magazine si unguent cu care se va unge de 2 ori pe zi, dupa ce s-a spalat sau dezinfectat local.


Traista ciobanului (Capsella brusa-pastoris) se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se vor consuma 2-3 cani pe zi. Se pot face cu aceasta si clisme sau spalaturi vaginale. Este indicat in special acolo unde este nevoie si de oprirea hemoragiilor.

Trei frati patati (Viola tricolor) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Trifoi alb (Trifolia repens) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Trifoi rosu (Trifolium pratense) se vor pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa. Se fierb timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se poate folosi si la clisme sau spalaturi. Intern se poate bea 3-4 cani pe zi. Este un bun antibiotic si contine si o serie de hormoni.

Ulm (Ulmus campestre) 1 lingurita de coaja maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute. Se strecoara si apoi se poate consuma 2-3 cani pe zi. Contine tanin care poate distruge multi microbi, dar este si un antidiareic. Atentie cei constipati nu-l pot folosi intern. Extern se pune compresa cu acest ceai. Se pot face foarte bine spalaturi pentru diminuarea secretiilor. Este util chiar si la cancer.

Urzica (Urtica dioica) se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa. Se va fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoara. Se va consuma intern 3-4 cani pe zi. Pentru clisme si spalaturi este si aceasta planta foarte indicata. Ajuta si la refacerea sangelui.

Urzica moarta alba (Lamium album) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Vasc (Vascum album) se pune 2 lingurite la 500 ml apa si se lasa pentru 8 ore la temperatura camerei, dupa care se incalzeste putin si se strecoara. Se indica sa se faca spalaturi in cazul hemoragiilor si in afectiunile in care sunt implicate si vase de sange.

Vindecea (Betonica officinalis) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Vinerita (Ajuga repens) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Se va evita constipatia, lucru perfect realizabil cu ajutorul alimentatiei potrivite sau chiar adoptand o alimentatie care sa produca o laxatie, in asa fel ca defecatia sa se desfasoare fara eforturi.

Nu se vor folosi pentru spalaturi decat sapunuri alcaline sau sapunuri pentru copii. Spalaturile vaginale se vor face cel putin de 3 ori pe saptamana cu irigatorul si cu plante medicinale Spalaturile zilnice se pot face cu apa calduta dar de 3 ori pe saptamana, aveti si dumneavoastra, grija de corpul dumneavoastra. si acordatii atentie folosind plantele medicinale la spalaturi si atunci aceste necazuri se vor ivi foarte rar. De asemenea foarte des se intampla la contacte sexuale ne protejate, care se fac intamplator, cu oameni care sunt contaminati cu diverse boli si va pot transmite aceste afectiuni si dumneavoastra. Este cazul sa folositi mijloacele de protectie.

Pentru refacerea florei vaginale se poate introduce peste noapte un pic de iaurt din lapte ne pasteurizat in vagin. Acesta va fi protejat cu un tampon de vata peste noapte pentru a nu iesi. Este cea mai simpla metoda, care poate sa refaca aceasta flora foarte eficient si rapid.

Femeile care sufere de aceasta boala trebuie sa cunoasca faptul ca exista o serie de alimente care sunt socotite ca medicamente in acest caz:

Capsuni, Dude, Fragi, Rosii, Morcovi, Patrunjel, Pastarnac, tarate de Grau, painea neagra, sucurile de legume si fructe, lactatele sub orice forma, dar mai ales laptele proaspat muls.

Alimentele nocive care va trebui sa se elimine din alimentatie sunt:

condimentele de orice fel, Dafinul, cacao, ciocolata, cafeaua, untura, prajelile, smantana, carnea in special cea tocata, carnea de porc, afumata sau conservata.Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2518
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site