Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Pielonefrita cronica

sanatate+ Font mai mare | - Font mai micPielonefrita cronica

Pielonefrita cronica are doua forme clinice care se dezvolta in functie de patogeneza: pielonefrita cronica obstructiva (la bolnavii cu obstructie urinara cronica datorita hiperplaziei de prostata sau datorita calculilor renali) si pielonefrita nonobstructiva (deranjamente ale sfincterelor vezicoureterale care produc refluxul urinii si pasajul bacteriilor din vezica urinara in ureter).Clinic: Tarziu, in evolutia bolii, bolnavii prezinta insuficienta renala si hipertensiune arteriala.

Macroscopic: rinichiul afectat este asimetric contractat cu suprafata granulara neregulata si deformatii in sistemul caliceal cu atrofie renala si inlocuirea cu tesut adipos a masei renale.

Microscopic: pelvisul are atrofie papilara si fibroza a fornixului caliceal. Tubii dilatati sunt limitati de un epiteliu atrofic si un material roz eozinofil este prezent in lumen, dand aspect pseudotiroidian. Peretii vaselor prezinta o ingrosare marcata. Boala atinge bilateral rinichii. Agresiunea tubulara este urmata de agresarea glomerulilor si in cazurile severe progreseaza spre azotemie si moarte prin uremie.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1861
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved