Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

VACCINURI VII SI NEATENUATE

sanatate+ Font mai mare | - Font mai micVACCINURI VII SI NEATENUATEGermenii vii care se inoculeaza sub forma de vaccinuri vii, dau o imunitate solida, dar au dezavantajul ca pot da imbolnaviri mortale prin aplicare gresita si creaza purtatori de germeni.

Pentru aceste motive, utilizarea vaccinurilor vii neatenuate este limitata si se practica numai in conditii epizootologice speciale in interventii de necesitate, ca serovaccinari si seroimunizari.

Folosirea vaccinurilor cu germeni vii, se bazeaza in principiu pe receptivitatea diferita a tesuturilor fata de un anumit antigen. Astfel, virusul variolic produce pe cale subcutanata boala; administrat sub forma de vaccin viu pe cale intradermica produce insa o imunitate solida.

In ultimul timp se folosesc asa numitele vaccinuri vii paraspecifice sau heterotipice, care se bazeaza pe folosirea in imunizare a unor germeni vii nemodificati, pentru a conferi protectie fata de alti germeni inruditi antigenic cu cei vaccinali. Astfel in imunoprofilaxia difterovariolei la galinacee se foloseste virusul variolic columbar, iar in prevenirea bolii lui Marek se utilizeaza un herpes virus viu izolat de la curca. Inoculat la pui de o zi, acesta din urma, induce o rezistenta satisfacatoare pentru a-i proteja de infectia spontana cu virus Marek.


Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1396
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved