Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Evolutia comunicarii in marketing

Marketing

+ Font mai mare | - Font mai micEvolutia comunicarii in marketing

In ultimele decenii ale secolului al XX-lea si la inceputul celui de-al treilea mileniu, fenomenul comunicarii a inregistrat o evolutie spectaculoasa. Extinderea universului comunicational se datoreaza, in special, cresterii nevoii de a comunica a actorilor pe scena economica, politica si sociala si este favorizata, in mod cert, de revolutia tehnologica, ce a permis specialistilor sa puna la punct sisteme de comunicatii performante.Parte integranta a vietii cotidiene, comunicarea a devenit in prezent un factor de importanta majora pentru societate. O entitate vie emite si receptioneaza in permanenta mesaje; acest flux cu dublu sens reprezinta in acelasi timp o conditie si o consecinta a conexiunilor care se stabilesc in cadrul mediului intre componentele active ale acestuia, fie ca este vorba de indivizi, fie ca este vorba de organizatii.

Pentru individ, importanta acestui proces complex care este comunicarea este evidenta, daca se are in vedere faptul ca succesul fiecaruia, atat in viata personala cat si in activitatea profesionala, depinde in buna masura de abilitatea de a comunica.

Precum individul, organizatia se afla intr-o permanenta comunicare cu componentele mediului in mijlocul careia si desfasoara activitatea. Succesul unei organizatii, atat din punct de vedere economic si financiar , cat si pe plan social, este conditionat si de modul in care managerii organizatiei abordeaza problemele legate de initierea si derularea procesului de comunicare.Comunicarea in marketing este un concept nou, care a evoluat mai ales in ultimele doua decenii ale secolului al XX-lea. De aceea, nu exista inca o unanimitate a opiniilor specialistilor cu privire la aspecte esentiale, precum continutul sau, ori fundamentarea strategiei globale de comunicatie. Diversificarea punctelor de vedere existente in literatura de marketing a facut posibila, insa, pe baza unei analize a acestora,formularea unor concluzii interesante.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1117
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site