CATEGORII DOCUMENTE |
Comunicare | Marketing | Protectia muncii | Resurse umane |
Fara niste obiective clare, intregul scop al efortului de comunicare este inutil. Ceea ce este interesant de urmarit nu este modul in care decurge comunicarea intre emitent si destinatar, ci modul in care comunicarea de informatii si idei poate ajuta marketingul.
Nimeni nu a putut sa defineasca scopul comunicarii in general si al publicitatii in particular, astfel incat aceaste definitii sa fie universal acceptate.
In lucrarea sa, "Madison Avenue"[6, pag. 91], Martin Mayer spune: "Numai cei foarte curajosi sau foarte ignoranti pot spune exact ce face publicitatea pe piata."
Ideea potrivit careia obiectivul principal al comunicarii este sa mareasca vanzarile sau cota de piata a companiei este simplista si neconforma cu realitatea. Numai in putine cazuri eforturile comunicarii conduc in mod direct la un astfel de rezultat. Cresterea vanzarilor sau a cotei de piata trebuie sa fie obiective ale intregului mix de marketing, comunicarea fiind doar un pas in atingerea lor. Daca rezultatele sunt slabe datorita caracteristicilor necorespunzatoare ale produsului nu putem spune ca este vina comunicarii pentru ca acel produs nu s-a impus pe piata.
Obiectivele comunicarii sunt variate si uneori ele pot sa nu aiba nici o conotatie cu aspectul comercial.
Spre exemplu, o companie internationala care urmareste sa-si imbunatateasca imaginea in lume, nu poate, in nici un caz pe termen scurt sa-si exprime obiectivul in termeni de volum al vanzarilor. In aceasta situatie relatia cauza-efect este mult prea stransa.
Sau o firma de constructii mecanice care-si face reclama in mai multe reviste internationale de specialitate cu scopul de a-i atrage pe tinerii absolventi din domeniu, nu poate sa-si exprime aceste obiective comunicationale in termeni de vanzari.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare |
Vizualizari: 1976
Importanta:
Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2025 . All rights reserved